Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Koronavirustartuntoja ja altistumisia Siima Baarissa

Jaa

Siima Baarissa (Vaasankatu 25 A) 15. - 25.5. käyneillä asiakkailla on todettu koronavirustartuntoja. Muut baarin asiakkaat ovat mahdollisesti altistuneet. Tartuntoja on todettu toukokuun aikana seitsemällä baarin asiakkaalla.

Siima Baarissa kyseisinä päivinä aikaansa viettäneitä asiakkaita pyydetään tarkkailemaan vointiaan ja hakeutumaan heti koronavirustestiin, jos heille tulee vähäisiäkin tartuntaan viittavia oireita.

Lisäksi pyydämme kaikkia Siima Baarissa 15. - 25.5. olleita ottamaan yhteyttä Epidemiologiseen toimintaan, jos heihin ei ole vielä oltu yhteydessä, p.  09 310 51222 (ma - su klo 9 - 15.30) tai tartuntataudit@hel.fi.

”Toivomme, että Siima Baarin asiakkaat ottavat meihin yhteyttä. Tämä on tärkeätä tartuntaketjujen selvittämiseksi ja katkaisemiseksi”, Helsingin epidemiologisen toiminnan ylilääkäri Sanna Isosomppi sanoo.

Siima Baarin työntekijät on testattu ja heillä ei ole todettu koronavirustartuntoja.

Koronavirustartunnan oireita ovat lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Helsinkiläiset ja Helsingissä asuvat voivat tehdä koronavirusoirearvion osoitteessa Omaolo.fi. Omaolo-palvelu antaa toimintaohjeet ja neuvoo tarvittaessa varaamaan ajan koronavirustestiin. Testiin voi varata ajan myös koronavirusneuvonnasta, p. 09 310 10024 (ma - su klo 8 - 18).

Lisätietoja:

Helsingin epidemiologisen toiminnan ylilääkäri Sanna Isosomppi, p. 050 572 9550

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme