Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Koululaisten iltapäivätoiminta käynnistyy useissa leikkipuistoissa laajan yhteistyön ansiosta

Jaa

Perheet ovat hakeneet aktiivisesti paikkoja perusopetuslain mukaiseen iltapäivätoimintaan, ja suuri osa hakeneista on jo saanut paikan.

Pienten koululaisten iltapäivätoiminta pystytään turvaamaan myös kevätkaudella 2023, vaikka leikkipuistojen henkilöstöä siirtyy päiväkoteihin varhaiskasvatuksen vakavan henkilöstövajeen vuoksi. Iltapäivätoimintaa järjestävät kaupungin iltapäivätoiminnan palveluntuottajat eli järjestöt, yhdistykset, seurakunnat ja yksityiset yritykset. Lapset ovat päässeet ryhmiin, joissa on vuodenvaihteessa ollut vapaita paikkoja. Lisäksi seuraavissa leikkipuistoissa aloittaa tammi-helmikuun aikana perusopetuksen iltapäivätoiminnan ryhmä: Filpus, Hilleri, Intia, Munkki, Mäkitorppa, Nurkka, Sanna, Santahamina, Tuorinniemi, Ulvila ja Viiri.

Saapuvien hakemusten määrää ja paikkojen lisäämistä seurataan koko ajan. Tarvittaessa ryhmiä aloittaa suljetuissa leikkipuistoissa vielä enemmän. Palveluntuottajat tiedottavat lapsen iltapäivätoiminnan paikasta heti, kun se on varmistunut.

–       Tammikuun 3. päivään mennessä olemme saaneet yhteensä 418 hakemusta perusopetuksen iltapäivätoimintaan. Näistä 247 on ekaluokkalaisia. Päätöksiä on tehty noin 300, ja mukana on sekä 1.- että 2.-luokkalaisia. Pyrimme tekemään tähän mennessä saapuneiden hakemusten päätökset tammikuun toisen viikon loppuun mennessä, kun saamme ajankohtaisen tiedon palveluntuottajilta henkilöstötilanteesta, kertoo palvelupäällikkö Leena Palve-Kaunisto ja kiittää kaikkia mukana olevia palveluntuottajia hyvästä yhteistyöstä tilanteen ratkaisemiseksi.

Helsingin kaupunki ilmoitti joulukuussa joutuvansa sulkemaan kevään 2023 ajaksi useita leikkipuistoja turvatakseen lakisääteisen varhaiskasvatuksen. Kaupunki pyysi kaikkia ilman avointa iltapäivätoimintaa jääneitä perheitä hakemaan paikkaa perusopetuslain mukaisesta iltapäivätoiminnasta. Kaupunki on tarjonnut leikkipuistoissa kahdenlaista iltapäivätoimintaa: lakisääteistä iltapäivätoimintaa, jonka järjestämiseen perusopetuslaki kaupungin velvoittaa, sekä lisäpalveluna avointa iltapäivätoimintaa, johon laki ei velvoita.

Mikäli 1.–2.-luokkalainen lapsenne on osallistunut leikkipuiston avoimeen iltapäivätoimintaan ja tarve iltapäivätoiminnalle on myös tulevalle keväälle, voitte jättää hakemuksen verkon kautta. Löydät kaupungin palvelukartasta lapsesi koulun lähellä toimivat iltapäivätoiminnan ryhmät. Jätä hakemus verkkolomakkeella. (Lomakkeessa olevasta hakuajasta ei tarvitse välittää.)  

Iltapäivätoiminnan asiakasmaksu on klo 16.00 päättyvässä toiminnassa on 100 euroa/kk ja klo 17.00 päättyvässä toiminnassa 120 euroa/kk. Asiakasmaksuihin voi tarvittaessa hakea maksuhuojennusta.  

Helsingissä on yhä normaalisti avoinna 25 leikkipuistoa

Avoinna olevissa leikkipuistoissa järjestetään ohjattua toimintaa lapsiperheille aamupäivisin ja leikkipuisto Lorussa koko päivän jälleen 9. tammikuuta alkaen. Leikkipuistojen viikko-ohjelmat julkaistaan viikolla 2 ja löydät ne leikkipuistojen verkkosivuilta www.hel.fi/leikkipuistot. Myös leikkipuistojen ulkotilat ovat keväällä lasten, nuorten ja perheiden käytössä kaikkialla Helsingissä.

Myös koulujen kotisivuilla on tietoa vapaa-ajan kerho- ja harrastetoiminnasta

Maksuttomia harrastuksia on tarjolla 3.–9.luokkien oppilaille kaikissa Helsingin peruskouluissa koulupäivän jälkeen, koulujen tiloissa tai lähiympäristössä. Harrastustoiminta käynnistyy jälleen 16. tammikuuta.

Lisätietoja antaa:
Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen perusopetuksen aluepäällikkö Ulla-Maija Vähäsarja
ulla-maija.vahasarja@hel.fi
p. 09 310 71764

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsingfors stad delade ut gratis menstruationsprodukter på hösten 2022 – erfarenheterna var goda18.1.2023 15:24:24 EET | Tiedote

Helsingfors stad genomförde ett tre månader långt pilotförsök med utdelning av gratis menstruationsprodukter i fyra stadsdrivna läroanstalter, det vill säga i den finska grundskolan Hiidenkiven peruskoulu (årskurserna 6–9), det finska gymnasiet Sibelius-lukio, Tölö gymnasium och det finska yrkesinstitutet Stadin ammattiopistos enhet vid Filpusvägen. Försöket gick under namnet ”Gratis mens”.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme