Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Koulutulokkaiden materiaalit tulossa koteihin tällä viikolla

Jaa

Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala postittaa tammikuun alussa tuleville ekaluokkalaisille Tervetuloa kouluun -oppaan, jossa on tietoa koulun aloittamisesta ja iltapäivätoiminnasta. Valitettavasti tulevan syksyn koulutulokkaiden kirjekuorien materiaalien tuottaminen ja postittaminen on viivästynyt.

Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala postittaa tammikuun alussa tuleville ekaluokkalaisille Tervetuloa kouluun -oppaan, jossa on tietoa koulun aloittamisesta ja iltapäivätoiminnasta. Samassa kirjeessä on oppivelvollisuusilmoitus, johon on merkitty lapsen lähikoulu ja wilmatunnukset sekä ekaluokkalaisen kielten opiskelun uudistamista käsittelevä saate. Valitettavasti tulevan syksyn koulutulokkaiden kirjekuorien materiaalien tuottaminen ja postittaminen on viivästynyt. Kirjekuoret lähtevät jakoon postin kautta alkuviikosta ja niiden pitäisi olla toimitettuina koteihin viimeistään perjantaina 12.1.2018. Pahoittelemme viivästystä.

Kouluun ilmoittaudutaan joko sähköisesti tai käymällä koululla
Omaan lähikouluun on sähköistä ilmoittautumista jatkettu materiaalin viivästymisen vuoksi. Lähikouluun voi ilmoittautua Wilma-järjestelmän kautta 29.1.2018 asti osoitteessa wilma.edu.hel.fi. Palvelu on käytössä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kouluun voi ilmoittautua myös käymällä koululla keskiviikkona 24.1.2018 klo 8.00–10.00 tai 17.00–19.00.

Tietyissä tapauksissa ilmoittautua voi vain koululla
Jos esimerkiksi lapsi pyrkii muuhun kuin omaan lähikouluunsa, kaksikieliseen opetukseen (englanti, espanja, venäjä, viro, kiina), ruotsin kielikylpyluokalle tai Porolahden musiikkiluokalle, kouluun ilmoittaudutaan siinä koulussa, johon lapsi pyrkii. Koululla pitää ilmoittautua myös, jos haluaa vaihtaa oppivelvollisuusilmoitukseen merkityn lapsen ruotsinkielisen lähikoulun suomenkieliseen tai päinvastoin. Koulun aloittamiseen liittyvää tietoa löytyy www.edu.hel.fi/tervetuloakouluun -sivuilta.

Kielivalinnan mahdollinen vaikutus kouluun
Ensimmäiseltä luokalta alkavan A1-kielen valinta tehdään ilmoittautumisen yhteydessä joko sähköisesti tai käymällä koululla. Jos oppilas haluaa valita muun kielen, kuin mitä omassa lähikoulussa tarjotaan, niin tämä on mahdollista, edellyttäen kuitenkin, että valitussa koulussa on tilaa. Koulun osoittamisessa voidaan ottaa huomioon matkan pituus ja turvallisuus.

Lisätietoja
 Lähikoulutiedustelujen osalta voi olla yhteydessä ao. numeroihin
• puh. 09 310 86400 (suomenkieliset koulut)
• puh. 09 310 86224 (ruotsinkieliset koulut)

Lisätietoja koulutulokkaiden vanhemmille osoitteessa https://www.hel.fi/helsinki/fi/kasvatus-ja-koulutus/perusopetus/tervetuloa

Ohessa on linkki oppaan verkkoversioon (PDF) https://www.hel.fi/static/opev/ekaluokkalaistenopas.pdf

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mediaa palvelee

tiedottaja Samuli Kuki
puh. 09 310 87701, 050 4013559
samuli.kuki@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä #HelsinkiOppii ja #LastenHelsinki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme