Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Koulujen aamutoimintaa halutaan jatkaa

Jaa

Helsingin kaupungin kasvatus ja koulutus aloitti aamutoiminnan kokeilun elokuussa 2017. Tähän mennessä noin 2000 lasta (1.-2.luokkalaisista) on osallistunut aamutoimintaan. Päivittäin toimintaan on osallistunut keskimäärin 10-15 oppilasta/koulu.

Kuva: Mari Thorin / Rhinoceros
Kuva: Mari Thorin / Rhinoceros

Aamutoiminnan tarve kouluilla on päivittäistä mutta selkeästi perjantaisin aamutoimintaa järjestetään vähemmän kuin muina päivinä.

Aamutoiminnan ohjaamisesta vastaa koulunkäyntiavustajat, opettajat ja yksityiset palvelun tuottajat kuten iltapäivätoiminnan ohjaajat.

Toiminta alkaa suurimmassa osassa kouluja joko klo 8.00 tai klo 8.15 ja päättyy klo 9.00. Toiminta on luonteeltaan vapaata yhdessäoloa ja leikkiä, jota on järjestetty luontevasti koulujen pihoilla ja sisätiloissa. Toiminnassa painottuu vapaa leikki, pelaaminen, askartelu, lukeminen, rauhallinen yhdessäolo ja ulkoilu. Toiminta on maksutonta ja lapsilla on ollut mahdollisuus halutessaan syödä omia eväitä. Kokeilulla on tarkoitus löytää joustavia koulukohtaisia ratkaisuja toiminnan järjestämiseksi.

Kasvatus ja koulutus lautakunnalle tuodaan 21.11 esitys aamutoiminnan jatkamisesta kevätlukukaudelle.

Marraskuun lopulla huoltajilta kysytään mitä mieltä he ovat aamutoiminnan kokeilusta, jotta toimintaa voitaisiin kehittää palvelemaan mahdollisimman hyvin perheiden moninaisia tarpeita.

”Talven pimeiden aamujen alkaessa, oppilaiden määrä aamutoiminnassa voi hyvinkin vielä kasvaa. Toiminta on lisännyt lasten turvallisuuden tunnetta ja huoltajat ovat olleet erittäin tyytyväisiä”. ”Kaikki suomen ja ruotsinkieliset koulut ovat lähteneet kokeiluun mukaan”, iloitsee koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan palveluvastaava Leena Palve-Kaunisto.

Lisätietoja:
Leena Palve-Kaunisto
palveluvastaava
leena.palve@hel.fi
09 310 868 09

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mediaa palvelee

viestintäpäällikkö
Essi Eranka
puh. 09 310 74342, 040 568 1369
essi.eranka@hel.fi

Kuvat

Kuva: Mari Thorin / Rhinoceros
Kuva: Mari Thorin / Rhinoceros
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä #HelsinkiOppii ja #LastenHelsinki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan päätöstiedote 14.8.14.8.2018 18:45Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontui tänään 14.8. syyskauden ensimmäiseen kokoukseensa. Lautakunnan päätöstiedote on julkaistu verkossa:https://www.hel.fi/static/public/hela/Kasvatus-_ja_koulutuslautakunta/Suomi/Paatostiedote/2018/Kasko_2018-08-14_Kklku_9_Pt/index.html Lisätietoja kasvatus- ja koulutuslautakunnasta: https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi/paatoksenteko/kasvatus-ja-koulutuslautakunta/kasvatus-ja-koulutuslautakunta

Läsåret börjar: Främjande av avgiftsfri småbarnspedagogik, främmande språk för förstaklassister, fortlöpande ansökan till Stadin ammatti- ja aikuisopisto8.8.2018 12:25Tiedote

Läsåret börjar i Helsingfors stads finskspråkiga grundskolor och gymnasier torsdagen den 9 augusti. I de svenskspråkiga grundskolorna och gymnasierna börjar läsåret tisdagen den 14 augusti. Helsingfors vuxengymnasium börjar sin verksamhet tisdagen den 28 augusti. För småbarnspedagogiken börjar det nya läsåret också, och alla daghem har öppnat sina dörrar efter sommarpausen senast från och med den 6.8. Ungefär 5 500 barn börjar förskoleundervisningen och ungefär 6 000 nya förstaklassister börjar skolan. I stadens gymnasier och i Stadin ammattiopisto börjar ungefär 5 000 nya studeranden.

Lukuvuosi alkaa: Varhaiskasvatuksen maksuttomuutta edistetään, vieraita kieliä ekaluokkalaisille, jatkuva haku Stadin ammatti- ja aikuisopistoon8.8.2018 12:17Tiedote

Lukuvuosi alkaa Helsingin kaupungin suomenkielisissä peruskouluissa ja lukioissa torstaina 9. elokuuta. Ruotsinkielisissä peruskouluissa ja lukioissa lukuvuosi alkaa puolestaan tiistaina 14. elokuuta. Helsingin aikuislukio aloittaa tiistaina 28. elokuuta. Varhaiskasvatuksessa uusi lukuvuosi alkaa myös ja kaikki päiväkodit ovat aukaisseet ovensa kesätauon jälkeen viimeistään 6.8. alkaen. Esiopetuksessa aloittavia lapsia on noin 5 500 ja ekaluokkalaisia noin 6 000. Kaupungin lukioissa ja Stadin ammattiopistossa aloittaa yhteensä noin 5 000 uutta opiskelijaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme