Valtiokonttori

Kostnadsstöd kan ansökas ända till 18.2. tills - nya coronastöd är under förberedelse

Dela

Ansökandet av kostnadsstöd började hos Statskontoret den 21.12.2021. Det är knappt en månad kvar att ansöka om stödet, då ansökningstiden upphör den 18.2. klockan 16.15

Cirka 33,5 miljoner euro i kostnadsstöd har betalats ut under den femte stödomgången hittills. Stödet har beviljats cirka 2 200 företag. 65 % av de inkomna ansökningarna har godkänts.

Den femte omgången av kostnadsstöd är mer begränsad än tidigare omgångar av kostnadsstöd och riktar sig riktar sig speciellt för företag inom turism, restaurang- och evenemangsbranschen. Det mesta stödet har betalats till restaurangverksamhet, landtransport och transport i rörsystem, samt resebyrå- och researrangörsverksamhet och andra resetjänster och relaterade tjänster.

Statskontoret har hittills betalat sammanlagt 794 miljoner euro i kostnadsstöd och andra coronastöd till företag.

En omfattande statistik över alla ansökningar och beslut om kostnadsstöd publiceras på Statskontorets webbsida: valtiokonttori.fi/kustannustukilukuina.

Ansökan ska vara inlämnad senast kl. 16.15

Alla ansökningar ska ha inkommit till Statskontoret den 18.2. kl 16.15, oavsett om ansökan skickas via e-tjänsten eller per post. Ansökningar som skickas per post ska ha inkommit till Statskontoret senast kl. 16.15. Det räcker inte med poststämpel från samma dag.

Även Statskontorets e-tjänst har för närvarande halvfärdiga kostnadsstödsansökningar. Den halvfärdiga ansökan måste fortfarande fyllas i och skickas in. Du kan kontrollera ditt företags status på webbsidan. Den dagligen uppdaterade statistiken visar alla pågående och avslutade ansökningar.

Villkoren för kostnadsstödet och ansökningsanvisningar finns webbsidan ansökomkostnadsstöd.fi

Sjätte omgången av kostnadsstöd och ersättning för stängning under förberedelse

Regeringen har berättat att förberedelserna för den sjätte omgången av kostnadsstöd och ersättning för stängning har påbörjats. Dessa stöd kommer att i synnerhet kompensera för kostnaderna för de nuvarande restriktionerna och stängningarna.

Ärendet har förberetts av arbets- och näringsministeriet. I detta skede är det arbets- och näringsministeriet som informerar om framtida coronastöd.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Valtiokonttori
Valtiokonttori
PL 14
00054 VALTIOKONTTORI

https://www.valtiokonttori.fi

Statskontoret är ett ämbetsverk inom finansministeriets förvaltningsområde som grundades 1876. Vi betjänar statsförvaltningen, medborgarna, kommunsektorn, sammanslutningar och företag.

Statskontoret ansvarar för statens upplåning och riskhanteringen av statsskulden. Vi förvaltar lån och räntestöd som staten beviljat samt statsgarantier. Statskontoret ansvarar för handläggningen och utbetalningen av kostnadsstöd och ersättning för nedstängning till företag som lidit skada på grund av coronapandemin. 

Till Statskontorets uppgifter hör dessutom statens koncernredovisning och styrning av ekonomiförvaltningen och betalningsrörelsen. Vi stöder statliga organisationer i omvälvningen i arbetslivet och vi främjar kunskapsbaserad ledning. Till medborgarna beviljar vi bland annat ersättning för skada ådragen i militärtjänst och för brottsskador. 

Följ Valtiokonttori

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Valtiokonttori

Hållbar utveckling och smidiga reaktioner på förändringar i verksamhetsmiljön – Kaiku-priset 2022 till kulturämbetsverkens gemensamma projekt, hedersomnämnande till polisinrättningen i Inre Finland10.5.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

Riksarkivets, Museiverkets, Förvaltningsnämnden för Sveaborgs och Centret för konstfrämjandets gemensamma projekt Kestävät virastot (Hållbara ämbetsverk) vann i år Kaiku-priset för nytt arbete. Polisinrättningen i Inre Finland fick ett hedersomnämnande för sitt försök att starta nya typer av allaktivitetsgrupper.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum