Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Koululaisten aamupäivätoiminta vakiinnutetaan

Jaa

Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti, että 1.–2.-luokkalaisten aamupäivätoiminta vakiinnutetaan lukuvuoden 2018–2019 alusta kaikkiin suomen- ja ruotsinkielisiin peruskouluihin.

Monipuolista toimintaa koulun tiloissa tai lähiympäristössä

Aamupäivätoiminnassa painottuvat vapaa leikki, pelaaminen, askartelu, lukeminen, rauhallinen yhdessäolo ja ulkoilu sekä kaverisuhteet. Lapset voivat osallistua toimintaan ennen oppituntien alkua ja tiloina toimivat luontevasti koulujen sisätilat ja pihat. Toimintaa järjestetään lähtökohtaisesti lapsen koulussa tai sen välittömässä läheisyydessä kuten leikkipuistoissa.

Aamupäivätoiminta on tärkeä osa lapsen toiminnallisen koulupäivän kokonaisuutta
Toiminta tukee omalta osaltaan perheiden arjen ja työelämän yhteensovittamista sekä vähentää lasten yksinoloa aamuisin ja lisää lasten turvallisuuden tunnetta. Toimintaan osallistuminen rakentaa kaverisuhteita ja myönteisten vuorovaikutustaitojen kehittymistä.  Aamupäivätoimintaan hakeutuminen on perheille vapaaehtoista ja siitä ei peritä asiakasmaksua. Toiminnassa ei tarjota aamupalaa, mutta lapsilla on mahdollisuus nauttia omia eväitä. Huoltajat ilmoittavat tarpeen osallistumiseen ja osallistumisen päättymisestä Wilma-järjestelmän kautta.


Toimintaa on kehitetty yhdessä
Aamutoiminnan kokeilu aloitettiin kouluissa syyslukukaudella 2017, jonka aikana toimintaan osallistui noin 2000 lasta. Huoltajia ja kouluhenkilökuntaa on osallistettu kokeilun aikana ja saatu palaute on huomioitu toiminnan kehittämisessä ja vakiinnuttamisessa. Toimintaa seurataan ja kehitetään jatkossakin yhteistyössä. Nykyisellä laajuudella toiminnan arvioidut vuosikustannukset ovat 300 000 euroa. Helsingissä on 87 suomenkielistä ja 14 ruotsinkielistä peruskoulua, joissa kaikissa järjestetään aamupäivätoimintaa syksystä alkaen.

Lisätietoja

toimialajohtaja
Liisa Pohjolainen
puh. 09 310 86200, s-posti liisa.pohjolainen@hel.fi

iltapäivä- ja aamutoiminnan palveluvastaava
Leena Palve-Kaunisto
puh. 09 310 86809, s-posti leena.palve-kaunisto@hel.fi

Yhteyshenkilöt

viestintäpäällikkö Essi Eranka
puh. 09 310 74342, 040 568 1369
s-posti: essi.eranka@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @LastenHelsinki, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 28.5.201924.5.2019 12:41:30 EESTTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous pidetään tiistaina 28. toukokuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Muun muassa seuraavat asiat ovat esityslistalla: Matkalippujen kustantaminen opiskelijoille osana toisen asteen maksuttomuuden kokeilua Lautakunnalle esitetään, että Helsingin kaupungin toisen asteen oppilaitosten opiskelijoille hankitaan Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymältä AB-matkakortteja. Matkakortit hankintaan syksyksi 2019 opintonsa aloittaville opiskelijoille osana osittain maksuttoman toiseen asteen opiskelun kokeilua. Myönnettävä määräraha jakautuu seuraavasti: - ammatillinen koulutus noin 493 000 euroa (noin 3 600 opiskelijaa) - suomenkieliset lukiot noin 320 000 euroa (noin 2 330 opiskelijaa) - ruotsinkieliset lukiot noin 60 000 euroa (noin 405 opiskelijaa). Esitykset koulujen, päiväkotien ja leikkipuistojen hankesuunnitelmista Lautakunnalle esitetään muun muassa seuraavia hankesuunnitelmia: Kontulan

Ennakkotiedote kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielisen jaoston 14.5. kokouksesta10.5.2019 12:00:00 EESTTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu seuraavan kerran ensi tiistaina 14.5.2019. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Jaoston esityslistalla on mm. Jaostolle esitetään, että Lauttasaaren toisen suomenkielisen ala-asteen koulun toimipaikka tulee sijaitsemaan osoitteessa Vattuniemenkuja 4, 00210 Helsinki. Uuteen kouluun tulee noin 650 oppilaspaikkaa. Rakennus valmistuu tammikuussa 2020, ja uuden koulun toiminta käynnistyy 1.8.2020. Uuden rakennuksen myötä Lauttasaaressa tulee toimimaan yhden noin 1000 oppilaan koulun sijasta kaksi suomenkielistä ala-asteen koulua. Uusi koulu tukee Lauttasaaren koulupalvelujen saatavuutta ja lähikouluperiaatetta. https://www.hel.fi/static/public/hela/Kasvatus-_ja_koulutuslautakunnan_suomenkielinen_ja/Suomi/Esitys/2019/Kasko_2019-05-14_Skju_3_El/938AE5CF-F11A-CB1D-B542-6A9C32A00002/Lauttasaaressa_182020_aloittavan_uuden_suomenkieli.pdf Koko esitys Jaosto päättänee muuttaa Lauttas

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 7.5.20193.5.2019 12:23:59 EESTTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous pidetään tiistaina 7. toukokuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Muun muassa seuraavat asiat ovat esityslistalla: Vuoden 2019 talousarvion ensimmäinen toteutumisennuste Lautakunnalle esitetään tiedoksi vuoden 2019 talousarvion ensimmäinen toteutumisennuste. Kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla arvioidaan, että tuloja kertyy noin 4,8 miljoonaa euroa eli 8,4% enemmän kuin talousarviossa. Lisätulot kertyvät kaupungin saamista valtionavustuksista, muusta ulkopuolisesta rahoituksesta sekä kasvaneista varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista. Menoja ennakoidaan kertyvän 6,6 miljoonaa euroa eli 0,6% yli talousarvion. Menoylitys johtuu kaupungin saamista valtionavustuksista sekä muusta ulkopuolisesta rahoituksesta, joita ei ole pystytty huomioimaan talousarviossa. Ulkopuolisesta rahoituksesta johtuvan ylityspaineen arvioidaan olevan 8,6 miljoonaa euroa. Lisäksi ylityspainetta syntyy tehtäväk

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme