Hartela

Kruunuvuorenrantaan haetaan laadukasta arkkitehtuuria kutsukilpailulla

Jaa

Hartelan ja kumppanikonsortion toteuttama monimuotoinen korttelikokonaisuus Helsingin Kruunuvuorenrannan Haakoninlahdessa on edennyt arkkitehtuurikilpailuun. Kilpailun tavoitteena on löytää eri asiakasryhmien toiveita ja resursseja vastaava, kaupunkikuvallisesti ja arkkitehtonisesti korkeatasoinen sekä toteuttamiskelpoinen suunnitelma. Korttelikokonaisuudessa korostetaan asumisen monipuolisia hallintomuotoja, yhteisöllisyyttä ja vihreitä arvoja. Suunnittelun pohjaksi tutkittiin asiakkaiden odotuksia.

Kilpailu on suunnittelukilpailu Kruunuvuorenrannan Haakoninlahti 1 korttelin 49273 länsiosan suunnittelemiseksi ja arkkitehtisuunnittelijoiden valitsemiseksi. Kilpailukutsun ovat saaneet Playa Arkkitehdit Oy, Arkkitehdit Soini & Horto Oy sekä JKMM Arkkitehdit Oy.

Kilpailualueen tonteilla on kerrosalaa 13 600 k-m2. Rakentumassa on asukaslähtöisen ja monimuotoinen korttelikokonaisuus, joka toteutetaan yhdessä Asuntosäätiön, Saraco Oy:n ja A-Kruunu Oy:n kanssa. Hartela toteuttaa kortteliin yli sata vapaarahoitteista omistusasuntoa. Tonteille rakentuu myös ARA-rahoitteista asumisoikeustuotantoa.

- Arkkitehtuurikilpailun lähtötiedoksi tehtiin tutkimustoimisto Kuulaan kanssa asiakastutkimus, jonka avulla selvitettiin kiinnostuneiden asukasryhmien toiveita asuntopohjien, korttelin piha-alueiden ja yhteistilojen suhteen, kertoo hankekehityspäällikkö Johanna Palosaari Hartelasta.

- Tutkimuksessa kohteen sijainti herätti paljon kiinnostusta. Sekä alueen nykyiset että siitä kiinnostuneet asukkaat nostivat luonnon ja meren Kruunuvuorenrannan vahvuuksiksi. Toimiva pohjaratkaisu ja tilan järkevä käyttö olivat vastaajien mielestä tärkeitä seikkoja, asunnon ominaisuuksista parveke tai terassi oli ylivoimaisesti suosituin. Mm. näiden ja monien muiden tutkimuksessa esiin tulleiden seikkojen pohjalta kilpailuun osallistuvat arkkitehtitoimistot lähtevät suunnittelemaan Kruunuvuorenrannan tulevia koteja, Palosaari summaa.

Ehdotusten arvioinnissa kiinnitetään huomiota siihen, miten määriteltyjen asiakasryhmien toiveisiin ja resursseihin vastataan. Tavoitteena on löytää asiakkaille todellista arvoa tuottavia, toteutettavissa olevia ja arkkitehtisuunnittelulla luotavia innovaatioita.

Laajasalon länsirannalle rakentuvalle Kruunuvuorenrannalle avautuvat upeat näkymät merelle. Alue käsittää kuusi kilometriä rantaviivaa, kartanopuistoja ja kaunista luontoa. Alue vapautui rakentamiselle, kun Laajasalon öljysataman toiminnot päättyivät. 12 500 asukkaan Kruunuvuorenrannan asuntorakentaminen on alkanut vuonna 2014. Kruunuvuorenrannassa monet asuintalot sijaitsevat aivan veden äärellä ja vielä useammasta on merinäköala. Kauimmaisistakin kortteleista on vain kilometri lähimpään rantaan. Rakentaminen on alkanut Gunillankalliosta ja Borgströminmäestä. Rakentaminen etenee Haakoninlahdille, Hopealaaksoon ja Kaitalahteen. 2020-luvun loppuun mennessä on rakennettu noin 6 000 asuntoa.

Kilpailuaika päättyy 16.10. Kilpailu pyritään ratkaisemaan marraskuun 2017 aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johanna Palosaari, hankekehityspäällikkö, Hartela Etelä-Suomi Oy
p. 040 519 5860
s-posti: johanna.palosaari@hartela.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Hartela
Hartela
Ilmalantori 1
00240 HELSINKI

010 5613 000http://www.hartela.fi

Hartela kuuluu suurimpiin valtakunnallisiin rakennusyhtiöihin. Rakennamme asuntoja ja toimitiloja sekä kehitämme kiinteistöjä ja alueita. 75-vuotias, suomalainen perheyhtiö työllistää noin 600 rakentamisen ammattilaista. Konserniin kuuluvat Turun ja Tampereen seudulla sekä Satakunnassa ja Länsi-Uudellamaalla toimiva Hartela Länsi-Suomi Oy, pääkaupunkiseudulla ja ympäristökunnissa sekä Lahdessa toimiva Hartela Etelä-Suomi Oy sekä Oulun talousalueella toimiva Hartela Pohjois-Suomi Oy. Toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Lahdessa, Turussa, Tampereella, Raumalla ja Oulussa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hartela

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme