Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Koululaisten yleisurheilukilpailut palaavat Eläintarhan urheilukentälle

Jaa

Legendaariset Helsingin koulujen väliset yleisurheilukilpailut järjestetään jälleen syyskuussa. Noin 1300 oppilasta on tulossa kisailemaan Taka-Töölössä sijaitsevalle Eläintarhan kentälle 5.-14.9.2017.

Koululaisten urheilukilpailujen paluu
Helsinki isännöi toukokuussa 2016 pohjoismaisia koululaiskilpailuja, minkä vuoksi kilpa- ja sarjaurheilutoimintaa ei ollut syksyn 2015 ja syksyn 2016 välisenä aikana. Tänä vuonna toiminta on kuitenkin uudelleenkäynnistetty ja Helsingin peruskoulujen oppilasurheilun tarjonnassa on, yleisurheilukilpailuiden lisäksi, ollut myös runsaasti muuta tarjontaa: maastojuoksukisat houkuttelivat 18.5. keskuspuistoon - Pirkkolan liikuntapuiston läheisyyteen - 600 juoksijaa, Futiscupissa 23.5. Pukinmäen liikuntapuistossa pelasi yli 200 koululaista ja Pohjoismaisiin koululaiskisoihin Oslossa 29.5.-2.6. osallistui 41 helsinkiläistä oppilasta.

”On ensiarvoisen tärkeää, että oppilaat saavat nauttia monipuolisesti liikunnasta. Näiden tapahtumien myötä vahvistetaan sekä koululaisten että koulujen yhteisöllisyyttä ja osallisuutta”, perusopetuksen aluepäällikkö Arjariitta Heikkinen kertoo oppilasurheilun kantavista teemoista.

Yleisurheilukilpailuiden aikataulut ja lajit
Kilpailut on suunnattu 3.-6.-luokkalaisille ja rytmitetty kuudelle päivälle koululuokkien mukaan: ensimmäisenä, tiistaina 5.9. ovat vuorossa 4.-luokkalaiset tytöt ja pojat, keskiviikkona 6.9. 3.-luokkalaiset tytöt ja pojat, perjantaina 8.9. 5.-luokkalaiset tytöt, tiistaina 12.9. 5.-luokkalaiset pojat, keskiviikkona 13.9. 6.-luokkalaiset tytöt ja kilpailujen päätöspäivänä torstaina 14.9. 6.-luokkalaiset pojat. Lajivalikoimasta löytyy juoksumatkoja (60 ja 800 metriä), pallonheittoa, pituushyppyä, korkeushyppyä, kuulantyöntöä, keihäänheittoa ja kolmiloikkaa. Kilpailut käynnistyvät jokaisena päivänä klo 10.00.

Lisätietoja
Oppilasurheilusta osoitteessa
www.oppilasurheilu.wordpress.com

Yhteyshenkilöt

Perusopetuksen aluepäällikkö Arjariitta Heikkinen: puh. 09 310 71765, s-posti arjariitta.heikkinen@hel.fi

Pedagogisten palveluiden päällikkö Pertti Joona: puh. 09 31086232, s-posti pertti.joona@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä #HelsinkiOppii ja #LastenHelsinki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme