Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kruunuvuorenrannan valotaideteos Öljysäiliö 468 jälleen auki yleisölle

Jaa

Yleisöllä on jälleen mahdollisuus vierailla Helsingin Kruunuvuorenrannassa sijaitsevassa Öljysäiliö 468 -valotaideteoksessa.

Öljysäiliö 468 -valoteos syttyy auringonlaskun jälkeen. Kuva: Lauri Rotko
Öljysäiliö 468 -valoteos syttyy auringonlaskun jälkeen. Kuva: Lauri Rotko

Säiliö on avoinna yleisölle:
lauantaina 21.9.2019 klo 18–21
sunnuntaina 22.9.2019 klo 18–21
lauantaina 28.9.2019 klo 18–21
sunnuntaina 29.9.2019 klo 18–21
lauantaina 5.10.2019 klo 18–21
sunnuntaina 6.10.2019 klo 18–21

Säiliöön on vapaa pääsy. Paikalle pääsee ajamalla Koirasaarentien länsipäähän ja kääntymällä siitä vasemmalle Saaristolaivastonkadulle. Saaristolaivastonkadun pohjoispäässä on pieni, väliaikainen pysäköintialue, jolta johtaa säiliölle kävelyreitti (400 m) rannan tuntumassa. Autoja voi jättää myös Pojamankadun ja Koirasaarentien varteen.

Julkisista kulkuneuvoista bussi 88 Herttoniemen metroasemalta vie lähimmäksi säiliötä.

Valotaideteos viittaa alueen öljysatamakauteen

Öljysäiliö 468 on pysyvä valo- ja maisemateos, joka on luotu paikalleen jätetystä suuresta öljysäiliöstä. Säiliön teräsvaippaan on puhkaistu 2012 aukkoa, joiden kautta led-valot syttyessään ja sammuessaan saavat säiliön hohtamaan lyhdyn tavoin. Valojen rytmiä säätelee tuulen nopeus. Valoteos syttyy auringonlaskun jälkeen. Alkuillasta teos hohtaa valkoisena ja illan muuttuessa yöksi punaisena.

Öljysäiliö 468 viittaa Kruunuvuorenrannan lähes 90 vuotta kestäneeseen öljysatamakauteen. Teoksen on suunnitellut valotaiteilija Tapio Rosenius Lighting Design Collectivesta. Useita valosuunnittelualan palkintoja voittanut teos toteutettiin World Design Capital Helsinki 2012 -projektina.

Säiliötä on mahdollista vuokrata tapahtumia varten lumettomana aikana huhtikuusta marraskuuhun.

Kruunuvuorenrannasta tulee valon kaupunginosa

Kruunuvuorenrannasta suunnitellaan valon kaupunginosa, jota voi ihailla kantakaupungista, mereltä ja saarilta. Valaistuksen kokonaisratkaisulla Kruunuvuorenrannasta tulee yhtenäinen pimeän ajan maisemataideteos, jonka kohokohdiksi tulee pysyviä ja vaihtuvia valotaideteoksia. Jokaiselle tontille rakennuksiin tai pihapiiriin toteutetaan valotaidetta.

Vuoteen 2030 mennessä Kruunuvuorenrantaan rakennetaan koti noin 13 000 asukkaalle, ja alueelle syntyy noin 800 työpaikkaa. Laajoja alueita jää puistoiksi, luonnonsuojelualueiksi ja uimapaikoiksi virkistyskäyttöön.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tuuli Wallenius
viestintäasiantuntija, Helsingin kaupunginkanslia
tuuli.wallenius@hel.fi, puh. 09 310 36684

Kuvat

Öljysäiliö 468 -valoteos syttyy auringonlaskun jälkeen. Kuva: Lauri Rotko
Öljysäiliö 468 -valoteos syttyy auringonlaskun jälkeen. Kuva: Lauri Rotko
Lataa
Kulkureitti Öljysäiliö 468:lle.
Kulkureitti Öljysäiliö 468:lle.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Länsi-Pakilan koulujen ja päiväkotien hankesuunnitelman15.1.2020 21:07:04 EETTiedote

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi vuoden ensimmäisessä kokouksessaan Pakilanpuiston allianssin hankesuunnitelman. Suunnitelma koskee Pakilan ala- ja yläasteen tilojen laajaa perusparannusta, nuorisotiloja sekä nykyisille päiväkodeille Havukka ja Pakila rakennettavaa uudisrakennusta. Rakennukset suunnitellaan mahdollisimman laajaan asukaskäyttöön soveltuviksi. Lisäksi kaupunginvaltuuston kokouksessa pidettiin kyselytunti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme