MessukeskusMessukeskus

Koulu kuuluu kaikille – opetus on kaikkien oikeus

Jaa

Perusopetus koulussa kuuluu kaikille erilaisista valmiuksista ja taustoista riippumatta. Yhä useammin erityistä tukea tarvitsevat oppilaat opiskelevat yleisopetuksen luokissa. Miten opettaja pärjää erilaisten oppijoiden kanssa? Mistä tukea opetustilanteen ja vaativien oppilaiden rauhoittamiseen?

Opettajat tarvitsevat yhä laaja-alaisempaa osaamista, sillä oppilaiden oppimisvalmiudet ja kulttuuritaustat vaihtelevat yhä enemmän. Eritasoisia tukitoimia tarvitsevat lapset opiskelevat yleisopetuksen luokissa ja keskittymisen kanssa voi olla haasteita jokaisella lapsella ja nuorella. Educa-messujen ohjelma tarjoaa useita puheenvuoroja ja esityksiä siitä, mistä saada tukea opettajan työhön.

Perusopetuksessa opettajien osaamista haastavat yhä useammin myös vaativaa erityistä tukea tarvitsevat oppilaat. Opetushallituksen alaisuudessa toimiva valtakunnallinen oppimis- ja ohjauskeskus Valteri tukee toiminnallaan lähikouluperiaatteen toteutumista. Valterin johtava rehtori Anne Vierelä kertoo Educa-messuilla, millä toimenpiteillä kaikkien oppilaitten oppimista lähikouluissa voidaan edistää entistä paremmin. Valterilta löytyy monipuolista tietoa, työvälineitä, metodeja ja materiaaleja, joiden avulla opettajat voivat vahvistaa taitojaan monenlaista tukea tarvitsevien oppilaiden huomioimisessa ja tukemisessa.

Kaikkien koulu on myös koulukiusaamista vastustava koulu. #kannustusryhmä-hankkeen avulla on haettu hyviä malleja ja käytännön esimerkkejä kannustamisen vaikutuksista koulukiusaamisen vähentämiseksi. Aiheesta keskustelevat otsikolla ”Kannustamisen vaikeus – onnistumisen ihanuus” muun muassa Väestöliiton asiantuntijalääkäri Raisa Cacciatore, psykiatri Ben Furman sekä Turun yliopiston apulaisprofessori Niina Junttila. Toisenlaisen näkökulman aiheeseen tuo Break the Fight! Battle Show, joka esittelee break dance -työpajatoimintaa työssä kiusaamista vastaan.

Keinoja lasten ja opettajan mielen hallintaan

Johtaja Salla-Maari Volanen Terve Oppiva Mieli -tutkimushankkeesta kertoo, miten tietoisuustaitoja harjoittamalla saadaan luokka rauhoittumaan ja kouluarvosanat nousuun. Esimiesvalmentaja Eeva Tikkanen ja hyvinvointivalmentaja Henri Karjula taas valottavat keinoja siihen, miten opettaja itse voi johtaa paremmin aikaa, tilanteita, ihmisiä ja asioita ja Saku Tuominen ja Lasse Leponiemi esittelevät HundrED-hankkeen uusia opetusinnovaatioita, joista on hyötyä jokaiselle suomalaiselle koululle.

Suomen johtava opetus- ja kasvatusalan tapahtuma Educa 26.–27.1.2018 Messukeskuksessa, Helsingissä. Katso koko ohjelma: www.educamessut.fi.

 

Lisätiedot:

Messukeskus, tiedottaja Taira Sjöblom-Tallus, puh. 050 385 5482, taira.sjoblom-tallus@messukeskus.com

OAJ, järjestöasiamies Riitta Silvonen, p. 020 748 9629, riitta.silvonen@oaj.fi

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Maataloussektorin Innovaatiopalkinto GrainSenselle15.11.2018 13:00Tiedote

MaatalousKonemessujen yhteydessä jaettava Suomen Messusäätiön rahoittama 5 000 euron arvoinen Agri-INNO-tunnustuspalkinto on myönnetty suomalaiselle tuoteinnovaatiolle GrainSenselle. Tuote on kädessä pidettävä mittalaite, joka analysoi viljanlaadun. GrainSense on merkittävä tekninen innovaatio, joka on jo markkinoilla. Agri-INNO-palkinto jaettiin ensimmäistä kertaa MaatalousKonemessujen avajaisissa 15.11. Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme