Oulun yliopisto

Koulut alkavat. Nuoret oppivat tehokkaasti yhdessä ja opettajan tukemana

Jaa

Oppiminen ja osaaminen vahvistuu parhaiten vuorovaikutuksessa ja ryhmässä tekemällä. Myös opettajan antama tuki, ohjaus ja aktiivinen läsnäolo vahvistavat oppilaan luottamusta omaan oppimiseen. Miksi lähiopetus on tärkeää? Mitä olemme oppineet korona-ajan koulutuskokemuksista? Yleistyykö teknologiatuettu oppiminen ja opetus tulevaisuudessa?

Kuva: Oulun yliopisto / Rami Hanafi
Kuva: Oulun yliopisto / Rami Hanafi

Oulun yliopistossa tutkitaan opetusta, yhteisöllistä oppimista ja teknologian hyödyntämistä oppimisen ja opettamisen tukena. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme:

Sari Harmoinen, yliopistonlehtori, koulutusdekaani, p. 050 5983175, sari.harmoinen@oulu.fi. Yhdessä oppiminen, opettajan rooli ja lähiopetuksen merkitys. Erilaiset oppimisympäristöt.

Sanna Järvelä, kasvatustieteen, oppimisen ja koulutusteknologian tutkimuksen professori, p. 040 5777164, sanna.jarvela@oulu.fi. Mitä opimme korona-ajasta koulutuksessa? Oppimisen taidot, yhteisöllinen oppiminen, etäopiskelu ja sen tulevaisuus. Teknologiatuettu oppiminen ja opettaminen. Oppimisen ja koulutusteknologian tutkimusyksikkö LET.

Marjatta Takala, erityispedagogiikan professori, p. 050 4671194, marjatta.takala@oulu.fi. Inkluusion tutkija. Inkluusio merkitsee yhteistä koulua kaikille eli koulutusjärjestelmää, jossa ei ole erikseen erityiskouluja tai -luokkia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Tapio Mäkinen, Oulun yliopisto, puh. 040 546 3413, tapio.makinen@oulu.fi

Kuvat

Kuva: Oulun yliopisto / Rami Hanafi
Kuva: Oulun yliopisto / Rami Hanafi
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Ruonan Teollisuuskylän Pekka Miilukangas sai Kerttu Saalasti -palkinnon mikroyrittäjyyden edistämisestä21.9.2021 12:18:39 EEST | Tiedote

Kerttu Saalasti -palkinto jaettiin ensimmäistä kertaa 20.9. vietetyssä Kerttu Saalasti -seminaarissa. Palkinnon sai Ruonan Teollisuuskylän toimitusjohtaja Pekka Miilukangas. Kerttu Saalasti -palkinnon jakavat Kerttu Saalasti säätiö ja Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin yhdessä. Se myönnetään vuosittain merkittävästä mikroyrittäjyyttä tai yrittävää kulttuuria edistävästä tutkimuksen, koulutuksen tai yhteiskunnallisen vaikuttamisen saavutuksesta.

Mikroyritysten merkitys työllisyydelle vaihtelee alueittain, uusi mikroyritysten tilastokatsaus kertoo miten20.9.2021 14:00:00 EEST | Tiedote

Mikroyrityksillä on paikoitellen erittäin suuri merkitys työllisyydelle ja taloudelle. Torniolaakson seutukunnassa mikroyrityksissä työskentelee lähes 20% työllisistä, kun Kuopion ja Vaasan seutukunnissa ollaan 8% tuntumassa. Järviseudulla, Kaustisen seutukunnassa ja Ahvenanmaan saaristossa luku on noin 17 %. Pienessä Kökarin kunnassa kokonaiset 100 % yritystyöpaikoista on mikroyrityksissä. Mikroyritysten liikevaihto on kasvanut vuosien 2016-2019 välillä selkeästi, 7.3% prosenttia, mutta alueellinen vaihtelu on suurta. Mikroyritysten tavaraviennin merkitys korostuu erityisesti Keski-Pohjanmaalla, Kymenlaaksossa ja Pohjois-Lapissa.

Väitös: Sanojen virheelliset muodot yli 3-vuotiaiden puheessa voivat viitata puhehäiriöön16.9.2021 14:00:00 EEST | Tiedote

Puheen kehityksen edetessä tyypillisesti jo 3-vuotiaat lapset sanovat sanat suhteellisen tarkasti samalla tavalla puhekerrasta toiseen. Vaikka puheessa olisi vaihtelua, he pystyvät usein tuottamaan sanasta myös oikean muodon. Jos 3-vuotiaiden ja sitä vanhempien lasten puheessa esiintyy runsaasti sanavaihtelua eli he käyttävät samasta sanasta vain erilaisia virheellisiä muotoja, se voi viitata puhehäiriöön.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme