Finnkinon elokuvalevitys

Kristen Stewart prinsessa Dianan roolissa: Spencer elokuvateattereihin jouluna

Jaa

Ensimmäinen Spencer-pressinäytös medialle jo 18.11.

Kristen Stewart elokuvassa Spencer
Kristen Stewart elokuvassa Spencer

Joulukuun vaikuttavimpia elokuvatapauksia on odotettu ja maailmalla ylistystä kerännyt prinsessa Dianasta kertova Spencer, jossa Kristen Stewart tekee upean pääroolin. Elokuva saa ensi-iltansa elokuvateattereissa 25.12. 

Tervetuloa Spencer-pressinäytöksiin:

  • Torstai 18.11. klo 12:00, Finnkino Tennispalatsi, sali 2. Kesto 116 min.
  • Tiistai 14.12. klo 10.00, Finnkino Tennispalatsi, sali 2. Kesto 116 min.

Vahvojen tekijöiden näkemys historiallisesta naisesta

Pääosasta valtavasti kiitosta saanut Stewart koki löytävänsä Dianan elämästä yhtymäkohtia omaansa. "Tietyissä elämänvaiheissa olen kokenut menettäväni kontrollin, ja se on ollut hänen elämässään kantavana teemana. Hänen on täytynyt tietää, että ihmiset tuijottavat häntä koko ajan - minäkin olen saanut siitä osani ja tiedän miltä se tuntuu", Stewart kertoo.

Elokuva on ohjannut chileläinen Pablo Larraín, joka on tehnyt toisenkin elokuvan lähihistorian vaikuttavista naishahmoista, Jacqueline Onassiksesta kertoneen Jackien (2016). "'Jackie sai minut kiinnostumaan yhä enemmän koko edeltävän vuosisadan kulkua muuttaneiden naisten intiimien persoonallisuuksien kuvaamisesta. Sekä Diana että Jackie rakensivat oman identiteettinsä itse, eivät puolisoidensa kautta," ohjaaja kertoo.

Elokuvan on käsikirjoittanut Peaky Blinders-sarjan luoja Steven Knight (mm. Eastern Promises, Dirty Pretty Things). "En halunnut kirjoittaa elämäkertaelokuvaa, koska siinä olisi ollut paljon haasteita. Sen sijaan halusin tallentaa välähdyksen hänestä, kuten lukemattomat valokuvaajat tekivät. Halusin vangita muutaman päivän, jotka kuvastavat hänen elämäänsä," Knight kertoo.

Lisää lainauksia tekijöiltä ja taustatietoa elokuvasta löydät lehdistömateriaaleista (ks. liitteet ja lataa PDF).

Synopsis

Prinsessa Dianan ja prinssi Charlesin avioliitto on jo pitkään ollut vaakalaudalla. Vaikka huhut pettämisestä ja avioerosta kiertävät, kuningattaren Sandringhamin kartanossa vietettävän joulun ajaksi julistetaan välirauha. Ohjelmassa on aterioita ja metsästystä – Diana tuntee kyllä pelin säännöt. Mutta tänä vuonna kaikki tulee olemaan toisin. Spencer on kuvaus siitä, mitä noiden muutamien kohtalokkaiden päivien aikana kenties tapahtui.

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Spencer-elokuvan traileri

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kristen Stewart elokuvassa Spencer
Kristen Stewart elokuvassa Spencer
Lataa
Kristen Stewart elokuvassa Spencer
Kristen Stewart elokuvassa Spencer
Lataa
Spencer-elokuvan juliste
Spencer-elokuvan juliste
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Finnkinon elokuvalevitys
Finnkinon elokuvalevitys
Mannerheimintie 113
00280 Helsinki

http://www.finnkinob2b.fi/elokuvalevitys/

Finnkinon elokuvalevitys levittää ja markkinoi Suomessa Universal Pictures ja Paramount Pictures -studioiden sekä Scanboxin elokuvia. Julkaisemme noin 40 elokuvaa vuosittain valkokankaalla. Finnkinon elokuvalevitys jakelee edustamiaan elokuvia kaikille Suomessa toimiville elokuvateatteriyrityksille.

Ensi-iltaelokuviemme lehdistönäytökset, pressikuvat ja muut materiaalit löydät Filmikamarin pressipalvelusta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finnkinon elokuvalevitys

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme