Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Koskelan ja Laakson sairaaloissa epäily ruokamyrkytysepidemiasta

Jaa

Helsingin kaupungin elintarviketurvallisuusyksikkö selvittää ruokamyrkytyksiä, joiden epäillään liittyvän ruokailuun Koskelan ja Laakson sairaaloissa 20.–21. toukokuuta. Tiistai-iltapäivällä 22. toukokuuta sairastuneita oli 59 Laakson sairaalassa ja Koskelassa 31.

Elintarvike, jonka välityksellä taudin epäillään levinneen, ei ole vielä selvillä. Koskelan sairaalan ravintokeskus on tarkastettu ruokamyrkytysepidemiaepäilyn jälkeen. Ympäristöpalvelut on ottanut ravintokeskuksen keittiöstä elintarvikenäytteitä ja selvittää taudin aiheuttajaa. Tarkastuksessa ei todettu erityistä huomautettavaa ravintokeskuksen toiminnassa.

Sairaaloiden henkilökunta haastattelee sairastuneita, ja tarvittavia potilasnäytteitä on otettu heti, kun tieto ruokamyrkytysepäilystä on saatu aamulla 22. toukokuuta kaupungin epidemiologisen toiminnan ohjeistamana.

Ympäristöpalvelut selvittää epidemiaa ja sen mahdollista aiheuttajaa yhteistyössä Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimialan epidemiologisen toiminnan kanssa. Epidemiologinen toiminta selvittää sairastuneiden määrää ja oireita sekä vastaa sairastuneiden ihmisten näytteistä. Suurin osa sairastuneista on potilaita, henkilökunnasta on sairastunut Koskelassa 6. Oireet ovat alkaneet maanantai-iltana 21. toukokuuta ja tiistaina aamuyöstä.

Ruokamyrkytysepidemiasta tiedotetaan seuraavan kerran viimeistään maanantaina 28. toukokuuta, kun laboratoriotulokset valmistuvat.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Elintarvikehuoneistoa koskevat asiat:
Anne Kärnä
Elintarviketurvallisuusyksikön päällikkö vs.
Helsingin kaupunki
puh. 09 310 29705
anne.karna@hel.fi

Sairastuneiden oireet:
Hannele Kotilainen
Ylilääkäri, tartuntataudeista vastaava infektiolääkäri
Helsingin kaupunki
p. 050 57 29 550
hannele.kotilainen@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme