Ruokavirasto

Koululaisten RuokaTaide-kilpailussa upea voittajateos – seuraavaksi ideoidaan tulevaisuuden ruokaa

Jaa

RuokaTutka-hankkeen valtakunnallisessa RuokaTaide-kisassa nähtiin upea, ruokataiteen ammattilaisten tasolle yltävä voittajatyö. Voittajat odottavat innolla palkintoaan, tubettaja Miklun tuomaroimaa kokkisotaa. Seuraavaksi hanke haastaa lapset ideoimaan, millaista ruokaa vuonna 2100 syödään – palkintona jälleen elämyspäivä tubettajan seurassa!

Team Assistentien tekemä ruokataideteos.
Team Assistentien tekemä ruokataideteos.

Kokkolalaisella Lohtajan koululla koettiin riemun hetkiä, kun koulun kahdeksasluokkalaisista koostunut Team Assistentit julistettiin tammikuussa valtakunnallisen RuokaTaide-kilpailun voittajaksi. Joukkue osallistui kisaan kasviksista ja maitotuotteista koostetulla pöytäkranssilla, joka vangitsi töitä arvioineen raadin katseet kauniilla yksityiskohdillaan ja upealla värimaailmallaan.

Voittajajoukkueeseen kuuluivat Eetu Jelekäinen, Kasper Nielsen, Lotta Pajunpää, Netta Puutio, Mirella Rekilä sekä Niko Typpi.

”Emme uskoneet, että voisimme voittaa, mutta kivaltahan se tietysti tuntui. Opettaja ja rehtori uskoivat, että meillä olisi hyvät mahdollisuudet”, joukkueen jäsenet kertovat.

Oppilaiden mukaan työ syntyi vapaan ideoinnin sekä kotitalousopettaja Anne Kamunen-Kauron ja rehtori Juha Salon kannustuksen tuloksena.

”Emme oikeastaan suunnitelleet työtä. Me vain improvisoimme, teimme erilaisia kuvioita ja leikkauksia. Sitten asettelimme ainekset pöydälle niin, että ne näyttivät meistä kivalta”, nuoret kuvailevat.

Palkintona hauska päivä tubettaja Miklun seurassa

RuokaTaide-kisan voittajajoukkue saa palkinnoksi elämyspäivän Suomen suosituimpiin kuuluvan tubettajan, Miklun eli Mike Bäckin, seurassa. Palkintopäivää vietetään maaliskuun alussa Helsingissä. Sen aikana voittajat pääsevät haastamaan toisensa kokkisodassa, jota tuomaroivat Miklu sekä RuokaTutkan tähtijuontaja Dabi. Voittajat pääsevät esiintymään Miklun ja Dabin rinnalla myös palkintopäivästä kuvatulla, alkukeväästä RuokaTutkan Youtube-kanavalla RuokaTutkaTubessa julkaistavalla videolla.

Sekä Miklu että kilpailun voittaneet nuoret odottavat elämyspäivää innoissaan – nuoret myös vähän jännittäen.

”Toivomme, että reissu olisi mahdollisimman pitkä! Videon kuvaaminen vähän jännittää”, Team Assistenttien riveistä kerrotaan.

”Voittajatyö oli ihan älyttömän hieno, ja odotan innolla, että pääsen tapaamaan sen tehneet joukkuelaiset! Kokkisota on minullekin uusi kokemus, mutta olen varma, että näin lahjakkaat nuoret saavat mahtavat annokset aikaan lyhyessäkin ajassa!”, Miklu sanoo.

Seuraavaksi kisataan Ruoka 2100 -kilpailussa

RuokaTaide-kisan ratkettua RuokaTutka-hanke haastaa Suomen koululaiset jo seuraavaan kilpailuun. Valtakunnallisessa Ruoka 2100 -kilpailussa oppilaat ideoivat ja toteuttavat videon siitä, millaista ruokaa vuonna 2100 tuotetaan ja syödään.

Palkintona on jälleen hauska ja toiminnantäyteinen elämyspäivä tutun, myöhemmin paljastettavan vaikuttajan seurassa. Samoin kuin RuokaTaide-kilpailussa, voittajatyö julkaistaan RuokaTutkan verkkosivuilla ja somekanavissa. Lisäksi elämyspäivästä kuvataan RuokaTutkaTubessa julkaistava video, jolla voittajat pääsevät esiintymään.

Kilpailuun voivat osallistua oppilaat alakoululaisista lukiolaisiin ja ikä otetaan huomioon töiden arvioinnissa. Kilpailuaikaa on maaliskuun loppuun asti. Lisätietoja kilpailusta voi lukea RuokaTutkan verkkosivuilta.

Euroopan unionin rahoittama tiedote.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Annikka Koivu, projektipäällikkö
annikka.koivu@cocomms.com
p. 050 5895780

Anne Kamunen-Kauro, voittajajoukkuen kotitalousopettaja
anne.kamunen-kauro@edu.kokkola.fi
p. 040 7260 234

Kuvat

Team Assistentien tekemä ruokataideteos.
Team Assistentien tekemä ruokataideteos.
Lataa
Team Assistentien tekemä ruokataideteos, kuva 2.
Team Assistentien tekemä ruokataideteos, kuva 2.
Lataa
Team Assistentien tekemä ruokataideteos, kuva 3.
Team Assistentien tekemä ruokataideteos, kuva 3.
Lataa
RuokaTutka-hankkeen logo.
RuokaTutka-hankkeen logo.
Lataa
Euroopan unionin lippu.
Euroopan unionin lippu.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ruokavirasto
Ruokavirasto
Alvar Aallon katu 5
60100 Seinäjoki

https://www.ruokavirasto.fi/

Ruokavirasto toimii ihmisten, eläinten ja kasvien terveyden hyväksi, tukee maaseudun elinvoimaisuutta ja kehittää ja ylläpitää tietojärjestelmiä. Ruokavirasto muun muassa vastaa Euroopan unionin maataloustuki- ja maaseuturahastojen varojen käytöstä Suomessa, toimii EU:n maksajavirastona ja huolehtii EU- ja kansallisten tukien – viljelijätukien, hanke-, yritys- ja rakennetukien sekä markkinatukien – toimeenpanosta.

RuokaTutka on Ruokaviraston koordinoima, Euroopan unionin koulujakelujärjestelmän liitännäistoimenpiteisiin kuuluva hanke. Hankkeen tavoitteena on lasten ja nuorten terveellisemmät ruokatottumukset sekä maidon ja maitotuotteiden, kasvisten, hedelmien ja marjojen käytön lisääminen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.