Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Kouluissa ja oppilaitoksissa syödään toiveruokapäivinä oppilaiden suosikkeja

Jaa

Helsingin peruskouluissa, lukioissa ja oppilaitoksissa vietetään tänäkin vuonna toiveruokapäiviä. Noin 5 kertaa lukuvuoden aikana toteutettavien päivien ruokalista on suunniteltu oppilaille pääosin syksyllä 2017 tehdyn toiveruokakyselyn vastausten perusteella.

Oppilaat pääsevät vaikuttamaan ruokatarjontaan
Tänä keväänä toiveruokina nautitaan muun muassa broileri- tai kasviscurrya, hampurilaisia jauhelihapihvillä tai härkäpapupihvillä lisukkeiden kera, uunimakkaraa tai soijanakkeja perunasoseella, tortilloita broileri- tai kasvistäytteellä sekä pinaattiohukaisia. ”Valitsemme kyselyn vastausten joukosta suosituimmat ruokaehdotukset toiveruokapäiville”, kertoo kasvatuksen ja koulutuksen toimialan ruokapalvelupäällikkö Airi Rintamäki oppilaiden osallistamisesta ja mainitsee vuosittain toistuviksi kestosuosikeiksi hampurilaisen, tortillan ja uunimakkaran.

Toiveruokapäivien lisäksi oppilaita osallistetaan myös ruokaraatien avulla: ”Oppilailta saatua palautetta hyödynnetään myös koko vuoden ruokalistojen ja tuotevalikoimasta päätettäessä”, Rintamäki muistuttaa myös oppilaiden ja opettajien yhteisten raatien merkityksestä koko kouluruokailun kehittämisessä.

Kevätlukukauden ruokalistat löytyvät koulujen ja oppilaitosten omilta verkkosivuilta
Toiveruokapäivät toteutetaan kevään 2018 aikana porrastetusti ja ensimmäistä toiveruokapäivää vietetään tiistaina 23.1. osassa Helsingin kaupungin kouluja. Koulukohtaisista toiveruokapäivistä kerrotaan koulujen ja oppilaitosten verkkosivuilla ruokalistan julkistamisen yhteydessä.

Koulukohtaisiin ruokalistoihin voi tutustua myös uuden, Etu-Töölön lukiolaisten suunnitteleman ja julkaiseman kännykkäsovelluksen avulla. Koulusafka-nimisestä sovelluksesta löytyy tällä hetkellä noin 150 helsinkiläisen koulun ruokalistat. Koulusafka-sovellus löytyy sekä Google Play -kaupasta että Apple Storesta.

Yhteistyötä palveluntuottajien kanssa
Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala ostaa ruokapalvelut palveluntuottajilta ja tekee tiivistä yhteistyötä näiden kanssa, esimerkiksi ruokalistojen suunnittelussa. Palveluntuottajia ovat Palvelukeskus Helsinki, Fazer Amica ja Sodexo.

Lisätietoja
kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
ruokapalvelupäällikkö
Airi Rintamäki
puh. 09 310 86307
s-posti airi.rintamaki@hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mediaa palvelee

viestintäpäällikkö Essi Eranka
puh. 09 310 74342, 040 568 1369, essi.eranka@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä #HelsinkiOppii ja #LastenHelsinki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme