Aluehallintovirasto

Korppoon jätevedenpuhdistamon ympäristölupaan muutoksia

Jaa

Aluehallintovirasto on muuttanut Paraisten kaupungin Korppoon jätevedenpuhdistamon ympäristölupaa. Jätevedenpuhdistamon toimintaa on kuitenkin edelleen tehostettava.

Paraisten kaupungin hakemuksesta Korppoon jätevedenpuhdistamon ympäristölupaa on muutettu. Aluehallintovirasto ei hyväksynyt kaikkia hakemuksessa esitettyjä muutoksia, vaan puhdistamon pitää edelleen tehostaa toimintaansa.

Korppoon sekä Houtskarin puhdistamoilla syntyvät lietteet voidaan käsitellä katetuilla lavoilla muutettujen lupamääräysten mukaisesti. Aiemmin käytössä ollut lietekenttä on tyhjennettävä lokakuun 2021 loppuun mennessä. Jotta puhdistamo pystyy käsittelemään viemäröintialueella muodostuvat jätevedet tehokkaasti, esitti hakija muualta tuotujen sako- ja umpikaivolietteiden vastaanoton keskeyttämistä. Aluehallintovirasto katsoi kiellon tarpeelliseksi. Muualla syntyvien lietteiden vastaanotto on kielletty, kunnes viranomaiset ovat varmistaneet, että puhdistamo pystyy käsittelemään viemäröintialueella muodostuvien jätevesien lisäksi myös muualta tuodut lietteet.

Aluehallintovirasto on velvoittanut Paraisten kaupungin tarkastelemaan puhdistamon toimintaa sekä lietteenkäsittelyä ja sako- ja umpikaivolietteiden vastaanottoa kokonaisuutena. Kaupungin tulee toimittaa asiaa koskevat suunnitelmat aluehallintovirastoon viimeistään 31.1.2022.

Samalla hyväksyttiin myös Paraisten kaupungin antama selvitys, joka koski jätevesien purkupaikkaa. Aluehallintovirasto katsoo, että selvityksen perusteella purkuputken siirtämiselle ei ole tarvetta.

Vesi- ja ympäristölupien tietopalvelu

Etelä-Suomen aluehallintoviraston 12.5.2021 tekemät päätökset nro 139/2021 ja 140/2021 löytyvät vesi- ja ympäristölupien tietopalvelusta. Päätökset löytyvät helposti, kun kirjoittaa hakusanat-kenttään asian diaarinumeron (ESAVI/5906/2017, ESAVI/2851/2017).

Vesi- ja ympäristölupien tietopalvelu on aluehallintoviraston ylläpitämä palvelu, josta löytyvät aluehallintovirastossa vireille tulleet, tiedoksiannetut ja päätetyt vesi- ja ympäristölupa-asiat sekä niihin liittyvät asiakirjat, jotka julkaistaan julkisessa tietoverkossa.

Aluehallintovirasto ratkaisee ympäristönsuojelu- ja vesilain mukaisia hakemusasioita. Lupia myöntäessään virasto sovittaa yhteen ympäristön käyttöä ja ympäristöön vaikuttavia toimintoja ekologisesti kestävällä tavalla.


Lisätietoja
ympäristöylitarkastaja Katja Varantola, p. 0295 016 545
ympäristöneuvos Reetta Klemetti, p. 0295 016 509
etunimi.sukunimi@avi.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Mellersta Österbotten befinner sig på epidemins basnivå - beslutet om restriktioner för sammankomster är i kraft i sjukvårdsdistriktet till och med 22 juni16.6.2021 15:16:57 EEST | Tiedote

Mellersta Österbottens regionala myndighetsarbetsgrupp för covid-19 har konstaterat att Mellersta Österbottens social- och hälsovårdssamkommuns område (Soite) övergår till coronaepidemins basnivå. Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finlands beslut om restriktioner för sammankomster är i kraft i området till och med tisdagen den 22 juni.

Beredskapskommittén i Södra Finland: Coronabegränsningarna luckras upp när situationen förbättras, viktigt att iaktta försiktighet för att undvika bakslag16.6.2021 13:23:44 EEST | Tiedote

Regionala beredskapskommittén i Södra Finland sammanträdde den 2 juni 2021 för att uppdatera bilden av coronavirusläget. I Södra Finland har coronasituationen som helhet förbättrats och begränsningarna luckras upp gradvis. I beredskapskommittén förtydligades vilka coronabeslut regionförvaltningsverket kan fatta och på vilka grunder till exempel beslut om sammankomstbegränsningar fattas.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme