Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Koskeeko koronarajoitus minua? Katso soveltamisohjeita aluehallintoviraston UKK-sivuilta

Jaa

Koronapandemian aikana aluehallintovirastot ovat joutuneet rajoittamaan ihmisten välisiä kohtaamismahdollisuuksia ja siten myös elinkeinojen harjoittamista. Tilojen käyttöä on rajoitettu, jotta taudin leviäminen väestössä hidastuisi ja esimerkiksi terveydenhuollon toiminta pystyttäisiin turvaamaan. Rajoitukset koskevat monia toimijoita, joilta tulee nyt runsaasti yhteydenottoja rajoitusten yksityiskohdista. Aluehallintovirasto ohjaa hakemaan lisätietoa verkkosivujensa Usein kysyttyjä kysymyksiä -osiosta (UKK).

-Olemme käyttäneet avin asiantuntijoiden kattavaa lääketieteellistä ja oikeudellista osaamista, kun olemme koostaneet vastauksia meiltä yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin. UKK-osiosta löytyy satoja soveltamisesimerkkejä ja tulkintaohjeita, joten sieltä kannattaa ilman muuta katsoa aina ensin ja hyödyntää jo valmiiksi pureskeltu tieto, kertoo Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Soile Lahti.

Aluehallintoviraston päätöksissä on ilmaistu ne tahot ja toimijat, joihin määräykset kohdistuvat. Yhteiskunnassa toimivilla yksilöillä, yrityksillä ja yhteisöillä on itsellään vastuu näiden määräysten noudattamisesta. Aluehallintovirasto antaa verkkosivuillaan yleisluontoisia ohjeita ja esimerkkejä määräysten soveltamisesta, mutta ei ota kantaa jokaiseen yksittäistä tilaa, toimijaa tai tapahtumaa koskevaan muunnelmaan. Vaikeassa tapauksessa myös kunnan tartuntataudeista vastaava viranomainen voi ohjeistaa toimijaa yksittäisen tapahtuman järjestämisessä.

Aluehallintoviraston asiantuntijaryhmät arvioivat jatkuvasti alueidensa tilanteita yhteistyössä sairaanhoitopiirien kanssa ja alueelliset määräykset muuttuvat sen mukaan, vaikeutuuko tai helpottuuko alueen tilanne. Muutokset päivitetään aluehallintoviraston verkkosivustolle ja UKK-osioon, joten niiden säännöllinen seuraaminen auttaa kaikkia toimijoita pysymään tilanteen tasalla.

Lisätietoja

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Koronarestriktionerna i Egentliga Finland och Satakunta förlängs med viss precisering - barns och ungas hobbyverksamhet kan fortsätta14.1.2022 16:15:00 EET | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland förlänger och preciserar de beslut om restriktioner som redan gäller i Egentliga Finland och Satakunta. Det ena av de nya besluten gäller förbud att ordna offentliga tillställningar och allmänna sammankomster samt åtgärder som ska vidtas i olika slags utrymmen för att förebygga spridning av coronaviruset. Det andra beslutet innebär stängning av vissa sådana utrymmen för kunder och deltagare där smittrisken inte i tillräcklig utsträckning går att minska genom att arrangera utrymmena. Besluten är i kraft under tiden 16 - 28.1.2022.

Varsinais-Suomen ja Satakunnan koronarajoitukset jatkuvat aiempaa kohdennetummin - lasten ja nuorten harrastustoiminta voi jatkua14.1.2022 16:15:00 EET | Tiedote

Lounais-Suomen aluehallintovirasto jatkaa ja tarkentaa Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa jo voimassa olevia määräyksiä. Toinen uusista päätöksistä koskee yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kieltämistä ja erilaisissa tiloissa tehtäviä toimenpiteitä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Toinen päätös määrää pidettäväksi suljettuna tiettyjä asiakas- ja osallistujatiloja, joissa tartunnan riskiä ei voida tilajärjestelyin riittävästi vähentää. Päätökset ovat voimassa 16.-28.1.2022.

Västra och Inre Finlands beredskapskommitté: Beredskapen handlar också centralt om förmågan att föreställa sig olika och okända hot14.1.2022 14:40:49 EET | Tiedote

Västra och Inre Finlands regionala beredskapskommitté sammanträdde den 13 januari 2022 till årets första möte för att uppdatera lägesbilden av covid-19 och andra aktuella säkerhetsobservationer. Forskaren Ossi Heino från Tammerfors universitet berättade för beredskapskommissionen om krisinlärning ur ett kritiskt och djupare perspektiv.

Kokoontumisrajoitus kiristyy ja tiloja määrätään suljettavaksi Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella 17.1. alkaen14.1.2022 14:22:30 EET | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston tänään tekemillä päätöksillä suljetaan Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueilla liikunta-, harrastus-, huvi- ja virkistystiloja. Samalla alueen kokoontumisrajoitus kiristyy siten, että sisätiloissa kielletään yli 10 henkilön ja ulkotiloissa yli 20 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Päätökset tulevat voimaan 17.1.2022.

Länsi- ja Sisä-Suomen valmiustoimikunta: Varautumisessa on keskeisesti kyse myös kyvystä kuvitella erilaisia ja tuntemattomia uhkia14.1.2022 12:24:39 EET | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui 13.1.2022 vuoden ensimmäiseen kokoukseensa päivittämään tilannekuvaa koronan ja muiden ajankohtaisten turvallisuushavaintojen osalta. Tutkija Ossi Heino Tampereen yliopistosta kertoi valmiustoimikunnalle kriiseistä oppimisesta kriittisestä ja syvällisemmästä lähestymiskulmasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme