Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Koululaisten aamupäivätoiminta vakiinnutetaan

Jaa

Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti, että 1.–2.-luokkalaisten aamupäivätoiminta vakiinnutetaan lukuvuoden 2018–2019 alusta kaikkiin suomen- ja ruotsinkielisiin peruskouluihin.

Monipuolista toimintaa koulun tiloissa tai lähiympäristössä

Aamupäivätoiminnassa painottuvat vapaa leikki, pelaaminen, askartelu, lukeminen, rauhallinen yhdessäolo ja ulkoilu sekä kaverisuhteet. Lapset voivat osallistua toimintaan ennen oppituntien alkua ja tiloina toimivat luontevasti koulujen sisätilat ja pihat. Toimintaa järjestetään lähtökohtaisesti lapsen koulussa tai sen välittömässä läheisyydessä kuten leikkipuistoissa.

Aamupäivätoiminta on tärkeä osa lapsen toiminnallisen koulupäivän kokonaisuutta
Toiminta tukee omalta osaltaan perheiden arjen ja työelämän yhteensovittamista sekä vähentää lasten yksinoloa aamuisin ja lisää lasten turvallisuuden tunnetta. Toimintaan osallistuminen rakentaa kaverisuhteita ja myönteisten vuorovaikutustaitojen kehittymistä.  Aamupäivätoimintaan hakeutuminen on perheille vapaaehtoista ja siitä ei peritä asiakasmaksua. Toiminnassa ei tarjota aamupalaa, mutta lapsilla on mahdollisuus nauttia omia eväitä. Huoltajat ilmoittavat tarpeen osallistumiseen ja osallistumisen päättymisestä Wilma-järjestelmän kautta.


Toimintaa on kehitetty yhdessä
Aamutoiminnan kokeilu aloitettiin kouluissa syyslukukaudella 2017, jonka aikana toimintaan osallistui noin 2000 lasta. Huoltajia ja kouluhenkilökuntaa on osallistettu kokeilun aikana ja saatu palaute on huomioitu toiminnan kehittämisessä ja vakiinnuttamisessa. Toimintaa seurataan ja kehitetään jatkossakin yhteistyössä. Nykyisellä laajuudella toiminnan arvioidut vuosikustannukset ovat 300 000 euroa. Helsingissä on 87 suomenkielistä ja 14 ruotsinkielistä peruskoulua, joissa kaikissa järjestetään aamupäivätoimintaa syksystä alkaen.

Lisätietoja

toimialajohtaja
Liisa Pohjolainen
puh. 09 310 86200, s-posti liisa.pohjolainen@hel.fi

iltapäivä- ja aamutoiminnan palveluvastaava
Leena Palve-Kaunisto
puh. 09 310 86809, s-posti leena.palve-kaunisto@hel.fi

Yhteyshenkilöt

viestintäpäällikkö Essi Eranka
puh. 09 310 74342, 040 568 1369
s-posti: essi.eranka@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @LastenHelsinki, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Päätöstiedote kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokouksesta 22.1.201922.1.2019 17:49Tiedote

Lautakunnan tiistaina 22.1. pidetyn kokouksen päätöstiedote on saatavilla kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilta. https://www.hel.fi/static/public/hela/Kasvatus-_ja_koulutuslautakunta/Suomi/Paatostiedote/2019/Kasko_2019-01-22_Kklku_1_Pt/index.html Kokouksen esityslista on saatavilla osoitteesta https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kasvatus-ja-koulutus-poytakirjat

Privat daghem med verksamhet i en gammal industrifastighet stängs18.1.2019 17:27Tiedote

Den privata serviceproducenten Oy Ankkalampi Ab:s daghem Vattuniemi Ankkalampi-Duckies 2 (Hallonnäsgatan 17) har bedrivit verksamhet från och med augusti 2018. Vid ibruktagande av daghemslokaler krävs att man har beviljats ett bygglov innan man inleder verksamheten. I samband med att bygglovet handläggs säkerställs att lokalerna är hälsosamma och trygga. Dessutom ska de byggåtgärder som krävs i bygglovet och byggnadstillsynens slutsyn vara gjorda. Oy Ankkalampi Ab har efter att verksamheten inletts ansökt om tillfällig ändring av användningssyfte från gammal industrifastighet till daghem. Stadsmiljönämndens miljö- och tillståndssektion förvägrade enhälligt Oy Ankkalampi Ab ett tillfälligt bygglov på sitt möte 18.1.2019. Daghemmets brandsäkerhetslösningar uppfyller inte gällande krav och brandsäkerhetsutredningen är delvis ogjord. I de planer som sökanden har lagt fram finns trots begäran om kompletteringar inte behöriga evakueringsväg- och avskiljningsarrangemang beskrivna. Ogjord är o

Vanhassa teollisuuskiinteistössä toimiva yksityinen päiväkoti suljetaan18.1.2019 17:19Tiedote

Yksityisen palveluntuottajan Oy Ankkalampi Ab:n päiväkoti Vattuniemi Ankkalampi-Duckies 2 (Vattuniemenkatu 17) on toiminut elokuusta 2018 alkaen. Päiväkotitilojen käyttöönotto edellyttää ennen toiminnan aloittamista rakennusluvan, jonka käsittelyn yhteydessä tilojen terveellisyys ja turvallisuus varmistetaan. Lisäksi luvan mukaiset rakennustoimenpiteet ja rakennusvalvonnan loppukatselmus tulee olla tehtyinä. Oy Ankkalampi Ab on hakenut tilapäistä käyttötarkoituksen muutosta vanhasta teollisuuskiinteistöstä päiväkodiksi toiminnan aloittamisen jälkeen. Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto epäsi kokouksessaan 18.1.2019 tilapäisen rakennusluvan yksimielisesti. Päiväkodin paloturvallisuusratkaisut eivät täytä vaatimuksia, ja paloturvallisuusselvitys on keskeneräinen. Hakijan esittämissä suunnitelmissa ei täydennyspyynnöistä huolimatta ole osoitettu asianmukaisia poistumistie- ja osastointijärjestelyjä, ja aikaisemmin teollisuuskäytössä olleesta kiinteistöstä vaadittava hait

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme