Vaasan kaupunki - Vasa stad

KORRIGERAT MEDDELANDE /// Vasa segrade i Yles kampanj Älskade plast

Dela

(korrigeringarna kursiverade) Vasa stad deltog i april i Yles riksomfattande återvinningskampanj Älskade plast. Under kampanjen tävlade Vasa med Tammerfors, Lahtis, Joensuu och Uleåborg om vem som samlar in mest återvinnbar förpackningsplast. Segraren i tävlingen offentliggjordes i Yles direktsändning lördag 4.5. Vasa kom på första plats i tävlingen.

I Vasa var tävlingstiden 10-12.4 och tävlingen kulminerade i ett torgevenemang som ordnades 12.4. Alla Vasabor fick delta i tävlingen genom att föra sitt förpackningsplastavfall till tävlingens insamlingsstationer. Under tävlingstiden samlades totalt 3869,6 kg in i Vasa i förhållande till invånarantalet.

Målet med kampanjen var att sprida information om plaståtervinning, få finländarna att sortera sin förpackningsplast och värdesätta plast som råmaterial. Plaståtervinningen och utvecklandet av den fortsätter ännu i Vasa.

Nyckelord

Kontakter

Kommunikationschef Nina Lindman, Stormossen, tfn +358 10 320 7640, nina.lindman@stormossen.fi

Marknadsföringsplanerare Eevamaria Paasikari, Vasa Stad, tfn +358 40 587 953, eevamaria.paasikari@vaasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum