Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund

Kouvola, Uleåborg och Vichtis tävlar om titeln Finlands aktivaste kommun

Jaa

Kouvola, Uleåborg och Vichtis har gått till final i tävlingen Finlands aktivaste kommun. Finalisterna offentliggjordes idag vid Idrottsgalans evenemang i Tölö sporthall i Helsingfors.

Tävlingen arrangeras i samarbete mellan Kommunförbundet, Idrottsgalan och Undervisnings- och kulturministeriet. I år söker man en kommun som med hjälp av motion och idrott lyckats stärka livskraften och den sociala gemenskapen på orten.

– Ansökningarna visar att kommunerna utför ett mycket bra och viktigt arbete för att främja kommuninvånarnas motionsmöjligheter. Välordnade idrotts- och motionstjänster gör kommunen attraktivare och skapar gemenskap. Det har vi fått bra exempel på i tävlingen, berättar Teemu Japisson, sakkunnig i idrotts- och ungdomsfrågor vid Kommunförbundet.

Vinnaren koras vid Idrottsgalan

I år tävlade 73 kommuner om titeln Finlands aktivaste kommun. Bland dem valde Kommunförbundets expertjury ut tre finalister. Enligt juryn har finalisterna med hjälp av idrott och motion lyckats göra kommunen mer attraktiv och skapa gemenskap. I de utvalda kommunerna är det också lätt och billigt att utöva idrott och motion, vilket bidrar till kommuninvånarnas aktivitet.

– Uppgiften var krävande, för alla deltagare hade egna styrkor och nivån på tävlingen var väldigt hög. Finalisterna hade lyft upp främjandet av en aktiv livsstil och välmående på strateginivå och resultaten hade presenterats genom praktiska exempel, säger Japisson.

Vinnaren utses av Finlands idrottsgalas jury och offentliggörs vid Idrottsgalan 17.1.2019.

Närmare upplysningar:

Teemu Japisson, sakkunnig i idrotts- och ungdomsfrågor, Kommunförbundet
tfn 040 087 8949

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund
Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund
Kuntatalo / Toinen linja 14
00530 HELSINKI

09 7711http://www.kuntaliitto.fi

Finlands Kommunförbund är en tvåspråkig intresseorganisation för alla kommuner och städer i Finland. Med sin sakkunskap utvecklar förbundet den kommunala servicen. På förbundets webbplats Kommunforbundet.fi finns central information om kommunsektorn och den kommunala servicen. Finlands kommuner och städer ansvarar för cirka 2/3 av den offentliga servicen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme