Osuuskunta KPY

KPY päivittää tietoja suunnitellun First North -listautumisen aikataulusta

Jaa
Osuuskunta KPY (”KPY”) on aiemmin tiedottanut selvittävänsä mahdollisuutta listautua Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalle (”First North”). KPY:n hallitus on linjannut 23.2.2023, ettei suunnitellun listautumisen ajankohta ole kuluvan vuoden 2023 aikana.

Suunnitellun First North -listautumisen aikatauluun arvioitiin jo aiemmin vaikuttavan KPY:n ja Enersense International Oyj:n (”Enersense”) välisen, Voimatel Oy:tä (”Voimatel”) koskevan yritysjärjestelyn käsittely Kilpailu- ja kuluttajavirastossa (”KKV”). Enersense julkisti 15.2.2023 pörssitiedotteen, jonka mukaisesti Enersense ilmoitti vetäytyvänsä yritysjärjestelystä yhteisymmärryksessä KPY:n kanssa. Omistajastrategiansa mukaisesti KPY tulee etsimään sekä liiketoiminnallisia että omistuksellisia kumppanuuksia Voimatelin kannattavan kasvun edistämiseksi. Tällä hetkellä käynnissä on myös prosessi KPY:n enemmistöomisteisen Enfo Oyj:n osittaisjakautumisen toteuttamiseksi.

Lisäksi KPY:lle on syntynyt tarve valita listautumishankkeelle uusi pääjärjestäjä, jonka osalta prosessi on vielä kesken. Tarpeen taustalla on pääjärjestäjänä aiemmin toimineen OP:n ECM (Equity Capital Markets) -toiminnan lakkauttaminen vuoden 2022 lopussa.  Myös yleinen vallitseva markkinatilanne vaikuttaa suunniteltuun First North -listautumiseen ja prosessin aikatauluun.

”KPY:llä on meneillään kahta keskeistä tytäryhtiötä koskevat prosessit, jotka vaativat täyden huomiomme tällä hetkellä. Jatkamme myös mahdollista First North -listautumista koskevaa valmistelua yhdessä oikeudellisen neuvonantajamme Roschier Asianajotoimisto Oy:n ja viestintään erikoistuneen neuvonantajamme IR Partners Oy:n kanssa. Lisäksi olemme aloittaneet uuden pääjärjestäjän valintaprosessin. Nämä asiat tulee valmistella huolella ennen kuin mahdollisesta First North -listautumisesta ja sen suunnitellusta ajankohdasta voidaan päättää”, toteaa KPY:n toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen.

Lehikoinen jatkaa: ”Meillä on tänä päivänä noin 19 000 osuuden omistajaa. Olemme vahvasti sitoutuneita KPY:n strategiseen uudistumiseen ja omistaja-arvon rakentamiseen. Toteutuessaan First North -listautumisemme edistäisi näitä tavoitteita sekä mahdollistaisi luotettavan ja joustavan kaupankäynnin KPY:n osuuksilla ja niiden läpinäkyvän arvonmuodostuksen. Edistämme listautumista aktiivisesti, vaikka lopullisen päätöksenteon aika ei olekaan vielä.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Osuuskunta KPY
Osuuskunta KPY
Viestikatu 7 A
70600 KUOPIO

Vaihde 017 369 7800http://www.kpy.fi

KPY-konserni

KPY on arvopohjainen monialakonserni, jonka omistaa Osuuskunta KPY:n osuudenomistajien muodostama yhteisö. Haluamme luoda elinvoimaa omaa toimintaamme laajemmin sijoittamalla arvopohjaamme sopiviin, toimintansa käynnistys- ja alkuvaiheen ohittaneisiin kannattavan kasvun yhtiöihin sekä kehittämällä modernia työpäiväkokemusta edistäviä toimitilakiinteistöjämme. Olemme lähes 140-vuotias, omistusyhtiöidemme kehittämiseen vahvasti sitoutunut konserni, jonka liikevaihto vuodelta 2021 ylitti 300 miljoonaa euroa.

Visionamme vuoteen 2026 on olla liike-elämän ekosysteemi, joka on yksi Suomen arvostetuimmista menestyjien kasvuympäristöistä. Tätä visiota toteutamme sekä omistamalla aiempaa monipuolisemmin kiinnostavia yhtiöitä (KPY Momentum -strategia) että luomalla ekosysteemejä ja yhteisöjä, jotka houkuttelevat osaajia ja luovat edellytyksiä yritysten kasvulle (KPY Nova -strategia). Katsomme, että Momentum ja Nova -strategialinjamme täydentävät ja tukevat luontevasti toinen toisiaan. www.kpy.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskunta KPY

Voimatel Oy:tä koskeva yritysjärjestely ei toteudu15.2.2023 15:07:51 EET | Tiedote

Enersense International Oyj (”Enersense”) on tänään julkistanut pörssitiedotteen, jonka mukaisesti Enersense ilmoittaa vetäytyvänsä 20.6.2022 tiedotetusta yritysjärjestelystä, jossa Voimatel Oy:n (”Voimatel”) koko osakekanta olisi siirtynyt osakevaihdolla Enersenselle. Vetäytyminen tapahtuu yhteisymmärryksessä Voimatelin omistajan Osuuskunta KPY:n (”KPY”) kanssa. Suomen Kilpailu- ja kuluttajavirasto (”KKV”) päätti 13.1.2023 siirtää yrityskaupan jatkokäsittelyyn, koska se piti tarpeellisena jatkaa yrityskaupan kilpailuvaikutusten selvittämistä. Enersense on saanut KKV:ltä tiedon, että kilpailuviranomaisen tekemien analyysien mukaan toimijoiden yhteenlaskettu markkinaosuus kasvaisi liian suureksi usealla markkinasegmentillä. Vastoin Enersensen näkemyksiä KKV ei myöskään pitänyt asiakkaiden neuvotteluvoimaa eli ns. tasapainottavaa ostajavoimaa kilpailutilannetta riittävästi tasapainottavana tekijänä. Tästä syystä Enersensen hallitus on arvioinut yritysjärjestelyn mahdottomaksi toteutua ha

Antti Haapakorvasta KPY:n edustajiston uusi puheenjohtaja; hallituksen kokoonpanoon ehdotettu muutoksia18.1.2023 09:30:24 EET | Tiedote

Osuuskunta KPY:n (”KPY”) edustajisto valitsi järjestäytymiskokouksessaan 17.1. edustajiston uudeksi puheenjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Antti Haapakorvan. 43-vuotias Haapakorva on kuopiolainen yritysjohtaja, Talentree Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja sekä muun muassa Kiho Oy:n hallituksen jäsen. Hän on toiminut KPY:n edustajiston jäsenenä vuodesta 2020 alkaen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme