Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Koulujen aamutoimintaa halutaan jatkaa

Jaa

Helsingin kaupungin kasvatus ja koulutus aloitti aamutoiminnan kokeilun elokuussa 2017. Tähän mennessä noin 2000 lasta (1.-2.luokkalaisista) on osallistunut aamutoimintaan. Päivittäin toimintaan on osallistunut keskimäärin 10-15 oppilasta/koulu.

Kuva: Mari Thorin / Rhinoceros
Kuva: Mari Thorin / Rhinoceros

Aamutoiminnan tarve kouluilla on päivittäistä mutta selkeästi perjantaisin aamutoimintaa järjestetään vähemmän kuin muina päivinä.

Aamutoiminnan ohjaamisesta vastaa koulunkäyntiavustajat, opettajat ja yksityiset palvelun tuottajat kuten iltapäivätoiminnan ohjaajat.

Toiminta alkaa suurimmassa osassa kouluja joko klo 8.00 tai klo 8.15 ja päättyy klo 9.00. Toiminta on luonteeltaan vapaata yhdessäoloa ja leikkiä, jota on järjestetty luontevasti koulujen pihoilla ja sisätiloissa. Toiminnassa painottuu vapaa leikki, pelaaminen, askartelu, lukeminen, rauhallinen yhdessäolo ja ulkoilu. Toiminta on maksutonta ja lapsilla on ollut mahdollisuus halutessaan syödä omia eväitä. Kokeilulla on tarkoitus löytää joustavia koulukohtaisia ratkaisuja toiminnan järjestämiseksi.

Kasvatus ja koulutus lautakunnalle tuodaan 21.11 esitys aamutoiminnan jatkamisesta kevätlukukaudelle.

Marraskuun lopulla huoltajilta kysytään mitä mieltä he ovat aamutoiminnan kokeilusta, jotta toimintaa voitaisiin kehittää palvelemaan mahdollisimman hyvin perheiden moninaisia tarpeita.

”Talven pimeiden aamujen alkaessa, oppilaiden määrä aamutoiminnassa voi hyvinkin vielä kasvaa. Toiminta on lisännyt lasten turvallisuuden tunnetta ja huoltajat ovat olleet erittäin tyytyväisiä”. ”Kaikki suomen ja ruotsinkieliset koulut ovat lähteneet kokeiluun mukaan”, iloitsee koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan palveluvastaava Leena Palve-Kaunisto.

Lisätietoja:
Leena Palve-Kaunisto
palveluvastaava
leena.palve@hel.fi
09 310 868 09

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mediaa palvelee

viestintäpäällikkö
Essi Eranka
puh. 09 310 74342, 040 568 1369
essi.eranka@hel.fi

Kuvat

Kuva: Mari Thorin / Rhinoceros
Kuva: Mari Thorin / Rhinoceros
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä #HelsinkiOppii ja #LastenHelsinki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 8.5.20184.5.2018 16:16Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu ensi viikon tiistaina 8. toukokuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kasvatus-ja-koulutus-poytakirjat Esityslistalla on muun muassa alla olevat esitykset: Asia 4 Suomen- ja ruotsinkielisen perusopetuksen 1.–2.-luokkalaisten aamupäivätoiminnan järjestäminen 9.8.2018 alkaen Asia 6 Maahanmuuttajien kasvatuksen ja koulutuksen kehittämissuunnitelma 2018-2021 Asia 18 Kallion lukion perusparannuksen ja laajennuksen tarveselvityksen hyväksyminen ja lausunto hankesuunnitelmasta Asia 19 Vuosaaren lukion tarveselvityksen hyväksyminen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme