Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Koululaisten aamupäivätoiminta vakiinnutetaan

Jaa

Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti, että 1.–2.-luokkalaisten aamupäivätoiminta vakiinnutetaan lukuvuoden 2018–2019 alusta kaikkiin suomen- ja ruotsinkielisiin peruskouluihin.

Monipuolista toimintaa koulun tiloissa tai lähiympäristössä

Aamupäivätoiminnassa painottuvat vapaa leikki, pelaaminen, askartelu, lukeminen, rauhallinen yhdessäolo ja ulkoilu sekä kaverisuhteet. Lapset voivat osallistua toimintaan ennen oppituntien alkua ja tiloina toimivat luontevasti koulujen sisätilat ja pihat. Toimintaa järjestetään lähtökohtaisesti lapsen koulussa tai sen välittömässä läheisyydessä kuten leikkipuistoissa.

Aamupäivätoiminta on tärkeä osa lapsen toiminnallisen koulupäivän kokonaisuutta
Toiminta tukee omalta osaltaan perheiden arjen ja työelämän yhteensovittamista sekä vähentää lasten yksinoloa aamuisin ja lisää lasten turvallisuuden tunnetta. Toimintaan osallistuminen rakentaa kaverisuhteita ja myönteisten vuorovaikutustaitojen kehittymistä.  Aamupäivätoimintaan hakeutuminen on perheille vapaaehtoista ja siitä ei peritä asiakasmaksua. Toiminnassa ei tarjota aamupalaa, mutta lapsilla on mahdollisuus nauttia omia eväitä. Huoltajat ilmoittavat tarpeen osallistumiseen ja osallistumisen päättymisestä Wilma-järjestelmän kautta.


Toimintaa on kehitetty yhdessä
Aamutoiminnan kokeilu aloitettiin kouluissa syyslukukaudella 2017, jonka aikana toimintaan osallistui noin 2000 lasta. Huoltajia ja kouluhenkilökuntaa on osallistettu kokeilun aikana ja saatu palaute on huomioitu toiminnan kehittämisessä ja vakiinnuttamisessa. Toimintaa seurataan ja kehitetään jatkossakin yhteistyössä. Nykyisellä laajuudella toiminnan arvioidut vuosikustannukset ovat 300 000 euroa. Helsingissä on 87 suomenkielistä ja 14 ruotsinkielistä peruskoulua, joissa kaikissa järjestetään aamupäivätoimintaa syksystä alkaen.

Lisätietoja

toimialajohtaja
Liisa Pohjolainen
puh. 09 310 86200, s-posti liisa.pohjolainen@hel.fi

iltapäivä- ja aamutoiminnan palveluvastaava
Leena Palve-Kaunisto
puh. 09 310 86809, s-posti leena.palve-kaunisto@hel.fi

Yhteyshenkilöt

viestintäpäällikkö Essi Eranka
puh. 09 310 74342, 040 568 1369
s-posti: essi.eranka@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @LastenHelsinki, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Läsåret börjar: Främjande av avgiftsfri småbarnspedagogik, främmande språk för förstaklassister, fortlöpande ansökan till Stadin ammatti- ja aikuisopisto8.8.2018 12:25Tiedote

Läsåret börjar i Helsingfors stads finskspråkiga grundskolor och gymnasier torsdagen den 9 augusti. I de svenskspråkiga grundskolorna och gymnasierna börjar läsåret tisdagen den 14 augusti. Helsingfors vuxengymnasium börjar sin verksamhet tisdagen den 28 augusti. För småbarnspedagogiken börjar det nya läsåret också, och alla daghem har öppnat sina dörrar efter sommarpausen senast från och med den 6.8. Ungefär 5 500 barn börjar förskoleundervisningen och ungefär 6 000 nya förstaklassister börjar skolan. I stadens gymnasier och i Stadin ammattiopisto börjar ungefär 5 000 nya studeranden.

Lukuvuosi alkaa: Varhaiskasvatuksen maksuttomuutta edistetään, vieraita kieliä ekaluokkalaisille, jatkuva haku Stadin ammatti- ja aikuisopistoon8.8.2018 12:17Tiedote

Lukuvuosi alkaa Helsingin kaupungin suomenkielisissä peruskouluissa ja lukioissa torstaina 9. elokuuta. Ruotsinkielisissä peruskouluissa ja lukioissa lukuvuosi alkaa puolestaan tiistaina 14. elokuuta. Helsingin aikuislukio aloittaa tiistaina 28. elokuuta. Varhaiskasvatuksessa uusi lukuvuosi alkaa myös ja kaikki päiväkodit ovat aukaisseet ovensa kesätauon jälkeen viimeistään 6.8. alkaen. Esiopetuksessa aloittavia lapsia on noin 5 500 ja ekaluokkalaisia noin 6 000. Kaupungin lukioissa ja Stadin ammattiopistossa aloittaa yhteensä noin 5 000 uutta opiskelijaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme