Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Koskelan ja Laakson sairaaloissa epäily ruokamyrkytysepidemiasta

Jaa

Helsingin kaupungin elintarviketurvallisuusyksikkö selvittää ruokamyrkytyksiä, joiden epäillään liittyvän ruokailuun Koskelan ja Laakson sairaaloissa 20.–21. toukokuuta. Tiistai-iltapäivällä 22. toukokuuta sairastuneita oli 59 Laakson sairaalassa ja Koskelassa 31.

Elintarvike, jonka välityksellä taudin epäillään levinneen, ei ole vielä selvillä. Koskelan sairaalan ravintokeskus on tarkastettu ruokamyrkytysepidemiaepäilyn jälkeen. Ympäristöpalvelut on ottanut ravintokeskuksen keittiöstä elintarvikenäytteitä ja selvittää taudin aiheuttajaa. Tarkastuksessa ei todettu erityistä huomautettavaa ravintokeskuksen toiminnassa.

Sairaaloiden henkilökunta haastattelee sairastuneita, ja tarvittavia potilasnäytteitä on otettu heti, kun tieto ruokamyrkytysepäilystä on saatu aamulla 22. toukokuuta kaupungin epidemiologisen toiminnan ohjeistamana.

Ympäristöpalvelut selvittää epidemiaa ja sen mahdollista aiheuttajaa yhteistyössä Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimialan epidemiologisen toiminnan kanssa. Epidemiologinen toiminta selvittää sairastuneiden määrää ja oireita sekä vastaa sairastuneiden ihmisten näytteistä. Suurin osa sairastuneista on potilaita, henkilökunnasta on sairastunut Koskelassa 6. Oireet ovat alkaneet maanantai-iltana 21. toukokuuta ja tiistaina aamuyöstä.

Ruokamyrkytysepidemiasta tiedotetaan seuraavan kerran viimeistään maanantaina 28. toukokuuta, kun laboratoriotulokset valmistuvat.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Elintarvikehuoneistoa koskevat asiat:
Anne Kärnä
Elintarviketurvallisuusyksikön päällikkö vs.
Helsingin kaupunki
puh. 09 310 29705
anne.karna@hel.fi

Sairastuneiden oireet:
Hannele Kotilainen
Ylilääkäri, tartuntataudeista vastaava infektiolääkäri
Helsingin kaupunki
p. 050 57 29 550
hannele.kotilainen@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 17.8.201817.8.2018 17:06Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-08-17_Ylja_10_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 31.8.2018 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Rantojen uimavesi viilentynyt ja sinilevätilanne rauhoittumaan päin17.8.2018 14:47Tiedote

Uimavesinäytteet otettiin tällä viikolla joen rannoilta (Pakila, Pikkukoski, Tapaninvainio), Veijarivuoren rannalta sekä saarten (Pihlajasaari, Mustasaari, Suomenlinna, Uunisaari) uimarannoilta. Veijarivuoren ja Tapaninvainion näytteiden hygieeninen laatu oli heikentynyt vedessä havaittujen bakteerien vuoksi, muiden rantojen tutkitut näytteet olivat hygieeniseltä laadultaan hyviä. Veijarivuoren ja Tapaninvainion rannoilta otettiin myös uusintanäytteet. Veijarivuoren rannan uusintanäyte oli hygieeniseltä laadultaan hyvä. Tapaninvainion rannan tulokset valmistuvat ensi viikon alussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme