Espoon kaupunki - Esbo stad

Koulut ja päiväkodit kuntoon on kunnossapidon vuosiohjelman keskeisin tavoite

Jaa

Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto hyväksyi rakennusten kunnossapidon vuosiohjelman 2018. Vuosiohjelmassa panostetaan toimitilojen turvallisuuteen ja terveellisyyteen ja vastataan Koulut kuntoon ‑tavoitteeseen.

Elinkaarta jatkavien investointien määräraha on suunnattu pääosin koulujen ja päiväkotien sisäilmakorjauksiin sekä teknistä elinkaarta pidentäviin korjauksiin.

Tilapalveluiden hallinnassa on noin 1 500 rakennusta, joiden tekninen arvo ulkoisen arvioinnin mukaan on 1,48 mrd. euroa. Tilapalveluiden toiminta- ja taloussuunnitelmassa on vuodelle 2018 varattu:

  • Kaupungin toimitilojen vuosikorjauksiin 14,40 milj. euroa, josta 3,40 milj. euroa on kohdistettu yleiskuluun (palkat, työvälineet, koulutus), joten varsinaisiin vuosikorjaustöihin on käytettävissä 11,00 milj. euroa (14,40 milj. euroa v. 2017).
  • Pieniin perusparannuksiin on varattu 9,00 milj. euroa (9,00 milj. euroa v. 2017). Vuosikorjaus- ja perusparannustyöksi katsotaan työ, jonka kustannus jää alle 0,60 milj. euroa.
  • Elinkaarta jatkavat korjaukset rahoitetaan ensisijaisesti investointiohjelman sisällä myönnetyllä 15,00 milj. euron määrärahalla (6,70 milj. euroa v. 2017 ja lisäksi 3,03 milj. euroa investointiohjelman käyttämättä jäävän määrärahan siirrosta muodostunutta lisämäärärahaa).

Näiden lisäksi Tilapalvelut peruskorjaa rakennuksia ja parantaa palveluverkkoa kaupunginvaltuuston hyväksymän investointiohjelman kautta.

Jaosto merkitsi tiedoksi asunto-ohjelman 2018 - 2021 valmistelutilanteen ja selostuksen asunto-ohjelman 2014 - 2016 seurannasta. Jaosto totesi, että jatkovalmistelussa huomioidaan, että eri henkilöstöryhmien tarpeisiin kaavoitetaan riittävästi monipuolista asuntotuotantoa työpaikkakeskittymien välittömään läheisyyteen.

Jaosto kuuli selostukset ajankohtaisista asioista:

  • Maija Lehtinen: Ajankohtaista sisäilma-asioista 5.2.2018 (esitysmateriaali liitteenä)
  • Meritorin koulun peruskorjauksen hankeselvitys siirrettiin seuraavaan kokoukseen.
  • Lukioiden ja koulujen tilankäyttösuunnitelma 2018-2027. Jaosto sai selvityksen valmistelutilanteesta. Tila- ja asuntojaosto kehotti Tilapalveluita valmistelemaan viipymättä Tilankäyttösuunnitelmaa 2018-2027 koskevan päätöksenteon pohjaksi: Nyt esitettyä tarkemman alueittain yksilöidyn arvion tilankäyttösuunnitelmasta suhteessa koulujen peruskorjaus- ja laajennustarpeisiin sekä lapsimäärän kasvuun eri alueilla. Vaihtoehdot Jousenkaaren ja Aarnivalkean tyhjillään olevien koulurakennusten ratkaisuiksi siten, että museoviranomaisten rooli päätöksenteossa sekä etenemisprosessi aikatauluineen kuvataan selkeästi. Tapiolassa tilanne on jo pidempään ollut poikkeuksellinen, kun alueen kaksi alakoulua seisovat tyhjillään.Asian käsittely jatkuu kaupunginhallituksessa 5.2.2018, opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnassa 14.2.2018 ja tila- ja asuntojaostossa 5.3.2018.
  • Espoon keskuksen väistötilasuunnitelma. Tila- ja asuntojaosto toteaa, että Tietotie 6 toimistotilojen vuokrauspäätös ei liity mahdollisiin koulutilojen vuokraamiseen, vaan siitä päätetään erikseen osana kouluverkkopäätöstä. Jaostolle raportoidaan virastoväistösuunnitelmasta, sen perusteista, tavoitteista ja etenemisestä seuraavassa kokouksessa. Aiempi tiedote asiasta: Espoon keskuksen kehittäminen käyntiin. 

Muut asiat päätettiin esityksen mukaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

EMMA's autumn opens with strong contemporary artists: Outi Pieski, Alicja Kwade and Kate McIntosh15.8.2018 09:22Tiedote

EMMA – Espoo Museum of Modern Art opens its autumn season with a lineup of leading contemporary artists: Outi Pieski, Alicja Kwade and Kate McIntosh. Curated picks from the EMMA collection will simultenously feature in a series of changing temporary exhibitions. The 50th anniversary of the iconic Futuro House will culminate at the Wegee Exhibition Centre with the public debut of Plastic Heart, a sound installation by Mika Taanila opening on Friday, 17.8.2018.

EMMA inleder höstsäsongen med starka samtidskonstnärer: Outi Pieski, Alicja Kwade och Kate McIntosh 15.8.2018 08:51Tiedote

EMMA – Esbo moderna konstmuseums höstprogram lyfter fram ledande internationella samtidskonstnärer: Outi Pieski, Alicja Kwade och Kate McIntosh. Dessutom visas tillfälliga utställningar av verk ur museets samlingar. På Utställningscentret WeeGee kulminerar Futurohusets 50-årsjubileum fredagen den 17 augusti i Mika Taanilas ljudinstallation Platshjärta, gjord enkom till Futurohuset.

EMMA avaa syksynsä vahvoilla nykytaiteilijoilla: Outi Pieski, Alicja Kwade ja Kate McIntosh15.8.2018 08:20Tiedote

EMMA – Espoon modernin taiteen museon syksyn ohjelmisto tuo esiin kansainvälisiä eturivin nykytaiteilijoita: Outi Pieskin, Alicja Kwaden ja Kate McIntoshin. Lisäksi yleisö pääsee tutustumaan vaihtuviin kokoelmia esitteleviin näyttelykokonaisuuksiin. 50-vuotiaan Futuron juhlavuosi huipentuu Näyttelykeskus WeeGeellä, kun Mika Taanilan Futuro-taloon luoma ääni-installaatio Muovisydän avautuu yleisölle perjantaina 17.8.2018.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme