Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Koululaisten iltapäivätoimintaan ilmoittautuminen alkaa 18.3.

Jaa

Helsingissä järjestetään 1.–2.-luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille iltapäivätoimintaa koulupäivän jälkeen. Haku alkaa tänä vuonna 18. maaliskuuta ja päättyy 18. huhtikuuta. Lukuvuoden 2019-2020 iltapäivätoimintaan voi osallistua elokuussa peruskoulujen syyslukukauden ensimmäisestä koulupäivästä alkaen.

Iltapäivätoimintaa tuhansille lapsille ympäri kaupunkia

Koululaisten iltapäivätoimintaa on tarjolla kattavasti eri puolilla kaupunkia, muun muassa leikkipuistoissa, kouluissa tai näiden välittömässä läheisyydessä. Päivittäisissä sisällöissä hyödynnetään myös kaupungin taide-, liikunta- ja kulttuuripalvelujen ajankohtaista tarjontaa sekä monimuotoista kaupunkiluontoa.

Iltapäivätoiminnassa huomioidaan lasten päivittäinen liikunnan tarve ja ulkoillaan paljon. Iltapäivätoiminnassa lapsilla on mahdollisuus leikkiä, pelata kavereiden kanssa ja rentoutua sekä osallistua ohjattuun toimintaan sisällä ja ulkona. ”Toimintaa järjestetään noin 270 paikassa, noin 10 000 lapselle”, koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan palveluvastaava Leena Palve-Kaunisto kertoo toiminnan laajuudesta.

Perusopetuksen iltapäivätoimintaa järjestetään arkisin jokaisena koulupäivänä. Toimintaa järjestävät koulut, leikkipuistot, järjestöt, seurakunnat ja yksityiset palveluntuottajat. Koulutetut ohjaajat huolehtivat lasten toiminnasta ja turvallisuudesta iltapäivän ajan. Leikkipuistoissa on monipuolista  toimintaa myös koulujen loma-aikoina, jolloin leikkipuistoissa järjestetään koululaisille muun muassa retkiä, leirejä ja tapahtumia

Iltapäivätoimintapaikkaa voi hakea joko leikkipuistoon tai kouluun
Toimintaan haetaan lomakkeella, joita saa kouluista ja jonka voi tulostaa iltapäivätoiminnan verkkosivuilta. Täytetty hakulomake toimitetaan viimeistään 18. huhtikuuta siihen toimintapaikkaan, johon ensisijaisesti haetaan. Päätös leikkipuistojen toimintaan ilmoittautumisesta postitetaan huoltajille 3. kesäkuuta mennessä ja perusopetuksen iltapäivätoimintaan 28. kesäkuuta mennessä. Toimintaan on kuitenkin mahdollista hakea myös hakuajan päätyttyä eli lukuvuoden aikana.

Toimintaa suunnitellaan yhdessä koululaisten ja huoltajien kanssa

Koululaisia ja heidän huoltajiaan osallistetaan säännöllisesti iltapäivätoiminnan kehittämistyöhön. Tuorein esimerkki on tammikuussa tehty aamu- ja iltapäivätoiminnan asiakaskysely, johon vastasi yli 1200 henkilöä. Sähköisessä kyselyssä pyydettiin huoltajia kommentoimaan ja arvioimaan muun muassa toimintaan hakemista, ilmoittautumista, maksuja ja järjestelyitä. Kyselylomakkeessa oli myös osuus, johon vastattiin yhdessä lapsen kanssa.

”Saimme erinomaista tietoa, jota voimme hyödyntää jatkossa toiminnan kehittämisessä”, koululaisten iltapäivätoiminnan erityissuunnittelija Sami Eriksson kiittää vastaajia aktiivisuudesta. Lapsien mielestä parasta toiminnassa ovat kaverit, leikit, mukava tekeminen ja kivat ohjaajat. Iltapäivätoiminta sai kyselyssä yleisarvosanan 8,76, asteikolla 4-10.

Iltapäivätoiminnan kustannuksiin mahdollisuus hakea huojennusta
Perusopetuksen iltapäivätoiminnasta peritään asiakasmaksu, joka on enimmillään 120 euroa kuukaudessa. Tämä hinta kattaa monipuolisen toiminnan ja päivittäisen välipalan. Leikkipuistojen osalta toiminta on maksullista ainoastaan välipalan osalta. Maksuihin on myös mahdollista hakea huojennusta.

Koululaisille myös aamupäivätoimintaa
1.–2 -luokkalaisilla on tarjolla peruskouluissa myös maksutonta aamupäivätoimintaa ennen oppituntien alkua. Toimintaan ilmoittaudutaan Wilma-järjestelmän kautta elokuussa.

Lisätietoja
Iltapäivätoimintaan hakemisesta ja ilmoittautumisesta hel.fi/iltapaivatoiminta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunki
aamu- ja iltapäivätoiminnan palveluvastaava
Leena Palve-Kaunisto
puh. 09 3100 86809, s-posti leena.palve@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielisen jaoston 14.5. kokouksesta10.5.2019 12:00:00 EESTTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu seuraavan kerran ensi tiistaina 14.5.2019. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Jaoston esityslistalla on mm. Jaostolle esitetään, että Lauttasaaren toisen suomenkielisen ala-asteen koulun toimipaikka tulee sijaitsemaan osoitteessa Vattuniemenkuja 4, 00210 Helsinki. Uuteen kouluun tulee noin 650 oppilaspaikkaa. Rakennus valmistuu tammikuussa 2020, ja uuden koulun toiminta käynnistyy 1.8.2020. Uuden rakennuksen myötä Lauttasaaressa tulee toimimaan yhden noin 1000 oppilaan koulun sijasta kaksi suomenkielistä ala-asteen koulua. Uusi koulu tukee Lauttasaaren koulupalvelujen saatavuutta ja lähikouluperiaatetta. https://www.hel.fi/static/public/hela/Kasvatus-_ja_koulutuslautakunnan_suomenkielinen_ja/Suomi/Esitys/2019/Kasko_2019-05-14_Skju_3_El/938AE5CF-F11A-CB1D-B542-6A9C32A00002/Lauttasaaressa_182020_aloittavan_uuden_suomenkieli.pdf Koko esitys Jaosto päättänee muuttaa Lauttas

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 7.5.20193.5.2019 12:23:59 EESTTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous pidetään tiistaina 7. toukokuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Muun muassa seuraavat asiat ovat esityslistalla: Vuoden 2019 talousarvion ensimmäinen toteutumisennuste Lautakunnalle esitetään tiedoksi vuoden 2019 talousarvion ensimmäinen toteutumisennuste. Kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla arvioidaan, että tuloja kertyy noin 4,8 miljoonaa euroa eli 8,4% enemmän kuin talousarviossa. Lisätulot kertyvät kaupungin saamista valtionavustuksista, muusta ulkopuolisesta rahoituksesta sekä kasvaneista varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista. Menoja ennakoidaan kertyvän 6,6 miljoonaa euroa eli 0,6% yli talousarvion. Menoylitys johtuu kaupungin saamista valtionavustuksista sekä muusta ulkopuolisesta rahoituksesta, joita ei ole pystytty huomioimaan talousarviossa. Ulkopuolisesta rahoituksesta johtuvan ylityspaineen arvioidaan olevan 8,6 miljoonaa euroa. Lisäksi ylityspainetta syntyy tehtäväk

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme