Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Koulujen aamutoimintaa halutaan jatkaa

Jaa

Helsingin kaupungin kasvatus ja koulutus aloitti aamutoiminnan kokeilun elokuussa 2017. Tähän mennessä noin 2000 lasta (1.-2.luokkalaisista) on osallistunut aamutoimintaan. Päivittäin toimintaan on osallistunut keskimäärin 10-15 oppilasta/koulu.

Kuva: Mari Thorin / Rhinoceros
Kuva: Mari Thorin / Rhinoceros

Aamutoiminnan tarve kouluilla on päivittäistä mutta selkeästi perjantaisin aamutoimintaa järjestetään vähemmän kuin muina päivinä.

Aamutoiminnan ohjaamisesta vastaa koulunkäyntiavustajat, opettajat ja yksityiset palvelun tuottajat kuten iltapäivätoiminnan ohjaajat.

Toiminta alkaa suurimmassa osassa kouluja joko klo 8.00 tai klo 8.15 ja päättyy klo 9.00. Toiminta on luonteeltaan vapaata yhdessäoloa ja leikkiä, jota on järjestetty luontevasti koulujen pihoilla ja sisätiloissa. Toiminnassa painottuu vapaa leikki, pelaaminen, askartelu, lukeminen, rauhallinen yhdessäolo ja ulkoilu. Toiminta on maksutonta ja lapsilla on ollut mahdollisuus halutessaan syödä omia eväitä. Kokeilulla on tarkoitus löytää joustavia koulukohtaisia ratkaisuja toiminnan järjestämiseksi.

Kasvatus ja koulutus lautakunnalle tuodaan 21.11 esitys aamutoiminnan jatkamisesta kevätlukukaudelle.

Marraskuun lopulla huoltajilta kysytään mitä mieltä he ovat aamutoiminnan kokeilusta, jotta toimintaa voitaisiin kehittää palvelemaan mahdollisimman hyvin perheiden moninaisia tarpeita.

”Talven pimeiden aamujen alkaessa, oppilaiden määrä aamutoiminnassa voi hyvinkin vielä kasvaa. Toiminta on lisännyt lasten turvallisuuden tunnetta ja huoltajat ovat olleet erittäin tyytyväisiä”. ”Kaikki suomen ja ruotsinkieliset koulut ovat lähteneet kokeiluun mukaan”, iloitsee koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan palveluvastaava Leena Palve-Kaunisto.

Lisätietoja:
Leena Palve-Kaunisto
palveluvastaava
leena.palve@hel.fi
09 310 868 09

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mediaa palvelee

viestintäpäällikkö
Essi Eranka
puh. 09 310 74342, 040 568 1369
essi.eranka@hel.fi

Kuvat

Kuva: Mari Thorin / Rhinoceros
Kuva: Mari Thorin / Rhinoceros
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä #HelsinkiOppii ja #LastenHelsinki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsinki Education Week valtaa pääkaupungin marraskuussa – mukana yli 100 tapahtumaa16.10.2018 13:00Tiedote

Kaikkien aikojen ensimmäinen Helsinki Education Week järjestetään 5.–9.11. Tapahtumakokonaisuus tekee näkyväksi helsinkiläisissä päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävää työtä. Viikon aikana eri puolilla Helsinkiä järjestetään yli 100 oppimiseen liittyvää tapahtumaa. Suuri osa ohjelmasta järjestetään yhdessä kansainvälisten oppimisen asiantuntijoiden ja kehittäjien kanssa.

Utvecklingsprojektet för enkäter om inomhusluften bland eleverna är slutförd - Eleverna bidrog med omfattande information om kvaliteten på inomhusluften i Helsingfors skolor9.10.2018 15:44Tiedote

I februari och mars utreddes elevernas upplevelser av inomhusluftens kvalitet i de finskspråkiga grundskolorna i östra och sydöstra Helsingfors samt i alla stadens svenskspråkiga grundskolor. Totalt omkring 16 000 elever nåddes av enkäten. Utredningen är den sista delen i ett samarbetsprojekt mellan Institutet för hälsa och välfärd och Helsingfors universitet, som inleddes år 2016. Enkäter har nu genomförts i alla finsk- och svenskspråkiga grundskolor i Helsingfors.

Oppilaiden sisäilmakyselyn kehittämishanke päättyi - Helsingin koulujen sisäilman laadusta saatiin kattavasti tietoa oppilailta9.10.2018 15:39Tiedote

Helsingin itäisen ja kaakkoisen alueen suomenkielisissä peruskouluissa sekä kaikissa Helsingin kaupungin ruotsinkielisissä peruskouluissa selvitettiin helmi-maaliskuussa oppilaiden kokemuksia sisäilman laadusta. Kyselyn piirissä oli nyt kaikkiaan noin 16 000 oppilasta. Selvitys on viimeinen osa Helsingin kaupungin, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Helsingin yliopiston yhteistyöhanketta, joka käynnistyi vuonna 2016. Kyselyt on nyt tehty kaikissa Helsingin suomen- ja ruotsinkielisissä peruskouluissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme