Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kruunuvuorenrannan liikuntapuiston rakentaminen alkaa

Jaa

Liikuntapuiston rakentaminen Kruunuvuorenrannassa Koirasaarentien, Kaivossepänkujan, Hopeakaivoksentien ja Kaivoskallion rajaamalla vanhalla öljysatama-alueella on alkanut tällä viikolla.

Kuva: LOCI maisema-arkkitehdit Oy
Kuva: LOCI maisema-arkkitehdit Oy

Liikuntapuiston eteläosa jakautuu leikki- ja lähiliikunta-alueisiin, skeittipaikkaan sekä juniorijalkapallokentään. Lähiliikuntapaikalle tulee erilaisia kiipeily- ja tasapainoiluvälineitä, skuuttikumpuja ja koripalloon sekä sählyyn sopiva monitoimiareena.

Puiston pohjoisosaan rakennetaan ulkokuntoilupaikka sekä myöhemmässä vaiheessa täysimittainen, kivituhkapintainen petankkikenttä. Alueella on tilavaraus myös kolmelle padelkentälle.

Puistoon tulee Kruunuvuorenrannan ensimmäinen julkinen leikkipaikka. Leikkipaikalla on pienille lapsille aidattu leikkialue.

Alueen eteläpuolelle, Kaivoshuvilankujan katualueelle, rakennetaan pysäköintialue puiston käyttäjien ja viereisen päiväkodin tarpeisiin.

Rakentamisesta aiheutuu meluhaittaa lähialueelle. Melua aiheuttavat työt tehdään klo 7-15.30 välisenä aikana. Urakan on määrä valmistua viimeistään marraskuussa 2023.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakennuttaminen:
Helsingin kaupunki
Projektipäällikkö Rauna Sarrivaara
puh. 09 310 26463
rauna.sarrivaara@hel.fi

Rakentaminen:
VRJ Etelä-Suomi Oy
Miika Pietilä
puh. 041 517 7617
miika.pietila@vrj.fi

Kuvat

Kuva: LOCI maisema-arkkitehdit Oy
Kuva: LOCI maisema-arkkitehdit Oy
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Oulunkylän keskustaan suunnitellaan lisää asuntoja, liiketiloja ja palveluita16.5.2022 10:19:56 EEST | Tiedote

Oulunkylän keskustaan suunnitellaan 1 300 uudelle asukkaalle asuntoja, nykyistä enemmän liiketilaa sekä uusi perhe- ja hyvinvointikeskus. Kirjastolle, nuorisotilalle ja työväenopistolle suunnitellaan uudet tilat. Kortteleista valmistellaan parhaillaan kehittämisvarausta. Suunnitelmista voi keskustella verkkotilaisuudessa 24. toukokuuta ja lisäksi suunnittelijoiden kanssa voi tulla juttelemaan kävelyn merkeissä 31. toukokuuta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme