Espoon kaupunki - Esbo stad

Kotikaranteeneilla pyritään estämään koronaviruksen leviäminen

Jaa

Espoossa on tällä hetkellä vähän noin 560 henkeä* kotikaranteenissa varhaiskasvatuksesta ja kouluista. Todettuja tautitapauksia on noin 20*. Kotikaranteenissa on näin ollen alle 1 % varhaiskasvatuksessa ja kouluissa olevista henkilöistä.

Karanteeneilla pyritään hillitsemään koronaviruksen leviämistä. Karanteenit ovat toimineet, sillä kouluissa ja varhaiskasvatuksessa tapahtuneista altistumisista huolimatta korona ei ole lähtenyt niissä leviämään. Koulussa ja varhaiskasvatuksessa voidaan jatkaa toimintaa hyvää hygieniaa ja suosituksia noudattaen.

- Altistusten jälkeenkin valtaosa lapsista säilyy terveenä karanteenin ajan. Toivon, että kuntalaiset keskittyvät nyt noudattamaan viranomaissuosituksia, että saamme pidettyä lapset ja nuoret varhaiskasvatuksessa ja peruskoulussa eikä yhtä laaja-alaiseen yhteiskunnan sulkemiseen tarvitse mennä kuin keväällä 2020, toteaa Espoon sivistystoimen johtaja Harri Rinta-aho.

- Kiitän Espoon kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluita sekä koulujamme ja varhaiskasvatustamme hyvästä työstä altistuksien jäljittämisessä. Kiitän myös huoltajia sekä lapsia ja nuoria yhteistyöstä, Rinta-aho jatkaa. 

Jatkotartuntoja on yleisesti ottaen todettu vähän suhteessa tartuntojen kokonaismäärään ja altistustilanteiden määrään. Viimeisen kahden viikon aikana Espoossa 4 % tartunnoista on peräisin varhaiskasvatuksesta sekä oppilaitoksista, kuten kouluilta tai toisen asteen oppilaitoksista (Omnia ja lukiot) sekä yliopistoista (tilannetieto 2.12.). Oikea-aikaisilla karanteeneilla on pitkälti pystytty estämään viruksen leviäminen.

Suurimmassa osassa altistustilanteista ei ole havaittu lainkaan jatkotartuntoja. Sairastuneiden perheenjäsenet ovat karanteenissa ja heitä ohjeistetaan hakeutumaan testiin, mikäli vähäisiäkään oireita ilmenee.

*luvut viikolta 48 (23-29.11.2020).

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Espoon sivistystoimen johtaja

Harri Rinta-aho

050 428 9440

harri.rinta-aho@espoo.fi

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme