Kotimaisilla herkuilla kevään ruokajuhlaan
Kotimainen liha on juhlapöydän tähti. Lampaan liha on pääsiäisen herkku, mutta lampaan lisäksi maistuvaa juhlaruokaa syntyy esimerkiksi kotimaisesta naudan paistista, possun fileistä tai broilerista.
Lisukkeiksi uunissa kypsyvät vaivattomasti perunat tai värikkäät uunijuurekset. Sään salliessa pääsiäinen on myös mahtava hetki avata grillikausi. Mureat fileet ja pihvit kypsyvät nopeasti grillissä.
- Laadukas liha tarvitsee kyytipojaksi vain raikkaat lisukkeet kotimaisista kasviksista. Jälkiruuan valmistaminen hoituu mämmirasian avauksella, kuohukermatilkalla ja sokeritupsauksella. Viitseliäämpi kokki hellii ruokailijoita vielä rahkalla tai leivonnaisilla, Siivonen sanoo.
- Leivonta on mukavaa kotipuuhaa, jonka lopputulos palkitsee. Pääsiäisen perinteiset leivonnaiset rikastuvat rahkalla, tuorejuustolla, voilla, kermalla ja kananmunilla. Juhlapöytään sopii kuitenkin mikä tahansa leivonnainen, joka pöydässä istujille vain maistuu.
Kotimaisten maitotaloustuotteiden valikoima on valtava, ja erikoisruokavaliotuotteilla valmistuu tarvittaessa kaikille sopivia herkkuja.
- Leipominen on myös kivaa ja edullista yhteistä tekemistä, lapset osaavat mitata ainesosia, kokeilla kananmunan rikkomista, sekoittaa taikinaa tai asetella koristeita kakun päälle. Leivonnassa pääsee todistamaan monia jännittäviä kemiallisia reaktioita: kananmunan ja sokerin muuttumista vaaleaksi vaahdoksi tai hiivataikinan kohoamista. Itse tehty maistuu aina herkulliselta!
Suomalainen ruokapöytä ja -kulttuuri on rikas. Kotipiiriin keskittynyt elämä tarjoaa nyt mahdollisuuden kokeilla kokkailua, leivontaa ja uusia makuja. Kotimaisia raaka-aineita lihasta kasviksiin ja maitotuotteisiin on hyvin saatavilla kaupoista, Reko-ruokapiireistä tai maatilojen myymälöistä.
Kotimainen ruoka on maistuva ja turvallinen valinta. Suomen elintarviketurvallisuus on huippuluokkaa: kananmunan tuotantoketju on salmonellavapaa, jolloin kakkutaikinaa voi maistaa myös raakana, ja kotimainen liha on antibiootitonta sekä jäljitettävää. Korkea omavaraisuusaste ja toimiva elintarvikeketju takaavat, että kotimaista ruokaa riittää kaikille, sekä arkeen että kevään juhliin.
Faktaa lampaanlihan-, kananmunan- ja maidontuotannosta tiedotteessamme https://www.mtk.fi/-/paasiainen
Pääsiäisruokareseptejä tiedotteessamme https://www.mtk.fi/-/paasiainen
Lisätietoja:
Heidi Siivonen, ruokamarkkina-asiamies, heidi.siivonen@mtk.fi, 040 5688 802
Avainsanat
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Mediakutsu: MTK:n valtuuskunnan kevätkokous 24.4. ja MTK:n tulevaisuusseminaari 23.4.18.4.2024 13:54:20 EEST | Kutsu
Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan MTK:n valtuuskunnan kevätkokousta keskiviikkona 24.4.2023 klo 9.00 – n. 18.00. Kokousta voi seurata paikan päällä Hanasaaren kulttuurikeskuksessa, Hanasaarenranta 5, Espoo. Median edustajat ovat myös tervetulleita valtuuskunnan tulevaisuusseminaariin 23.4. "Kestävä ja turvallinen Suomi 2030".
MTK: Laajat sopeutustoimet kohdistuvat myös maa- ja metsätaloustuottajiin16.4.2024 18:58:55 EEST | Tiedote
Hallitus esitteli kehysriihensä päätökset 16. huhtikuuta. Kolmen miljardin sopeutukset koskettavat kaikkia suomalaisia, eivätkä maa- ja metsätaloustuottajat ole leikkauksien ja sopeutuksien ulkopuolella. MTK pitää kuitenkin tärkeänä, että hallitus on etsimässä ratkaisuja, joilla estetään Suomen ajautuminen liiallisen alijäämän menettelyyn.
EU:n maaperädirektiivin valmistelussa askeleita oikeaan suuntaan – “Direktiivi ei saa heikentää maa- ja metsätalouden toimintaedellytyksiä”12.4.2024 15:53:04 EEST | Tiedote
EU-komissio julkaisi maaperän seurantaa koskevan direktiivin heinäkuussa 2023. Direktiivin tavoitteena on saavuttaa terve maaperä viimeistään vuonna 2050. MTK on korostanut direktiivin valmistelussa sitä, että kansalliset olosuhteet otettaisiin kattavasti huomioon.
Maatilamatkailu Ilomäki valittiin Maaseutumatkailun Vuoden Kellokkaaksi ja Karkausmäen Kammari Vuoden kehittyväksi maaseutumatkailuyritykseksi20.3.2024 21:00:00 EET | Tiedote
Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry on ylpeänä valinnut Maatilamatkailu Ilomäen Vuoden 2024 Kellokkaaksi. Tämä korkein tunnustus myönnetään yrityksille ja henkilöille, jotka ovat toimineet erityisen ansiokkaasti maaseutumatkailun saralla. Vuoden 2024 kehittyvä maaseutumatkailuyritys -tunnustus puolestaan myönnettiin Karkausmäen Kammarille. Tämä arvostettu tunnustus myönnetään yrityksille ja henkilöille, jotka ovat osoittaneet rohkeaa otetta ja innovatiivisuutta maaseutumatkailun kehittämisessä.
Metsänomistajien tyytyväisyys puukauppaan nousussa20.3.2024 14:52:25 EET | Tiedote
Metsänomistajien tyytyväisyys ja aktiivisuus puukauppaan on kasvussa, selviää kevään Metsätutka-kyselystä. Vaikka viime vuosina on tehty puukauppaa ahkerasti, on kolmanneksella metsänomistajista puunmyyntiaikomuksia myös kuluvalle ja ensi vuodelle. Puun hinnannousun merkitys puukauppaan kannustavana tekijänä on myös noussut voimakkaasti.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme