HUS

Kriterierna för coronatestning i Nyland ändras

Jaa

Nylands regionala samordningsgrupp beslutade 9.9.2021 att kriterierna för coronatestning ska ändras i hela regionen.

Vid sammanträdet beslutades att coronavirustest i regel inte behöver tas av personer med lindriga symtom, om personen är fullt vaccinerad och det har gått minst en vecka sedan den andra vaccinationen, eller om personen har haft en bekräftad coronavirusinfektion under de föregående 6 månaderna och fått det första vaccinet.

Ändringen gäller inte personer som vet att de exponerats för coronaviruset, arbetstagare med kundkontakter inom social- och hälsovården, boende och personal vid vård- och omsorgsenheter för äldre eller personal som tillhör riskgruppen för allvarlig coronavirusinfektion.

Ändringarna träder i kraft genast. “De ändrade kriterierna förutsätter tekniska uppdateringar i både Coronaguiden och Omaolo. Avsikten är att genomföra dessa så snart som möjligt”, säger ordförande för Nylands regionala samordningsgrupp, Jari Petäjä, stf. chefsöverläkare på HUS.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme