Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Koulujen aamutoimintaa halutaan jatkaa

Jaa

Helsingin kaupungin kasvatus ja koulutus aloitti aamutoiminnan kokeilun elokuussa 2017. Tähän mennessä noin 2000 lasta (1.-2.luokkalaisista) on osallistunut aamutoimintaan. Päivittäin toimintaan on osallistunut keskimäärin 10-15 oppilasta/koulu.

Kuva: Mari Thorin / Rhinoceros
Kuva: Mari Thorin / Rhinoceros

Aamutoiminnan tarve kouluilla on päivittäistä mutta selkeästi perjantaisin aamutoimintaa järjestetään vähemmän kuin muina päivinä.

Aamutoiminnan ohjaamisesta vastaa koulunkäyntiavustajat, opettajat ja yksityiset palvelun tuottajat kuten iltapäivätoiminnan ohjaajat.

Toiminta alkaa suurimmassa osassa kouluja joko klo 8.00 tai klo 8.15 ja päättyy klo 9.00. Toiminta on luonteeltaan vapaata yhdessäoloa ja leikkiä, jota on järjestetty luontevasti koulujen pihoilla ja sisätiloissa. Toiminnassa painottuu vapaa leikki, pelaaminen, askartelu, lukeminen, rauhallinen yhdessäolo ja ulkoilu. Toiminta on maksutonta ja lapsilla on ollut mahdollisuus halutessaan syödä omia eväitä. Kokeilulla on tarkoitus löytää joustavia koulukohtaisia ratkaisuja toiminnan järjestämiseksi.

Kasvatus ja koulutus lautakunnalle tuodaan 21.11 esitys aamutoiminnan jatkamisesta kevätlukukaudelle.

Marraskuun lopulla huoltajilta kysytään mitä mieltä he ovat aamutoiminnan kokeilusta, jotta toimintaa voitaisiin kehittää palvelemaan mahdollisimman hyvin perheiden moninaisia tarpeita.

”Talven pimeiden aamujen alkaessa, oppilaiden määrä aamutoiminnassa voi hyvinkin vielä kasvaa. Toiminta on lisännyt lasten turvallisuuden tunnetta ja huoltajat ovat olleet erittäin tyytyväisiä”. ”Kaikki suomen ja ruotsinkieliset koulut ovat lähteneet kokeiluun mukaan”, iloitsee koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan palveluvastaava Leena Palve-Kaunisto.

Lisätietoja:
Leena Palve-Kaunisto
palveluvastaava
leena.palve@hel.fi
09 310 868 09

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mediaa palvelee

viestintäpäällikkö
Essi Eranka
puh. 09 310 74342, 040 568 1369
essi.eranka@hel.fi

Kuvat

Kuva: Mari Thorin / Rhinoceros
Kuva: Mari Thorin / Rhinoceros
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä #HelsinkiOppii ja #LastenHelsinki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Privat daghem med verksamhet i en gammal industrifastighet stängs18.1.2019 17:27Tiedote

Den privata serviceproducenten Oy Ankkalampi Ab:s daghem Vattuniemi Ankkalampi-Duckies 2 (Hallonnäsgatan 17) har bedrivit verksamhet från och med augusti 2018. Vid ibruktagande av daghemslokaler krävs att man har beviljats ett bygglov innan man inleder verksamheten. I samband med att bygglovet handläggs säkerställs att lokalerna är hälsosamma och trygga. Dessutom ska de byggåtgärder som krävs i bygglovet och byggnadstillsynens slutsyn vara gjorda. Oy Ankkalampi Ab har efter att verksamheten inletts ansökt om tillfällig ändring av användningssyfte från gammal industrifastighet till daghem. Stadsmiljönämndens miljö- och tillståndssektion förvägrade enhälligt Oy Ankkalampi Ab ett tillfälligt bygglov på sitt möte 18.1.2019. Daghemmets brandsäkerhetslösningar uppfyller inte gällande krav och brandsäkerhetsutredningen är delvis ogjord. I de planer som sökanden har lagt fram finns trots begäran om kompletteringar inte behöriga evakueringsväg- och avskiljningsarrangemang beskrivna. Ogjord är o

Vanhassa teollisuuskiinteistössä toimiva yksityinen päiväkoti suljetaan18.1.2019 17:19Tiedote

Yksityisen palveluntuottajan Oy Ankkalampi Ab:n päiväkoti Vattuniemi Ankkalampi-Duckies 2 (Vattuniemenkatu 17) on toiminut elokuusta 2018 alkaen. Päiväkotitilojen käyttöönotto edellyttää ennen toiminnan aloittamista rakennusluvan, jonka käsittelyn yhteydessä tilojen terveellisyys ja turvallisuus varmistetaan. Lisäksi luvan mukaiset rakennustoimenpiteet ja rakennusvalvonnan loppukatselmus tulee olla tehtyinä. Oy Ankkalampi Ab on hakenut tilapäistä käyttötarkoituksen muutosta vanhasta teollisuuskiinteistöstä päiväkodiksi toiminnan aloittamisen jälkeen. Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto epäsi kokouksessaan 18.1.2019 tilapäisen rakennusluvan yksimielisesti. Päiväkodin paloturvallisuusratkaisut eivät täytä vaatimuksia, ja paloturvallisuusselvitys on keskeneräinen. Hakijan esittämissä suunnitelmissa ei täydennyspyynnöistä huolimatta ole osoitettu asianmukaisia poistumistie- ja osastointijärjestelyjä, ja aikaisemmin teollisuuskäytössä olleesta kiinteistöstä vaadittava hait

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme