Lomarengas Oy

Kotimaan vuokramökit kiinnostavat lomailijoita

Jaa

Suomalaisilla vuokramökeillä on tulossa hyvä kesä. Vuokramökkejä on tarjolla koko Suomessa noin 12 000. Lomarenkaan liiketoimintajohtaja Juha Purhonen kertoo, että vapaita mökkejä löytyy vielä kaikille kesän viikoille.

Kuva: Lomarengas
Kuva: Lomarengas

Vapaita mökkejä jopa juhannuksena

Kaikilla kesäviikoilla on vielä valinnanvaraa. Jopa juhannusmökkejä on vapaana, erityisesti pohjoisemmassa Suomessa.

”Tämä kesä on myynnillisesti hyvä. Pientä kasvua on tulossa vaikka verrataan vuoden takaiseen helteiseen huippukesään”, sanoo Lomarenkaan liiketoimintajohtaja Purhonen. ”Suomalaiset nauttivat selkeästi tänä kesänä kotimaan lomatunnelmista, eikä perheillä ole tarvetta karata etelän turistirannoille. Kotimainen vuokramökki on monen mielestä helppo ja ekologinen ratkaisu kesäloman vietolle”, toteaa Purhonen.

Vuokramökille halvimmillaan 7€/päivä/henkilö

Etelän rantaloman hintoja ei kotimaan vuokramökistä tarvitse aina pulittaa. ”Halvimmillaan kuuden hengen vuokramökin saa viikoksi 300 eurolla, joka ei tee kuin seitsemän euroa henkilöä kohti vuorokaudessa”, kertoo Purhonen. 

Eniten kysyntää on mukavuuksin varustellulla kahden makuuhuoneen vuokramökillä, joka maksaa keskimäärin 600 euroa viikossa. ”Mökin voi vuokrata lyhyemmäksikin aikaa”, kertoo Purhonen. ”Silloin hintakin putoaa ja lomanvietto on joustavampaa. Trendinä on, että lomaa ei enää vietetä viikon pätkissä, vaan ollaan muutama päivä tuolla ja toinen täällä.”

Suomalaisissa vuokramökeissä on paljon vaihtelua

Vuokramökkien taso ja varustelu vaihtelee Suomessa runsaasti. ”Siinä missä yhdelle kelpaa halpa erämökki, jossa saa vain katon pään päälle ja pöydän aamiaista varten, haluaa toinen kaiken viimeisen päälle”, kertoo Purhonen. ”Lomarenkaan vuokramökeistä suurin osa asettuu näiden kahden välimaastoon”.

Kolmannes suomalaisten vuokramökkien asiakkaista tulee ulkomailta. Suurin ryhmä ovat venäläiset, mutta melkein yhtä paljon asiakkaita tulee Saksasta, Ruotsista, Iso-Britanniasta ja Sveitsistä. Siinä missä kotimainen perhe viipyy mökillä keskimäärin viisi vuorokautta, vuokraavat ulkomaalaiset mökkinsä yleensä viikoksi tai kahdeksi.

Suomalaisilla välityspalveluilla on listoillaan noin 12 000 vuokramökkiä. Välityspalveluista suurin on Lomarengas liki 4 000 mökillään. Tilastokeskuksen maaliskuussa 2019 julkaiseman selvityksen mukaan näillä vuokramökeillä kertyi viime vuonna 2,5 miljoonaa yöpymistä.  Vuokramökkien osuus on siis noin 10 prosenttia kaikista Suomen majoitusliikkeiden yöpymisistä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha-Pekka Olkkola, toimitusjohtaja
050 374 7747
juha-pekka.olkkola@lomarengas.fi

Juha Purhonen, myyntijohtaja
040 702 5770
juha.purhonen@lomarengas.fi

Pekka Huttunen, markkinointipäällikkö
046 851 1912
pekka.huttunen@lomarengas.fi

Kuvat

Kuva: Lomarengas
Kuva: Lomarengas
Lataa
Kuva: Lomarengas
Kuva: Lomarengas
Lataa
Kuusamojärvi. Kuva: Saara Rostedt
Kuusamojärvi. Kuva: Saara Rostedt
Lataa
Kuva: Lomarengas
Kuva: Lomarengas
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lomarengas Oy
Lomarengas Oy
Sörnäisten rantatie 29
00500 Helsinki

0306 502 502http://www.lomarengas.fi

Vuonna 1967 perustettu Lomarengas Oy on kotimainen loma-asuntojen välittäjä. Edustettuna on liki 4000 vuokramökkiä, huvilaa ja huoneistoa. Kaikki kohteet on laatutarkastettu ja luokiteltu. 

Suurimmat osakkeenomistajaryhmät ovat mökinomistajat ja matkailuyrittäjät. Lomarengas-konserniin kuuluvat emoyhtiö Lomarengas Oy sekä Ylläksen Matkailu Oy, Villi Pohjola Oy ja KRT-Yhtiöt Oy. Konsernin liikevaihto on vuonna 2018 noin 32 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä alle 50.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lomarengas Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme