Messukeskus

Kristian Saarikorven Satumetsä on Vuoden 2018 kaunein sormus

Jaa

Fiskarsilainen kultaseppämestari Kristian Saarikorven suunnittelema Satumetsä on voittanut Vuoden kaunein sormus 2018 -kilpailun. 11. kertaa järjestettävän kilpailun tarkoituksena on kannustaa suomalaisia käyttämään rohkeasti koruja ja tuoda samalla esiin korujen käytön helppoutta ja monimuotoisuutta. Saarikorpi palkitaan Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 3000 euron stipendillä.

Kristian Saarikorven Satumetsä on Vuoden kaunein sormus 2018. Kuva: Teemu Töyrylä / Studio Töyrylä
Kristian Saarikorven Satumetsä on Vuoden kaunein sormus 2018. Kuva: Teemu Töyrylä / Studio Töyrylä

”Avaan silmäni ja olen keskellä mitä ihmeellisintä maailmaa. Platinaisena hohtava kumpuileva maasto levittäytyy ympärilläni kirkkaana ja kummallisia peilikuvia luoden. Nostan katseeni ylös ja tajuntaani räjähtää huikea loiste ja välke kaikissa sateenkaaren väreissä, ylläni on timanttitaivas.” Näin kuvaili alun perin Joensuusta kotoisin oleva Kristian Saarikorpi sormuksensa luomistyötä, ja siihen inspiroinutta suomalaista maisemaa.

-          Satumetsä-sormus syntyi juuri tätä kilpailua varten. Lähdin miettimään, miten perinteisestä rivitimanttisormuksesta saisi muokattua jotakin uutta ja raikasta samalla säilyttäen vihkisormuksen klassisen ajattomuuden, kertoo Kristian Saarikorpi sormuksen synnystä.

Tänä vuonna kilpailussa annettiin yhteensä yli 12 000 ääntä, joista Satumetsä keräsi noin neljänneksen. Kilpailun voittanut Satumetsä-timanttisormus on 950-platinaa ja siinä on yhteensä 11 timanttia (0,95 karaattia W/VS). Sormuksen suositushinta on 4650 euroa.

-          Sormuksen ympärille on tulossa korumallisto. Sormuksesta on tulossa toinen versio vähän pienemmillä timanteilla, ja lisäksi suunnitteilla on korvakorut ja mahdollisesti riipus. Sormuksia voi ostaa jo nyt, muita sarjan koruja alkuvuodesta, Saarikorpi kertoo.

Kilpailun esiraati kuvaili Satumetsä-sormusta ilmavaksi, runsaaksi ja selkeäksi. Se on kuin jääkruunu, pehmeästi ja herkästi muotoiltu, mutta silti rytmikäs.

Sattuman kautta alalle

Suunnittelija ja kultaseppä Kristian Saarikorpi on toinen perustaja ja omistaja Saarikorpi Design yrityksessä. Saarikorpi Design Oy sijaitsee vanhassa navettarakennuksessa keskellä kaunista Fiskarsin Ruukkia. Haastava korumuotoilu ja vaikeat kultasepäntyöt ovat yrityksen erikoisosaamista.

Kristian päätyi kultasepäksi sattuman kautta. Hän tapasi nykyisen kollegansa armeijassa, jossa tämä kertoi aloittaneensa kultasepän opinnot. Kristian ei ollut aikaisemmin kuullutkaan ammatista, mutta päätyi alalle.

-          Nautin työstäni, kun voin tuoda iloa ja onnellisuutta ihmisten elämien huippuhetkiin laadukkaiden korujen muodossa. Olen joka kerta yhtä otettu, kun joku pariskunta on päättänyt sinetöidä liittonsa minun tekemilläni sormuksilla, Kristian Saarikorpi kertoo.

Vuoden kaunein sormus -kilpailun järjestävät vuosittain yhteistyössä I love me -messut ja Häät.fi. Kilpailuun ilmoitettiin tänä vuonna yhteensä 64 sormusta. Esiraati valitsi niistä 10 finalistia. Raatiin kuuluivat Suomen Kultaseppien Liiton toimitusjohtaja Henrik Kihlman, Design District Helsingin hallituksen puheenjohtaja ja Designmuseon yhteistyöpäällikkö Piia Lehtinen, radiojuontaja Hanna Kinnunen, Huutokauppa Helanderin johtava intendentti Hanne Siekkinen, Häät-lehden ja Häät.fin päätoimittaja Sari Yli-Salomäki ja I love me -messujen tiedottaja Riikka Luomanpää. Vuoden 2018 kilpailussa yhteistyökumppanina oli belgialainen timanttialan yritys Windiam.

Kilpailun aiemmat voittajat:

2017: Keto, Jussi Louesalmi (Au3 Kultasepät)

2016: Kide, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy)
2015: Pitsi, Lauri Eno (Hieno Jewel)
2014: Fanny Rose, Annette Tillander (Annette Tillander Oy Ab)
2013: Eden, Carina Blomqvist (Carina Blomqvist Design)
2012: Lumi, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy)
2011: Tulppaani Passionale, Reijo Andreasen (Kultasepät Andreasen)
2010: Praha, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2009: Tunteiden vuori, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2008: Ornamentti, Tero Hannonen (Au3 Kultasepät)

Palkinto jaetaan keskiviikkona 28.11. klo 18-19 Designmuseossa (Korkeavuorenkatu 23, Helsinki).

Tilaisuuden ohjelma:

• Voittajan palkitseminen Suomen Messusäätiön 3000 euron stipendillä ja Windiamin 500 dollarin ostolahjakortilla

• Kristian Saarikorven haastattelu ja tutustumista Saarikorven uraan sekä Satumetsä-sormukseen

• Vuoden kaunein sormus 2019 -kilpailun teeman julkistus

Ilmoittautumiset ennakkoon pe 23.11. mennessä osoitteeseen haat@editus.fi.

Yhteystiedot:

Saarikorpi Design, Kristian Saarikorpi, puh. 040 510 9257, kristian@saarikorpidesign.fi
www.saarikorpidesign.fi

Lisätiedot kilpailusta:

Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, puh. 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com

Häät-lehti ja Häät.fi, päätoimittaja Sari Yli-Salomäki, puh. 040 505 7345, sari.yli-salomaki@editus.fi

Kilpailukuvat kaikista finalistisormuksista median käyttöön: http://bit.ly/VuodenKauneinSormus2018

 

Vuoden 2018 kaikki finalistit:
https://www.haat.fi/artikkeli/aanesta-vuoden-kaunein-sormus-2018

Kuvat

Kristian Saarikorven Satumetsä on Vuoden kaunein sormus 2018. Kuva: Teemu Töyrylä / Studio Töyrylä
Kristian Saarikorven Satumetsä on Vuoden kaunein sormus 2018. Kuva: Teemu Töyrylä / Studio Töyrylä
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, 65 exhibitions and 1500 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Monipuolisen harjoittelun fysiikkalajit esillä APCONissa elokuussa20.6.2019 15:04:13 EESTTiedote

Elokuussa Messukeskuksessa järjestettävä APCON tarjoilee kattauksen eri fysiikkalajien kisoja. Toiminnallisen harjoittelun Rebel Open CF Throwdown ja Street Workout Nordic Championships -kilpailut esittelevät lajien monipuolisuutta ja tuovat Suomeen myös kansainvälisiä huippuja. APCON on pohjoismaiden suurin voimailu- ja fitness-lajien tapahtuma, joka järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 23.-25.8.2019.

FinnSec 2019 esittelee uudet innovaatiot ja pureutuu turvallisuusjohtamiseen14.6.2019 13:29:39 EESTTiedote

Joka toinen vuosi järjestettävä johtava turvallisuusteknologian ja -palvelujen foorumi FinnSec 2019 on julkaissut ohjelmansa. Tarjolla on tietoa muun muassa digitalisaatiosta, turvallisuusjohtamisesta ja kansainvälisen pelastustoiminnan resurssien hyödyntämisestä. Uudet turvallisuusalan innovaatiot esitellään lyhyissä esittelyissä ensimmäistä kertaa tapahtuman yhteydessä. Road Rescue -näytöksiä tieliikennepelastamisesta voi seurata messualueella molempina messupäivinä. FinnSec 2019 järjestetään 2. – 3.10.2019 Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme