Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Kouluissa ja oppilaitoksissa syödään toiveruokapäivinä oppilaiden suosikkeja

Jaa

Helsingin peruskouluissa, lukioissa ja oppilaitoksissa vietetään tänäkin vuonna toiveruokapäiviä. Noin 5 kertaa lukuvuoden aikana toteutettavien päivien ruokalista on suunniteltu oppilaille pääosin syksyllä 2017 tehdyn toiveruokakyselyn vastausten perusteella.

Oppilaat pääsevät vaikuttamaan ruokatarjontaan
Tänä keväänä toiveruokina nautitaan muun muassa broileri- tai kasviscurrya, hampurilaisia jauhelihapihvillä tai härkäpapupihvillä lisukkeiden kera, uunimakkaraa tai soijanakkeja perunasoseella, tortilloita broileri- tai kasvistäytteellä sekä pinaattiohukaisia. ”Valitsemme kyselyn vastausten joukosta suosituimmat ruokaehdotukset toiveruokapäiville”, kertoo kasvatuksen ja koulutuksen toimialan ruokapalvelupäällikkö Airi Rintamäki oppilaiden osallistamisesta ja mainitsee vuosittain toistuviksi kestosuosikeiksi hampurilaisen, tortillan ja uunimakkaran.

Toiveruokapäivien lisäksi oppilaita osallistetaan myös ruokaraatien avulla: ”Oppilailta saatua palautetta hyödynnetään myös koko vuoden ruokalistojen ja tuotevalikoimasta päätettäessä”, Rintamäki muistuttaa myös oppilaiden ja opettajien yhteisten raatien merkityksestä koko kouluruokailun kehittämisessä.

Kevätlukukauden ruokalistat löytyvät koulujen ja oppilaitosten omilta verkkosivuilta
Toiveruokapäivät toteutetaan kevään 2018 aikana porrastetusti ja ensimmäistä toiveruokapäivää vietetään tiistaina 23.1. osassa Helsingin kaupungin kouluja. Koulukohtaisista toiveruokapäivistä kerrotaan koulujen ja oppilaitosten verkkosivuilla ruokalistan julkistamisen yhteydessä.

Koulukohtaisiin ruokalistoihin voi tutustua myös uuden, Etu-Töölön lukiolaisten suunnitteleman ja julkaiseman kännykkäsovelluksen avulla. Koulusafka-nimisestä sovelluksesta löytyy tällä hetkellä noin 150 helsinkiläisen koulun ruokalistat. Koulusafka-sovellus löytyy sekä Google Play -kaupasta että Apple Storesta.

Yhteistyötä palveluntuottajien kanssa
Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala ostaa ruokapalvelut palveluntuottajilta ja tekee tiivistä yhteistyötä näiden kanssa, esimerkiksi ruokalistojen suunnittelussa. Palveluntuottajia ovat Palvelukeskus Helsinki, Fazer Amica ja Sodexo.

Lisätietoja
kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
ruokapalvelupäällikkö
Airi Rintamäki
puh. 09 310 86307
s-posti airi.rintamaki@hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mediaa palvelee

viestintäpäällikkö Essi Eranka
puh. 09 310 74342, 040 568 1369, essi.eranka@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä #HelsinkiOppii ja #LastenHelsinki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan päätöstiedote 14.8.14.8.2018 18:45Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontui tänään 14.8. syyskauden ensimmäiseen kokoukseensa. Lautakunnan päätöstiedote on julkaistu verkossa:https://www.hel.fi/static/public/hela/Kasvatus-_ja_koulutuslautakunta/Suomi/Paatostiedote/2018/Kasko_2018-08-14_Kklku_9_Pt/index.html Lisätietoja kasvatus- ja koulutuslautakunnasta: https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi/paatoksenteko/kasvatus-ja-koulutuslautakunta/kasvatus-ja-koulutuslautakunta

Läsåret börjar: Främjande av avgiftsfri småbarnspedagogik, främmande språk för förstaklassister, fortlöpande ansökan till Stadin ammatti- ja aikuisopisto8.8.2018 12:25Tiedote

Läsåret börjar i Helsingfors stads finskspråkiga grundskolor och gymnasier torsdagen den 9 augusti. I de svenskspråkiga grundskolorna och gymnasierna börjar läsåret tisdagen den 14 augusti. Helsingfors vuxengymnasium börjar sin verksamhet tisdagen den 28 augusti. För småbarnspedagogiken börjar det nya läsåret också, och alla daghem har öppnat sina dörrar efter sommarpausen senast från och med den 6.8. Ungefär 5 500 barn börjar förskoleundervisningen och ungefär 6 000 nya förstaklassister börjar skolan. I stadens gymnasier och i Stadin ammattiopisto börjar ungefär 5 000 nya studeranden.

Lukuvuosi alkaa: Varhaiskasvatuksen maksuttomuutta edistetään, vieraita kieliä ekaluokkalaisille, jatkuva haku Stadin ammatti- ja aikuisopistoon8.8.2018 12:17Tiedote

Lukuvuosi alkaa Helsingin kaupungin suomenkielisissä peruskouluissa ja lukioissa torstaina 9. elokuuta. Ruotsinkielisissä peruskouluissa ja lukioissa lukuvuosi alkaa puolestaan tiistaina 14. elokuuta. Helsingin aikuislukio aloittaa tiistaina 28. elokuuta. Varhaiskasvatuksessa uusi lukuvuosi alkaa myös ja kaikki päiväkodit ovat aukaisseet ovensa kesätauon jälkeen viimeistään 6.8. alkaen. Esiopetuksessa aloittavia lapsia on noin 5 500 ja ekaluokkalaisia noin 6 000. Kaupungin lukioissa ja Stadin ammattiopistossa aloittaa yhteensä noin 5 000 uutta opiskelijaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme