Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kruunuvuorenrannan ensimmäinen päiväkoti valmistuu joulukuussa – talossa myös asukastilat

Jaa

Lasten päiväkoti Borgströminmäen rakennusta viimeistellään Föglönkuja 1:ssä. Se on Kruunuvuorenrannan ensimmäinen päiväkoti, josta saa hoitopaikan noin 140 1–6-vuotiasta lasta. Luontokasvatuspainotteinen päiväkoti avaa ovensa tammikuussa. Myös alueen asukkaiden toiminnalle on varattu taloon tilat.

Näkymä pihalle, Pekka Löyskä
Näkymä pihalle, Pekka Löyskä

Lapset tilasuunnittelun keskiössä

Päiväkoti Borgströminmäessä on päädytty muuntojoustaviin ja lasten hyvinvoinnin ehdoilla toimiviin tiloihin. Tilat mahdollistavat leikkimisen, liikkumisen, taiteellisen kokemisen, ilmaisemisen ja tutkimisen. Pitkäkestoiset leikit saavat jäädä paikoilleen, kehkeytyville taide- ja tutkimusprojekteille on paikkansa ja lepääminen tapahtuu sopivissa tiloissa.

Talossa on satsattu myös esteettömyyteen, sisäilman laatuun, äänenvaimennukseen sekä valaistukseen siten, että sen tilat soveltuvat myös aisti- ja liikuntarajoitteisille.

Saattoliikenteelle on varattu maksuttomia lyhytaikaisen kadunvarsipysäköinnin paikkoja.

Päiväkoti Borgströminmäki on neljäs Helsingin kaupungin YY-KAA-KOO-rakennuskonseptin mukainen päiväkoti, jonka suunnittelussa on painotettu tilojen muunneltavuutta ja monikäyttöisyyttä. Aiempien YY-KAA-KOO-mallilla toteutettujen päiväkotien käyttäjien palautteet on huomioitu Borgströminmäen suunnittelussa.

Rakennuksen pääsuunnittelijana on toiminut arkkitehti Pekka Löyskä kaupunkiympäristön toimialan arkkitehtuuritiimistä.

Päiväkodin jatkeena yli 200 neliötä asukastilaa

Iltaisin ja viikonloppuisin talo avaa ovensa alueen asukkaille.  Tilaa voi varata muun muassa taloyhtiöiden yhtiökokouksille ja muille tapaamisille. Asukastilaan tulee myös sali ja toimintahuone, jossa on tilat esim. askartelua varten. Päiväkoti käyttää asukastiloja päiväaikaan.

Kruunuvuorenrannan Palvelu Oy:stä kerrotaan, että asukastilojen vuokraus alkaa näillä näkymin helmi-maaliskuun aikana, sen jälkeen kun kalusteet on saatu paikalleen.

Asukastiloista kerrotaan lisää myöhemmin Kruunuverkko.fi-sivustolla, jonka kautta pääsee myöhemmin myös varaamaan asukastiloja.

Mistä juontaa nimi Borgströminmäki?

Leikkipuisto on saanut nimensä läheisen Tullisaaren kartanopuiston rakennuttaneen kauppaneuvos, konsuli Henrik Borgströmin (1799-1883) mukaan nimetystä mäestä. Menestynyttä liikemies Borgströmiä voisi kutsua Helsingin puistojen isäksi, koska hän oli perustamassa myös Kaivopuistoa ja puistoja Eläintarhan alueelle.

Päiväkodin ulkoseinässä on Borgströmiä ja saaristoluontoa kuvaavat rei’itystekniikalla tehdyt valoteokset.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakentamisesta

Projektipäällikkö Pentti Salo
p. 040 3340056
pentti.salo@hel.fi
Kaupunkiympäristön toimiala / rakennuttaminen

Päiväkodin toiminnasta

Päiväkodin johtaja Sari Vahvakallio
p. 09 310 22263
sari.vahvakallio@hel.fi
Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Kuvat

Näkymä pihalle, Pekka Löyskä
Näkymä pihalle, Pekka Löyskä
Lataa
Pihaa viimeistellään, kuvaaja Olavi Kovanen
Pihaa viimeistellään, kuvaaja Olavi Kovanen
Lataa
Valoteos on pihan puolella. Valot syttyvät iltaisin. Pekka Löyskä
Valoteos on pihan puolella. Valot syttyvät iltaisin. Pekka Löyskä
Lataa
Sisätilaa, Pekka Löyskä
Sisätilaa, Pekka Löyskä
Lataa
Tiloissa on joustoa erilaisiin tarpeisiin, Olavi Kovanen
Tiloissa on joustoa erilaisiin tarpeisiin, Olavi Kovanen
Lataa
Päiväkodin sisäänkäynti, Pekka Löyskä
Päiväkodin sisäänkäynti, Pekka Löyskä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 14.6.201914.6.2019 16:21:42 EESTTiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2019/Kymp_2019-06-14_Ylja_10_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 16.8.2019 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/ Matti Miinalainen viestintäsuunnittelija Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala puh. 09 310 31520 matti.miinalainen@hel.fi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme