Vaasan kaupunki - Vasa stad

Koulut alkavat 14.8. normaalisti lähiopetuksena

Jaa

Koulutyö Vaasan peruskouluissa alkaa perjantaina 14.8.2020. Perusopetus järjestetään kaikille oppilaille lähiopetuksena lukujärjestyksen mukaisesti. Kouluissa noudatetaan turvallisuus- ja hygieniavaatimuksia, jotta kouluun olisi kaikkien turvallista tulla.

Opetus järjestetään Opetushallituksen laatiman valtakunnallisen ohjeistuksen mukaisesti, jotta tartuntariski on mahdollisimman pieni.  

Kouluun on turvallista tulla. Noudatamme valtakunnallisia ohjeistuksia hygieniakäytännöistäkertovat Vaasan kaupungin koulutoimenjohtajat Kari Nummela ja Marianne West 

Vaasan perusopetuksen kouluissa kiinnitetään erityisesti huomiota hygieniaan, ja kädet pestään saippualla ja vedellä useasti päivän aikana. Muiden kuin oppilaiden ja henkilökunnan oleskelua koulun alueella vältetään, eli esimerkiksi huoltajat eivät tule lainkaan sisälle koulurakennukseen. Kasvosuojaimien käyttöön liittyen odotetaan valtakunnallisia suosituksia. 

Koulutiensä aloittaa Vaasassa tänä syksynä yhteensä 650 ekaluokkalaista. Ensimmäisen luokan oppilaat ja huoltajat kokoontuvat koulun pihassa ensimmäisenä koulupäivänä. 

Koulutyötä jatketaan lukujärjestyksen mukaan 

Koulutyö aloitetaan normaalin lukujärjestyksen mukaan. Välitunnit vietetään ulkona ja porrastetaan mahdollisuuksien mukaan. 

Opetusryhmät pidetään mahdollisuuksien mukaan erillään toisistaan. Jos opetusta ei voida toteuttaa opetussuunnitelman, oppilaiden omien oppimissuunnitelmien ja tuntijaon mukaisesti, voivat opetusryhmät vaihtua. 

Oppilaiden poissaolojen suhteen toimitaan Opetushallituksen ohjeistuksen mukaan. Kouluun ei saa tulla sairaana tai jos oppilaalla on flunssan oireita. Lapsen kuuluessa riskiryhmään rehtori voi lääkärintodistuksen perusteella tehdä päätöksen erityisistä opetusjärjestelyistä. 

Kouluruokailu järjestetään niin väljästi kuin se kunkin koulun tiloissa on mahdollista. Koulujen aamu- ja iltapäivätoiminta jatkuu normaalisti. Huoltajien toivotaan hakevan lapsensa ulkoa. Myös koulukuljetukset järjestetään normaalisti. Tapahtumia, kuten leirikouluja tai luokkaretkiä ei järjestetä. 

Poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin siirtymiseen valmiudet 

Tartuntatautitilanteen muuttuessa kouluilla on valmiudet siirtyä lähi- ja etäopetuksen vuorotteluun. 

Jos lähiopetusta ei voida järjestää turvallisesti, kunta voi päättää viranomaisten arvioiden pohjalta poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin siirtymisestä. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että lähi- ja etäopetusta järjestetään vuoroviikoin. 

Siirtyminen erityisiin opetusjärjestelyihin voi koskea yhtä tai useampaa luokkaa tai yksittäistä koulua. Vaasan kouluissa harjoitellaan valmiuksia työskennellä Teamsin tai muun vastaavan sovelluksen avulla mahdollisen uuden etäopetusjakson varalle, kertovat koulutoimenjohtajat Nummela ja West. 

Mahdolliset poikkeusjärjestelyt eivät koske 1–3-luokkalaisia, joiden opetus järjestetään lähiopetuksena myös tilanteen muuttuessa. 

Yhteyshenkilöt

koulutoimenjohtaja Kari Nummela, puh. 040 754 7702, kari.nummela@vaasa.fi
koulutoimenjohtaja Marianne West, puh. 040 777 3225, marianne.west@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme