Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Koululaisten aamupäivätoiminta vakiinnutetaan

Jaa

Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti, että 1.–2.-luokkalaisten aamupäivätoiminta vakiinnutetaan lukuvuoden 2018–2019 alusta kaikkiin suomen- ja ruotsinkielisiin peruskouluihin.

Monipuolista toimintaa koulun tiloissa tai lähiympäristössä

Aamupäivätoiminnassa painottuvat vapaa leikki, pelaaminen, askartelu, lukeminen, rauhallinen yhdessäolo ja ulkoilu sekä kaverisuhteet. Lapset voivat osallistua toimintaan ennen oppituntien alkua ja tiloina toimivat luontevasti koulujen sisätilat ja pihat. Toimintaa järjestetään lähtökohtaisesti lapsen koulussa tai sen välittömässä läheisyydessä kuten leikkipuistoissa.

Aamupäivätoiminta on tärkeä osa lapsen toiminnallisen koulupäivän kokonaisuutta
Toiminta tukee omalta osaltaan perheiden arjen ja työelämän yhteensovittamista sekä vähentää lasten yksinoloa aamuisin ja lisää lasten turvallisuuden tunnetta. Toimintaan osallistuminen rakentaa kaverisuhteita ja myönteisten vuorovaikutustaitojen kehittymistä.  Aamupäivätoimintaan hakeutuminen on perheille vapaaehtoista ja siitä ei peritä asiakasmaksua. Toiminnassa ei tarjota aamupalaa, mutta lapsilla on mahdollisuus nauttia omia eväitä. Huoltajat ilmoittavat tarpeen osallistumiseen ja osallistumisen päättymisestä Wilma-järjestelmän kautta.


Toimintaa on kehitetty yhdessä
Aamutoiminnan kokeilu aloitettiin kouluissa syyslukukaudella 2017, jonka aikana toimintaan osallistui noin 2000 lasta. Huoltajia ja kouluhenkilökuntaa on osallistettu kokeilun aikana ja saatu palaute on huomioitu toiminnan kehittämisessä ja vakiinnuttamisessa. Toimintaa seurataan ja kehitetään jatkossakin yhteistyössä. Nykyisellä laajuudella toiminnan arvioidut vuosikustannukset ovat 300 000 euroa. Helsingissä on 87 suomenkielistä ja 14 ruotsinkielistä peruskoulua, joissa kaikissa järjestetään aamupäivätoimintaa syksystä alkaen.

Lisätietoja

toimialajohtaja
Liisa Pohjolainen
puh. 09 310 86200, s-posti liisa.pohjolainen@hel.fi

iltapäivä- ja aamutoiminnan palveluvastaava
Leena Palve-Kaunisto
puh. 09 310 86809, s-posti leena.palve-kaunisto@hel.fi

Yhteyshenkilöt

viestintäpäällikkö Essi Eranka
puh. 09 310 74342, 040 568 1369
s-posti: essi.eranka@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @LastenHelsinki, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsinki Education Week valtaa pääkaupungin marraskuussa – mukana yli 100 tapahtumaa16.10.2018 13:00Tiedote

Kaikkien aikojen ensimmäinen Helsinki Education Week järjestetään 5.–9.11. Tapahtumakokonaisuus tekee näkyväksi helsinkiläisissä päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävää työtä. Viikon aikana eri puolilla Helsinkiä järjestetään yli 100 oppimiseen liittyvää tapahtumaa. Suuri osa ohjelmasta järjestetään yhdessä kansainvälisten oppimisen asiantuntijoiden ja kehittäjien kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme