MessukeskusMessukeskus

Koulu kuuluu kaikille – opetus on kaikkien oikeus

Jaa

Perusopetus koulussa kuuluu kaikille erilaisista valmiuksista ja taustoista riippumatta. Yhä useammin erityistä tukea tarvitsevat oppilaat opiskelevat yleisopetuksen luokissa. Miten opettaja pärjää erilaisten oppijoiden kanssa? Mistä tukea opetustilanteen ja vaativien oppilaiden rauhoittamiseen?

Opettajat tarvitsevat yhä laaja-alaisempaa osaamista, sillä oppilaiden oppimisvalmiudet ja kulttuuritaustat vaihtelevat yhä enemmän. Eritasoisia tukitoimia tarvitsevat lapset opiskelevat yleisopetuksen luokissa ja keskittymisen kanssa voi olla haasteita jokaisella lapsella ja nuorella. Educa-messujen ohjelma tarjoaa useita puheenvuoroja ja esityksiä siitä, mistä saada tukea opettajan työhön.

Perusopetuksessa opettajien osaamista haastavat yhä useammin myös vaativaa erityistä tukea tarvitsevat oppilaat. Opetushallituksen alaisuudessa toimiva valtakunnallinen oppimis- ja ohjauskeskus Valteri tukee toiminnallaan lähikouluperiaatteen toteutumista. Valterin johtava rehtori Anne Vierelä kertoo Educa-messuilla, millä toimenpiteillä kaikkien oppilaitten oppimista lähikouluissa voidaan edistää entistä paremmin. Valterilta löytyy monipuolista tietoa, työvälineitä, metodeja ja materiaaleja, joiden avulla opettajat voivat vahvistaa taitojaan monenlaista tukea tarvitsevien oppilaiden huomioimisessa ja tukemisessa.

Kaikkien koulu on myös koulukiusaamista vastustava koulu. #kannustusryhmä-hankkeen avulla on haettu hyviä malleja ja käytännön esimerkkejä kannustamisen vaikutuksista koulukiusaamisen vähentämiseksi. Aiheesta keskustelevat otsikolla ”Kannustamisen vaikeus – onnistumisen ihanuus” muun muassa Väestöliiton asiantuntijalääkäri Raisa Cacciatore, psykiatri Ben Furman sekä Turun yliopiston apulaisprofessori Niina Junttila. Toisenlaisen näkökulman aiheeseen tuo Break the Fight! Battle Show, joka esittelee break dance -työpajatoimintaa työssä kiusaamista vastaan.

Keinoja lasten ja opettajan mielen hallintaan

Johtaja Salla-Maari Volanen Terve Oppiva Mieli -tutkimushankkeesta kertoo, miten tietoisuustaitoja harjoittamalla saadaan luokka rauhoittumaan ja kouluarvosanat nousuun. Esimiesvalmentaja Eeva Tikkanen ja hyvinvointivalmentaja Henri Karjula taas valottavat keinoja siihen, miten opettaja itse voi johtaa paremmin aikaa, tilanteita, ihmisiä ja asioita ja Saku Tuominen ja Lasse Leponiemi esittelevät HundrED-hankkeen uusia opetusinnovaatioita, joista on hyötyä jokaiselle suomalaiselle koululle.

Suomen johtava opetus- ja kasvatusalan tapahtuma Educa 26.–27.1.2018 Messukeskuksessa, Helsingissä. Katso koko ohjelma: www.educamessut.fi.

 

Lisätiedot:

Messukeskus, tiedottaja Taira Sjöblom-Tallus, puh. 050 385 5482, taira.sjoblom-tallus@messukeskus.com

OAJ, järjestöasiamies Riitta Silvonen, p. 020 748 9629, riitta.silvonen@oaj.fi

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kutsu: PulPaper, PacTec ja Wood & Bioenergy 29.-31.5.16.5.2018 15:46Kutsu

Hyvä toimittaja, tervetuloa metsä- ja pakkausteollisuutta monipuolisesti käsittelevään tapahtumakokonaisuuteen 29.–31.5.2018 Messukeskukseen Helsinkiin. Samaan aikaan järjestetään kansainvälinen metsäteollisuuden tapahtuma PulPaper, pakkausalan ykköstapahtuma PacTec ja uusi Wood & Bioenergy. Ohjelmaa median edustajille: 29.5. klo 9.00: Welcoming words & Introduction to PulPaper for media (Media Partner Center, hall 6) - Sales group manager Marcus Bergström, Messukeskus - CEO Antti Lindqvist, Forest Products Engineers 29.5. klo 10.00 Avajaiset / Opening Ceremony (Future Square, halli 6) Messuohjelmassa on useita ajankohtaisia seminaareja, jotka ovat maksuttomia median edustajille: 29.5. Business Forum tuo eturivin vaikuttajat Suomesta ja ulkomailta keskustelemaan mm. johtamisen muutoksesta, kulutustottumuksista ja kestävästä kehityksestä. 29.5. 3D Printing of Biomaterials on VTT:n ja FPInnovations:n isännöimä seminaari, joka käsittelee 3D-tulostukseen liittyviä kysymyksiä. 30.–31.5. Pul

Metsäjätit ja start up -yritykset kohtaavat PulPaperin kansainvälisessä tunnelmassa15.5.2018 15:19Tiedote

PulPaper, PacTec ja Wood & Bioenergy muodostavat metsäteollisuuden kansainvälisen tapahtumakokonaisuuden, joka koostuu näyttelystä ja laajasta ohjelmasta. Tapahtumassa kohtaavat noin 500 yritystä metsäteollisuuden jättiläisistä pieniin start up -yrityksiin. Messupäiviin kuuluu myös runsaasti ohjelmaa kolmessa eri seminaarissa ja kolmella tietoiskulavalla. Yhteensä tapahtumissa kuullaan noin 100 asiantuntijaa.

Moottoripyörien koeajokiertueella yli 100 prätkää15.5.2018 13:47Tiedote

Kevään suuret moottoripyörien koeajopäivät tarjoavat laajan kattauksen suurimpien moottoripyörämerkkien uutuusmalleja. Koeajossa on yli 100 moottoripyörää 16 merkiltä. Koeajopäivissä voi kokeilla erilaisia moottoripyörämerkkejä ja -malleja sekä vertailla niiden ominaisuuksia. Suuri moottoripyörien koeajopäivä järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Tampereella 6.6. ja Turussa 7.6. Helsingissä tapahtuma on jo kolmatta kertaa Prätkällä -päivänä 8.6.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme