Vihdin kunta

Krista Mikkonen suojelijaksi Vihdin Sepänpihan Kotinäyttelyyn

Jaa

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen on 25.6.-5.7.2020 Vihdissä järjestettävän Sepänpihan Kotinäyttelyn suojelija. Sepänpihan Kotinäyttely esittelee uudenlaisen, ilmastoystävällisemmän tavan asua pientalossa metropolialueella.

Kuva: Vihdin kunta.
Kuva: Vihdin kunta.

Sepänpihan pientaloasujalle ekologisuus tuo hyötyjä arkeen

–Vihti on lähtenyt ennakkoluulottomasti etsimään ratkaisuja tulevaisuuden pientaloasumisen tarpeisiin. Sepänpihan asumisen kehittämishankkeessa tuetaan kaavallisin ratkaisuin energiatehokkuutta ja ekologisuutta sekä panostetaan innovatiivisiin infrastruktuurin ratkaisuihin, tapahtuman suojelija ministeri Krista Mikkonen sanoo.

Sepänpihan Kotinäyttelyssä esitellään yli 15 omakotikohdetta, jotka edustavat saavutettavissa olevia asumisen unelmia. Monien kohteiden suunnittelussa elinkaariajattelu on ollut keskeisellä sijalla. Toisilla näkyvät oma elämäntapa ja harrastukset. Ekologisuus on ollut useille Sepänpihaan rakentaville tärkeä kriteeri.

Sepänpihan Kotinäyttely on huipennus kolmivuotiselle pientaloasumisen kehittämishankkeelle, jonka Vihdin kunta käynnisti vuonna 2017. Hankkeen ansiosta Vihdin tonttimyynti on ollut poikkeuksellista. Pientalotonttien luovutusmäärä kymmenkertaistui vuonna 2019 edellisvuoteen verrattuna.

Tuloksena keinoja yhteisöllisyyden tukemiseen ja rakentamisen osallistavaan ohjaamiseen

Nummelassa sijaitsevalla Sepänpihalla tonttikoot ovat 400-600 neliömetriä, ja niiden rakennusoikeus on 100-120 kerrosneliömetriä. Tiivis asuinalue ja asukkaiden yhteiskäyttöön tarkoitetut alueet luovat edellytyksiä myös uudenlaiselle yhteisöllisyydelle ja oman elinpiirin jatkamiselle tonttien ulkopuolelle. Uutuutena alueelle toteutuu myös yhteinen jätehuolto kierrätysjakeiden keräyksineen.

–Sepänpihan rakentuminen on ollut opettavainen ja toimintaamme kehittävä prosessi. Asukkailla on vahva halu vaikuttaa asuinympäristönsä muovautumiseen. Tämän vuoksi aiomme tulevaisuudessa harkita esimerkiksi kaavamääräyksien sitovuutta suhteessa tulevien asukkaiden kanssa käytävän dialogin kautta syntyvään lopputulokseen uudelleen, arvioi Vihdin kunnan elinvoimajohtaja Petra Ståhl.

Sepänpihan Kotinäyttely uusine koteineen avautuu yleisölle teemalla ”Pieni koti, iso elämä” kesällä 2020.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Petra Ståhl, elinvoimajohtaja, Vihdin kunta, petra.stahl@vihti.fi, 050 576 6256

Kuvat

Kuva: Vihdin kunta.
Kuva: Vihdin kunta.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vihdin kunta
Vihdin kunta
Asemantie 30
03100 NUMMELA

https://www.vihti.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihdin kunta

Kuka on vienyt Vihtiä maailmankartalle? Ehdota hänelle puuta Menestyjien puistoon28.5.2020 14:27:27 EESTTiedote

Nummelassa sijaitsevaan Menestyjien puistoon istutetaan jälleen puita vihtiläisten menestyjien kunniaksi. Koska koronapandemia on aiheuttanut muun muassa kulttuuritilaisuuksien ja kansainvälisten arvokilpailujen peruuntumisia, Vihdin kunta palkitsee tänä vuonna puulla aiempien vuosien menestyjiä urheilun ja kulttuurin saralta. Ehdotuksia puiden saajiksi kerätään kuntalaisilta.

Vihdin kunnan talouden Vihta-tasapainotusohjelman päivittäminen: kysely kuntalaisille ja henkilöstölle22.5.2020 14:44:15 EESTTiedote

Vihdin kunta ottaa vuonna 2019 hyväksytyn Vihta-tasapainotusohjelman uudelleen tarkasteluun ja avaa kyselyn kehittämisideoista kuntalaisille ja kunnan henkilöstölle. Alun perin vuosille 2020–2022 laaditun tasapainotusohjelman arvioidut talousvaikutukset olisivat olleet 11 570 655 euroa. Nyt niin Suomen kuntakentän kuin Vihdin kunnan talousnäkymien heikentyessä äkillisesti koronapandemian takia alkuvuoden 2020 aikana tarvitaan uusia sopeutustoimenpiteitä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme