Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Koululaisten syksyn iltapäivätoimintaan ilmoittautuminen alkaa tänään 23.3.

Jaa

Haku lukuvuoden 2020–2021 peruskoululaisten iltapäivätoimintaan alkaa Helsingissä 23. maaliskuuta ja päättyy 24. huhtikuuta. Koululaisten iltapäivätoiminnan hakulomakkeen ja leikkipuistojen ilmoittautumislomakkeen palautus keskitetään Kasvatuksen ja koulutuksen palveluneuvontaan.

Toimintaa järjestetään 1.–2.-luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille, joille kaikille kaupunki tarjoaa paikan joko leikkipuistojen tai koulujen iltapäivätoiminnasta. Iltapäivätoiminta alkaa 13. elokuuta, kun kaupungin peruskoulujen syyslukukausi käynnistyy. Ruotsinkielisten koulujen iltapäivätoiminta alkaa 18.8.

Koululaisten iltapäivätoimintaa on tarjolla kattavasti eri puolilla kaupunkia. Toiminnassa hyödynnetään myös kaupungin taide-, liikunta- ja kulttuuripalvelujen ajankohtaista tarjontaa sekä monimuotoista kaupunkiluontoa.

Hakulomakkeet palautetaan keskitetysti

Lomakkeen voi lähettää osoitteeseen: Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Iltapäivätoiminta, PL 51300, 00099 Helsingin kaupunki tai tuoda klo 8.00- 16.00 välisenä aikana osoitteeseen: Töysänkatu 2 D, 00510 Helsinki. Koronaepidemiasta johtuen ei koululaisten iltapäivätoiminnan hakulomaketta ja leikkipuistojen ilmoittautumislomaketta voi palauttaa suoraan toimintapaikkoihin ja leikkipuistoihin.

Iltapäivätoimintapaikkaa voi hakea joko leikkipuistosta tai koulusta

Koulujen iltapäivätoimintaa järjestetään ensi syksynä noin 210 toimipaikassa ja tulevana syksynä myös osassa leikkipuistoja on mahdollisuus osallistua ryhmämuotoiseen toimintaan. Toimintaa järjestävät koulut, leikkipuistot, järjestöt, seurakunnat ja yksityiset palveluntuottajat.

Iltapäivätoiminnan toimintapaikat ovat kouluittain koulujen kotisivuilla www.hel.fi/iltapaivatoiminta > Toimintapaikat.

Lisätietoa koulujen iltapäivätoiminnasta ja hakulomake: www.hel.fi/iltapaivatoiminta > Iltapäivätoiminta kouluissa.

Iltapäivätoiminnasta peritään kiinteä kuukausittainen asiakasmaksu. Lukuvuonna 2020–2021 maksut ovat:
• 100 euroa kuukaudessa (toiminta päättyy kello 16)
• 120 euroa kuukaudessa (toiminta päättyy kello 17)

52 leikkipuistoa järjestää koululaisille maksutonta iltapäivätoimintaa

Syksyllä 2020 12:ssa leikkipuistossa tarjotaan mahdollisuus hakeutua perusopetuslain mukaiseen ryhmämuotoiseen iltapäivätoimintaan. Näissä leikkipuistoissa ei järjestetä ryhmätoimintaan kuuluvan välipalatarjoilun lisäksi muuta maksullista välipalaa.

Nämä leikkipuistot ovat edelleen kaupunkilaisille avoimia toiminta- ja leikkiympäristöjä. Myös isommat koululaiset ovat tervetulleita leikkimään ja viihtymään maksutta ilman ennakkoilmoittautumista.

Kaupungin leikkipuistot järjestävät koululaisille maksutonta iltapäivätoimintaa 52 leikkipuistossa. Koululaiset voivat ilmoittautua puistoissa maksulliseen välipalaan (36,10 e/kk). Leikkipuistossa saa syödä omia eväitä. Toimintaa on myös koulujen loma-aikoina, jolloin koululaisille järjestetään mm. retkiä ja tapahtumia. Leikkipuistoon ilmoittaudutaan lomakkeella, jonka voi tulostaa verkosta tai hakea leikkipuistosta.

Lisätietoa leikkipuistojen iltapäivätoiminnasta ja ilmoittautumislomake: www.hel.fi/iltapaivatoiminta > Iltapäivätoiminta leikkipuistoissa.

Iltapäivätoiminnan kustannuksiin mahdollisuus hakea huojennusta

Perusopetuksen iltapäivätoiminnasta peritään asiakasmaksu, joka on enimmillään 120 euroa kuukaudessa. Huoltajat saavat päätöksen liitteenä asiakasmaksuohjeet ja lomakkeen maksuhuojennuksen hakemiseksi.

Leikkipuistojen osalta maksulliseen välipalaan on mahdollista myös hakea huojennusta.

Koululaisille myös aamupäivätoimintaa

1.–2 -luokkalaisilla on tarjolla kaupungin peruskouluissa myös maksutonta aamupäivätoimintaa ennen oppituntien alkua. Toimintaan ilmoittaudutaan Wilma-järjestelmän kautta elokuussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Leikkipuisto- ja koululaisten iltapäivätoiminnan päällikkö Hanna Linna, puh. 09 310 41259
Palveluvastaava Leena Palve-Kaunisto, puh. 09 310 86809

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Anmälan till höstens eftermiddags-verksamhet för skolelever inleds i dag 23.323.3.2020 13:30:00 EETTiedote

Ansökan till eftermiddagsverksamheten för skolelever i Helsingfors för läsåret 2020–2021 börjar den 23 mars och slutar den 24 april. Inlämningen av blanketter har centraliserats, vilket innebär att blanketter ska lämnas in till Fostrans- och utbildningssektorns servicerådgivning- Det gäller såväl ansökningsblanketter för eftermiddagsverksamhet i skola som anmälningsblanketter för eftermiddagsverksamhet i lekpark.

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 24. maaliskuuta 202020.3.2020 11:08:28 EETTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan seuraava kokous pidetään tiistaina 24. maaliskuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Esityslistalla on muun muassa yhteenveto vuoden 2019 talousarvion toteutumisesta sekä useita tilahankkeita. Lautakunnan kokouksen päätöstiedote julkaistaan kokouksen päätyttyä toimialan verkkosivuilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme