Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Koulurauha julistetaan Helsingissä

Jaa

Koulurauha alkaneelle lukuvuodelle julistetaan torstaina 24. elokuuta 2017 Kaisaniemen kentällä Helsingissä. Julistuksessa esiintyvät Isac Elliot, Leo-Pekka Tähti ja Aira Samulin, ja tapahtumaan osallistuu 3 000 helsinkiläistä koululaista.

Valtakunnallinen Koulurauhan julistus järjestetään joka vuosi eri paikkakunnalla. Tänä vuonna tapahtumapaikkana on vuosien tauon jälkeen jälleen Helsinki. Lavalla tapahtumassa nähdään laulaja Isac Elliot, vuoden urheilija Leo-Pekka Tähti ja tanssija Aira Samulin. Itse julistuksen eri kielillä, muun muassa stadin slangilla, lukevat helsinkiläiset oppilaat.

Julistuksen jälkeen oppilaat kiertävät Kaisaniemen kentälle pystytettyjä tehtävärasteja Koulurauha-torilla. Toimintapisteillä pääsee testaamaan hyvää yhteishenkeä ja yhteisöllisyyttä edistäviä tehtäviä. Oppilaat muun muassa ratkovat pienryhmissä erilaisia tehtäviä, testaavat pihapelejä ja valmistavat pinssejä. Vanhemmille ja opettajille on järjestetty oma aikuisparkki.

Lukuvuoden 2017–2018 Koulurauha-teema ”Oikeus olla ja unelmoida” kannustaa kouluja oppilaiden oman toiminnan vahvistamiseen hyvän ilmapiirin luomiseksi. Vuosittaisen Koulurauhan julistuksen tavoitteena on tuoda oppilaiden omaa ääntä esiin koulujen kiusaamisen vastaisessa työssä. Koulurauha on Mannerheimin Lastensuojeluliiton, Folkhälsanin, Opetushallituksen, poliisin ja Suomen Vanhempainliiton yhteinen ohjelma. Julistusta voi myös seurata suorana nettilähetyksenä Koulurauhan nettisivuilla.

Koulurauha julistetaan Helsingissä Kaisaniemen kentällä 24. elokuuta 2016 kello 9.30–10.15. Koulurauha-tori on avoinna julistuksen jälkeen kello 12 asti. 

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan julistusta paikan päälle sekä kiertämään tehtävärasteja yhdessä oppilaiden kanssa. Oppilaiden haastatteluista kiinnostuneiden toivotaan ottavan ennakkoon yhteyttä tiedottaja Eveliina Kutilaan.

 

Lisätietoja: 
Nuorisotyön suunnittelija Eeva-Liisa Markkanen, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, p. 050 367 2101, eeva-liisa.markkanen(a)mll.fi
Tiedottaja Eveliina Kutila, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, p. 050 580 2394, eveliina.kutila(a)mll.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Toinen linja 17
00530 Helsinki

075 32451http://www.mll.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Kolmekymmentä äitiä saa tunnustuksen työstään kasvattajana27.4.2018 10:24Tiedote

Valtakunnallisessa äitienpäiväjuhlassa kolmekymmentä kasvattajana ansioitunutta äitiä saa Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitalin kultaristein. Kunniamerkit antaa äideille tasavallan presidentti Sauli Niinistöltä äitienpäivänä. Mannerheimin Lastensuojeluliitto järjestää valtakunnallisen äitienpäiväjuhlan yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa 13. toukokuuta 2018 Säätytalolla Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme