Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Kriisinhallinta NYT: Keskustelua konflikteista ja rauhanrakentamisesta muuttuneessa turvallisuustilanteessa

Jaa

Ulkoministeriö järjestää yhdessä kumppaneidensa kanssa kriisinhallintaa ja rauhanrakentamista esittelevän Kriisinhallinta NYT -tapahtuman tiistaina 29. marraskuuta Katajanokan Wanhassa Satamassa. Tapahtuma on yleisölle avoin ja maksuton.

Maailman epävakaa turvallisuustilanne ja ilmastonmuutoksen tuomat uhkakuvat lisäävät huolta ja epävarmuutta tulevasta. Rauhanrakentamisen merkitys korostuu, ja kriisinhallinta on keskiössä monen konfliktin ratkaisemisessa. Miten, miksi ja missä Suomi tekee kriisinhallintaa ja mitä se tarkoittaa muuttuneessa turvallisuusympäristössä?

Ulkoministeriön järjestämä Kriisinhallinta NYT -tapahtuma esittelee, mitä nykyaikainen kriisinhallinta on ja kuinka kestävää rauhaa rakennetaan yhteistyöllä. Päivän aikana kuullaan alan asiantuntijoiden puheenvuoroja, paneelikeskusteluja ja kokemuksia kentältä.

Pohdimme esimerkiksi, kuinka kriisit vaikuttavat lasten asemaan, kuinka voimme kehittää kriisinhallinnan vaikuttavuutta ja miten rakennamme rauhaa, kun ilmastonmuutoksen vaikutukset voimistuvat. Kriisinhallinnan asiantuntijat kertovat myös, miten Ukrainaa voidaan tukea kriisinhallintaoperaatioiden avulla sekä millaisia oppeja on saatu Suomen osallistumisesta kriisinhallintatehtäviin maailmalla.

Wanhan Sataman keskuskäytävän varrella kriisinhallinnan, rauhanrakentamisen, kehitysyhteistyön ja humanitaarisen avustustyön toimijat esittelevät työtään. Paikalla on valtion, järjestökentän ja yritysmaailman edustajia. Kriisinhallintatehtävistä kiinnostuneilla on mahdollisuus keskustella kentällä palvelleiden kanssa, osallistua työpajoihin sekä kuulla kriisinhallinnan tehtäviin hakeutumisesta.

Ulkoministeriön valtiosihteeri Johanna Sumuvuori korostaa kriisinhallinnan ja rauhanrakentamisen teemojen ajankohtaisuutta.

"Kriisinhallinta on Suomelle keskeinen ulko- ja turvallisuuspolitiikan väline, jolla tuemme konfliktien ratkaisua, turvallisten yhteiskuntien rakentamista ja ihmisoikeuksien toteutumista maailmalla. Kuluvana vuonna Venäjän oikeuttamaton ja aiheeton hyökkäyssota Ukrainassa on ravistellut sääntöpohjaista kansainvälistä järjestelmää. Kriisinhallinnan merkitys näkyy niin kansainvälisen yhteisön tuessa Ukrainalle kuin rauhan ja turvallisuuden vahvistamisessa ympäri maailmaa”, Sumuvuori sanoo.

Ulkoministeriö toivottaa kaikki kiinnostuneet tervetulleiksi mukaan oppimaan ja keskustelemaan Suomen kokonaisvaltaisesta kriisinhallintatyöstä. Tapahtuma on yleisölle avoin ja maksuton. Ovet ovat avoinna klo 9–17.

Tutustu koko ohjelmaan ulkoministeriön verkkosivuilla.

Wanhan Sataman osoite: Pikku Satamakatu 3-5, Helsinki. Saapumisohjeet WanhanSataman verkkosivuilla.

Lisätietoja:

Max Hatvala, vastuuvirkamies, turvallisuuspolitiikan ja kriisinhallinnan yksikkö, puh. 0295 350 443.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme