MessukeskusMessukeskus

Kuinka #luottamus digitaalisiin palveluihin säilytetään 2020-luvulla?

Jaa

Cyber Security Nordic tarjoaa myös julkishallinnon turvallisuusasiantuntijoille ja päättäjille tietoa kyberturvallisuudesta, tietosuojasta sekä muista digiturvallisuuden osa-alueista. Tapahtuma avaa 2020-luvun digitaalista toimintaympäristöä Suomessa sekä kertoo, miten kyberturvallisuutta voidaan parantaa julkishallinnossa. Cyber Security Nordic -tapahtuma järjestetään 2.–3.10.2019 Messukeskuksessa Helsingissä samaan aikaan FinnSec-tapahtuman kanssa.

Julkishallinnon ohjelman on koonnut VAHTI-pääsihteeri Kimmo Rousku Väestörekisterikeskuksesta. ”Olemme siirtymässä uudelle vuosikymmenelle, jonka arvioidaan olevan tekoälyn, robottien ja virtuaali/lisätyn teknologian vuosikymmen. 2010-luku yleisti kaikkiin toimialoihin ulottuvat globaalit, osin disruptiiviset digipalvelut, pilvipalvelut sekä ajasta ja paikasta riippumattoman työskentelyn. Vastaavasti 2020-luku tulee mullistamaan elämäämme merkittävämmin, kuin mikään aikaisempi ajanjakso. Samanaikaisesti loistavien, uusien palvelumahdollisuuksien ja teknologiaratkaisuiden rinnalle tulemme kokemaan yhä useampia kyberhyökkäyksiä ja tietoturvaloukkauksia, jotka nakertavat luottamusta digitaaliseen toimintaympäristöön”, kertoo Rousku. ”Tapahtumaan kannattaa tulla kuulemaan, miten organisaatiot voivat varautua näihin uhkiin ja ennen kaikkea miten mahdollistaa turvalliset palvelut ja säilyttää asiakkaiden ja sidosryhmien luottamus. Tapahtuma päivittää asiantuntijan tiedot tehokkaasti  toimintaympäristön valtavassa muutoksessa. Tapahtuma on myös erinomainen verkostoitumispaikka.” 

Tietosuoja uuden teknologian mahdollistaja

Tietosuojan merkitys on kasvanut henkilötietojen räjähdysmäisen käsittelymäärän kasvun myötä, jonka johdosta 25.5.2018 sovellettavaksi tullut EU:n yleinen tietosuoja-asetus on tunnistettu ei pelkästään EU:n laajuisena, vaan globaalina mahdollisuutena parantaa henkilötietojen turvaa. Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio pohtii, onko tietosuoja meno vai investointi. Entä miten kasvatetaan luottamusta digitaalisiin palveluihin yhteiskunnassa. Tapahtumassa kuullaan Nixu Cybersecurityn Joonatan Henrikssonin puheenvuoro digitaalisesta identiteetistä, Digital Living Internationalin Pirkka Frostin ajatuksia reaaliaikaisesta taloudesta ja identiteetistä sekä Suomen Tilaajavastuun Mika Huhtamäen esitys digitaalisesta palvelusta, MyDatasta.

2020-luvun digitaalinen toimintaympäristö

Avajaispäivän 2.10. paneelikeskustelussa pohditaan, miten julkisen puolen tietotekniikkapalvelut rakennetaan huomioiden digitaalinen toimintaympäristö ja turvallisuus. Uusi tiedonhallintalaki astuu voimaan 1.1.2020 ja vaikuttaa  julkishallinnon ja elinkeinoelämän toimintaan myös tietoturvallisuuden näkökulmasta. Aihe on esillä ennen päivän viimeistä paneelia, jossa esitellään eri toimijoiden roolista ajankohtainen case laajavaikutteisesta kansallisesta kyberhyökkäyksestä – ja kuinka siitä selvittiin ja mitkä ovat tapauksen opit.

Suomen kyberturvallisuus tänään

EU:n puheenjohtajakautena kyberturvallisuuteen kiinnitetään Suomessa erityistä huomiota. Tästä kertoo kansliapäällikkö Jukka Juusti, joka toimii Turvallisuuskomitean puheenjohtajana. Pääsihteeri Vesa Valtonen Turvallisuuskomiteasta antaa tilannekatsauksen Suomen kyberturvallisuusstrategiasta. Tilaisuudessa kuullaan myös Suomen keskeisistä kyberturvallisuustavoitteista 2020-luvulle. Tapahtumassa käydään keskustelua kyberturvallisuuden ja digitaalisen turvallisuuden mittaamisesta sekä Suomen menestymisestä maailmanlaajuisella ja paikallisten organisaatioiden tasolla. Liikenne- ja viestintäviraston kyberturvallisuuskeskuksen päällikkö Jarna Hartikainen ennustaa kyberturvallisuuden kehitystä 2020-luvulle saakka.

Turvallisuuden kehittäminen organisaatiossa

Tuoteturvallisuuden trendeistä ja viranomaisnäkökulmasta puhuu tapahtumassa Liikenne- ja viestintäviraston kyberturvallisuuskeskuksen edustaja. Julkisen hallinnon digitaalisen turvallisuuden kehittämisohjelma JUDO-hankkeen vaikutuksista yhteiskunnan tuvallisuuteen ja hankkeen tarjoamista hyödyistä yrityksille ja kansalaisille keskustelevat Kimmo Rousku, Kirsi Janhunen, Juha Kirves, Erja Kinnunen ja Hanna Heikkinen Väestörekisterikeskuksesta.

KEYNOTE: Security and Privacy in the Hyperconnected World

Cyber Security Nordic -tapahtuman pääpuhuja Bruce Schneier pitää tapahtuman viimeisen puheenvuoron 3.10. klo 15.30 turvallisuudesta ja yksityisyydestä hyberverkostoituneessa maailmassa. Bruce Schneier on kansainvälisesti tunnettu turvallisuusteknologian asiantuntija. Hän on kirjoittanut 14 kirjaa sekä satoja lehtijuttuja ja akateemisia artikkeleita. Schneier on Harvardin yliopiston tutkija ja luennoitsija sekä hallituksen jäsen useissa kyberturvallisuusalan organisaatioissa. Osallistumismaksu elokuun loppuun asti edullisemmin

Cyber Security Nordic -tapahtuma on suunnattu kyberturvallisuusammattilaisille, yritysjohdolle ja asiantuntijoille. Tapahtuma käsittää kaksi ohjelmakokonaisuutta, joista toinen on suunnattu liiketoimintapäättäjille ja toinen julkishallinnon edustajille. Tapahtumaan osallistuvat voivat seurata molempia kokonaisuuksia. Ohjelmallisen osuuden lisäksi tapahtumassa näyttelyalue. Osallistumismaksu on 31.8. asti 495 e ja tämän jälkeen 695 e. Hintoihin lisätään alv 24 %. Tapahtuman verkkosivuilla voi ilmoittautua tapahtuman osallistujaksi. Koko Cyber Security Nordic -ohjelma ja puhujien esittelyt osoitteessa www.cybersecuritynordic.com

Messukeskus järjestää Cyber Security Nordic Messukeskuksessa Helsingissä nyt jo kolmatta kertaa  Finnish Information Security Clusterin (FISC ry) toimeksiannosta. Strategisia kumppaneita ovat  Accenture Security, F-Secure, Microsoft, PWC ja Trend Micro.

Cyber Security Nordic 2.–3.10.2019 Messukeskuksessa Helsingissä on avoinna keskiviikkona 2.10. klo 9-17 ja torstaina 3.10. klo 9-16.

Samaan aikaan Messukeskuksessa järjestetään FinnSec 2019 turvallisuusteknologian ja -palvelujen foorumi www.finnsec.fi , Kiinteistö-messut ja Avita Audiovisual Expo,  joihin on veloitukseton sisäänpääsy.

Lisätietoja: Messukeskuksen tiedottaja Teija Armanto, puh: 050 376 0804, etunimi.sukunimi@messukeskus.com Kimmo Rousku, puh. 050 529 7275, kimmo.rousku@vrk.fi

#cybersecuritynordic2019

Tiedotusvälineiden edustajat voivat akkreditoitua etukäteen osoitteessa http://messukeskus.com/uutishuone  

Aiemmista tapahtumista on tarjolla kuvamateriaalia toimittajien käyttöön Messukeskuksen mediapankissa: http://mediabank.messukeskus.com.

.

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, 65 exhibitions and 1500 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Laura Darthin Pretty in Pink on Vuoden 2019 kaunein sormus21.11.2019 09:00:00 EETTiedote

Helsinkiläisen kultaseppä Laura Darthin suunnittelema Pretty in Pink on voittanut Vuoden kaunein sormus 2019 -kilpailun. Darth palkitaan Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 3000 euron stipendillä. 12. kertaa järjestettävän kilpailun tarkoituksena on kannustaa suomalaisia käyttämään rohkeasti koruja ja tuoda samalla esiin korujen käytön helppoutta ja monimuotoisuutta. Kilpailu myös esittelee suurelle yleisölle kotimaista korusuunnittelua ja -valmistusta.

Tämän päivän oppijoista tulevaisuuden osaajiksi – Studia tarjoaa näkymiä tulevaisuuteen20.11.2019 09:55:49 EETTiedote

Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia esittelee tulevaisuuden opiskelu- ja ammattivaihtoehtoja. Ohjelmassa paneudutaan oppilaitosesittelyjen lisäksi nuoren yrittäjyyteen, työelämän kehittymiseen ja kansainvälisyteen. Innovaatioalueella kävijät pääsevät tutustumaan korkeakouluopiskelijoiden omiin keksintöihin. Studia avautuu Messukeskuksessa Helsingissä 3.–4.12.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme