Kotkan Kaupunginteatteri

Kotkan Kaupunginteatterissa juhlitaan Stingillä ja Junnulla

Jaa

Kotkan kaupunginteatteri juhlii tänä vuonna 110-vuotista taivaltaan. Juhlavuosi huipentuu syksyllä teatterin Suurella näyttämöllä kun ensi-iltansa saa kaksi isoa tuotantoa. Syksy alkaa pieneen telakkakaupunkiin sijoittuvalla Sting-musikaalilla Viimeinen laiva, jossa unelmoidaan paremmasta maailmasta. Marraskuussa ensi-iltaan tulee Ari-Pekka Lahden kirjoittama kantaesitys, Juha Vainion (s.38) elämästä kertova musiikkinäytelmä Junnu. Juhlavuosi näkyy muutenkin teatterin syksyssä monin eri tapahtumin ja tilaisuuksin. Teatterin 110-vuotisjuhlagaala järjestetään 9.11.2018 Suurella näyttämöllä.

Kuva: Tommi Mattila / Viimeinen laiva
Kuva: Tommi Mattila / Viimeinen laiva

Naapuri-näyttämön nykytodellisuutta luotaavan, uusia tekstejä ja esityksiä sisältävän profiilin avaa Tuire Tuomiston ohjaama esitys Mar1a918,. Esitys kertoo radikalisoitumisesta ja siinä käsitellään vuoden 1918 tapahtumia nykypäivän valossa. Esityksessä etsitään yhtymäkohtia satavuotisen Suomen sotahistorian ääri-ilmiöille tästä ajasta.

Elävän kulttuuriravintola Kairon syksyn ensi-iltana on Mikkomarkus Ahtiaisen säveltämä ja kirjoittama hersyvä musiikki-stand up -show Nelikymppinen. Esitys kertoo ikäkriisistä, ja siitä miten se jätetään taakse ja käännetään katse kohti tulevaa.

Kotkan Nuorisoteatterin kanssa yhteistyössä V2-halliin syntyy Pia Lunkan ohjaama, Jyrki Paretskoin nuortenkirjoihin perustuva yhteisöllinen Rock-musikaali Shell’s Angles. Toisena yhteistyönä toteutetaan seitsemän muun Suomen teatterin kanssa Mikko Roihan ohjaama Maria Jotunin klassikko Miehen kylkiluu. Esitys on jatkoa Pesärikon aloittamalle kolmivuotiselle valtakunnalliselle teattereiden väliselle yhteistyöprojektille.

Yhteyshenkilöt

Eeva-Liisa Kuokka
markkinointipäällikkö
puh. +358 40 525 4669

Kuvat

Kuva: Tommi Mattila / Viimeinen laiva
Kuva: Tommi Mattila / Viimeinen laiva
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kotkan Kaupunginteatteri
Kotkan Kaupunginteatteri
Teatteritalo, Keskuskatu 15
48300 KOTKA

05 234 4199http://www.kotkanteatteri.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kotkan Kaupunginteatteri

VAIHERIKAS VISIITTI KOTKAN KAUPUNGINTEATTERISSA14.10.2016 15:18:17Tiedote

Kaksi yksitoistavuotiasta poikaa on ollut rajussa tappelussa ja heidän vanhempansa päättävät selvitellä tapahtumaa kahvipöydässä hyvässä hengessä, niin kuin aikuiset ratkaisevat konflikteja, toisiaan kunnioittavasti ja sivistyneesti. Ennen kuin tapaaminen on ohi, ovat espresso ja omenapaistos vaihtuneet rommiin ja sikareihin, ja rakentava keskustelutuokio kääntynyt groteskin koomiseksi tilanteeksi, jossa alkaa paljastua kunkin henkilön todellinen luonne.

KOTKAN KAUPUNGINTEATTERIN SYYSKAUDEN OHJELMISTO17.3.2016 08:37:47Tiedote

Musikaali SATURDAY NIGHT FEVER (Lauantai-illan huumaa) ja The Bee Gees -yhtyeen musiikki henkivät unohtumattoman 70-luvun tunnelmaa ja kutsuvat tanssimaan, rakastamaan ja unelmoimaan New Yorkin diskoissa. Snoopi Sirenin ohjaaman musikaalin ensi-ilta on 3.9. Kotkan Kaupunginteatterin Suurella näyttämöllä. Samalla esittäytyvät päärooleissa myös Kotkaan kiinnitetyt uudet näyttelijät Juho Markkanen, Reeta Vestman ja Anna-Elisa Hannula.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme