Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kruunuvuorensillan ja Finkensillan paalutustyö aiheuttaa kovaa melua tammikuusta maaliskuuhun

Jaa

Korkeasaaren ja Kruunuvuorenrannan yhdistävän Kruunuvuorensillan välitukien paalutustyö aiheuttaa kovaa melua maaliskuun loppuun saakka. Erityisesti melu kuuluu Kruunuvuorenrannassa, mutta se kantautuu myös muille ranta-alueille.

Työmaakameran kuva Kruunuvuorensillan työmaalta. Kuvassa näkyy ns. työsilta.
Työmaakameran kuva Kruunuvuorensillan työmaalta. Kuvassa näkyy ns. työsilta.

Lisäksi Kalasataman ja Korkeasaaren väliin rakennettavan Finkensillan paalutustyöt alkavat arviolta tammikuun loppupuolella kuuluen erityisesti Kalasataman alueella.

Molemmilla työmailla paalutustyötä tehdään meluluvan puitteissa arkisin klo 7-18. Alueella tehdään melusuunnitelman mukaisesti melumittausta. Melumittauspisteitä on muun muassa Mustikkamaalla ja Korkeasaaressa.

Vaikka paalutus on kaikkein meluisinta työtä, on kuitenkin tosiasia, että myös muut työt aiheuttavat ääntä ja voivat häiritä.

Kruunusillat-hankkeella kaikki rakennustyöt sitoudutaan suorittamaan vastuullisesti. Lintujen pesimäaika ja meritaimenen päävaellusaika on otettu huomioon rakentamisen ajoituksessa, joten lintujen pesimäaikana 1.4.-30.6. ei tehdä paalutustöitä. Linnusto- ja kalastovaikutuksia seurataan laajan seurantaohjelman puitteissa.

Siltojen rakennustyöt käynnistyivät lokakuussa 2021. Työmaille on ensin rakennettu ns. työsillat.

Molempien siltojen rakenteet ovat valmiita tavoitteen mukaan syksyllä 2025. Sen jälkeen silloille rakennetaan raitiotie.

Työmaakameroista näkee miten siltatyömaat edistyvät

Kruunusillat-raitiotien kahden suurimman sillan, eli Kruunuvuorensillan ja Finkensillan, rakentamista seuraamaan on asennettu työmaakamerat. Finkensiltaa kuvaava kamera on Sompasaaressa, Kruunuvuorensiltaa kuvaava puolestaan Kruunuvuorenrannassa. Alla olevista linkeistä voi livenä seurata molempien työmaakameroiden kuvaa koko rakentamisen, eli useiden vuosien ajan.

Kruunuvuorensilta:

https://enlapser.cloud/1339551240/fi/read/Kruunusillat_Helsinki_toistin_1_video

Finkensilta:

https://enlapser.cloud/2065466739/fi/read/Kruunusillat_Helsinki_toistin_2_video

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Työmaakameran kuva Kruunuvuorensillan työmaalta. Kuvassa näkyy ns. työsilta.
Työmaakameran kuva Kruunuvuorensillan työmaalta. Kuvassa näkyy ns. työsilta.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kruunusillat-raitiotie

Kruunusillat-raitiotie yhdistää Laajasalon, Korkeasaaren ja Kalasataman Helsingin keskustaan. Samalla se luo uuden merellisen reitin myös pyöräilijöille ja jalankulkijoille. 

Tavoitteena on aloittaa raitiotien matkustajaliikenne Laajasalon ja Hakaniemen välillä vuonna 2027. Hakaniemen ja keskustan välisen osuuden rakentamisaikataulua ei ole vielä päätetty. Lisäksi Laajasalossa ns. Yliskylän lenkin toteuttamista tutkitaan.

Kruunusillat-raitiotie toteutetaan kahden urakkamuodon yhdistelmänä: Kalasataman ja Kruunuvuorenrannan väliset kaksi siltaa, eli Finkensilta ja Kruunuvuorensilta, sekä Korkeasaaren maarakennus toteutetaan kokonaisurakkana. Kruunuvuorensillasta, noin 1200 metriä, tulee Suomen pisin silta.

Yhteyden muu rakentaminen tehdään puolestaan allianssimallilla. Allianssiin sisällytetään myös yhteyden varrella olevia muita maarakennus-, kadunrakennus- ja kunnallisteknisiä töitä. Yksi tällainen työ on uuden Hakaniemensillan rakentaminen ja vanhan purkaminen. 

Kruunusillat-allianssin osapuolet ovat Helsingin kaupunki, YIT Suomi Oy, NRC Group Finland Oy, Ramboll Finland Oy, Sweco Infra & Rail Oy ja Sitowise Oy. Kruunusillat-kokonaisurakan urakoitsijat ovat YIT Suomi Oy ja Kreate Oy.

www.kruunusillat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme