Suomen Setlementtiliitto ry

Kuinka yksinäisyys ratkaistaan? Kutsuimme päättäjät, virkamiehet ja asiantuntijat etsimään vastausta

Jaa

Loisto setlementti ry järjestää ”Yksinäisyys ei ole ystävä” -seminaarin 12.10.2018 klo 8.30–15.30 Espoon Sellosalin lämpiössä, osoitteessa Soittoniekanaukio 1 A, 02600 Espoo.

Yksinäisyys ei ole vain kurja tunne. Se lisää kuolemanriskiä 14 prosentilla. Hyvinvoinnin tärkeimpiä edellytyksiä ovat kokemus nähdyksi, kuulluksi ja hyväksytyksi tulemisesta sekä aito osallisuus. Näiden tekijöiden puute, yksinäisyys, on vakava ongelma.

Pahoinvointia tuottavien yhteiskunnallisten epäkohtien vaikutukset kasautuvat helposti heikommassa asemassa oleville nuorille. Näin käy, kun pahoinvointi nähdään vain yksilön ongelmana ja ratkaisut vain mahdollisuuksien tasa-arvon kysymyksinä.

Tällöin huomiotta jäävät hyvinvointiin ratkaisevasti vaikuttavat tekijät: nuorten kokemus- ja lähtökohtaerot, heidän yhteiskunnallinen asemansa sekä siihen liittyvät epäoikeudenmukaisuuden ja ulkopuolisuuden kokemuksensa.

Yksinäisyyttä ei ratkaista yksin

Loisto setlementti ry (ent. Kalliolan nuoret ry) on tehnyt sosiaalista nuorisotyötä yli neljäkymmentä vuotta. Vaikuttavia käytäntöjä jakaakseen ja espoolaisten toimijoiden yhteistyötä vahvistaakseen, Loisto setlementti ry järjestää ”Yksinäisyys ei ole ystävä” -seminaarin perjantaina 12.10.2018 Espoon Sellosalin lämpiössä.

Tilaisuuteen on kutsuttu koolle kaupungin päättäjät, virkamiehet, asiantuntijat ja nuorten kanssa työskentelevät ammattilaiset. Pääpuhujana tilaisuudessa nähdään yksinäisyyttä tutkinut apulaisprofessori Niina Junttila. 

”On yksilölle, yhteisölle ja yhteiskunnallisesti merkityksellistä ja tärkeää, että peiliin katsoessa ihminen näkee itsensä ja maailmansa” – Erja Anttonen

Yhteyshenkilöt

Kirsi Mäntyniemi-Sipilä
toiminnanjohtaja
Loisto setlementti ry
040 500 7928
kirsi.mantyniemi-sipila@loistosetlementti.fi
www.loistosetlementti.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Setlementtiliitto ry
Suomen Setlementtiliitto ry
Sturenkatu 11 A
00510 HELSINKI

010 837 5500http://www.setlementti.fi

Loisto setlementti ry tekee sukupuoli- ja kulttuurisensitiivistä sosiaalista nuorisotyötä haavoittuvassa asemassa olevien lasten ja nuorten vuoksi pääkaupunkiseudulla. Loiston väki on läsnä näkymättömille, kulkee rinnalla, tekee tilaa sensitiivisyydelle ja rakentaa yhteisöjä, joissa kohdataan. Visiona moniääninen maailma, jossa jokainen voi toteutua täydesti.

Loisto setlementti ry:n toimintoja

 • Tyttöjen Talo Helsingissä ja Espoossa
 • Poikien Talo Helsingissä
 • Nuorten perheiden tuki Silmu
 • Kunniakäsitysten ja -konfliktien parissa työskentelevät Sopu-toiminta ja Bahar-hanke
 • Itä-Pasilan sosiaalinen nuorisotyö
 • Matalankynnyksen yhteisöllinen starttivalmennus Loisto paja
 • Saunalahden tukiasuntoyhteisö itsenäistymisvaiheessa oleville nuorille
 • Osallistavan liikunnan ja teatterin Ilmaise itseäsi -hanke
 • Jalkautuvan neuvonnan JANE-hanke
 • Digitaalisen nuorisotyön koordinointi
 • Seksuaaliväkivaltatyön valtakunnallinen OTAVA-hanke
 • Valtakunnallinen sukupuolisensitiivisen sosiaalisen nuorisotyön koordinointi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Setlementtiliitto ry

Kansainvälinen Setlementtiliitto: demokratian puolesta pitää taistella14.6.2018 13:12Tiedote

Kesäkuussa 2018 Helsingissä kokoontuivat setlementtityöntekijät ympäri maailman. Tarkoituksena oli tutkia kansalaisyhteiskunnan ja demokratian tilaa Kansainvälisen Setlementtiliiton konferenssissa, joka kantoi teemaa “Demokratia – onko se vaarassa?”. Kansainvälinen Setlementtiliitto (IFS) on maailmanlaajuinen verkosto, johon kuuluu 4000 järjestöä ja satojatuhansia aktiivisia kansalaisia, vapaaehtoisia, opiskelijoita ja ammattilaisia yli 30 maasta. IFS:n jäsenet ympäri maailman kohtaavat työssään ja arjessaan demokratiaan liittyviä ongelmia. Tästä syystä IFS:n hallitus laati konferenssissa julistuksen demokratian puolesta. Kansainvälisen Setlementtiliiton jäsenet ovat yhtä mieltä siitä, että demokratia on enemmän kuin menetelmä tai poliittinen edustus valtionhallinnossa. Demokratian visio perustuu ihmisoikeuksien ja monimuotoisuuden kunnioittamiseen ja uskoon kaikkien ihmisten arvoon maailmanlaajuisesti. Se on joukko arvoja, suuntausta ja käytänteitä, jotka voimauttavat ihmisiä ja paika

Me selviydyimme – sinäkin voit selviytyä23.5.2018 09:05Tiedote

100-vuotias Suomi on kahtiajakautunut. Arvomme ovat koventuneet. Puhutaan heikommasta aineksesta, halveksutaan syrjäytyneitä ja huudellaan omista kuplista. 100-vuotias Suomen Setlementtiliitto haluaa rakentaa luottamusta. Me luotamme ihmiseen, kuljemme rinnalla ja haluamme puhkaista jokaisen kuplan. Suomen Mestarit -kampanjassamme äänen saavat arjen selviytyjät, jotka eivät suostu asettumaan mihinkään lokeroon. Tutustu Mikkoon, Tiinaan ja seitsemään muuhun selviytyjään osoitteessa www.setlementti.fi/suomenmestarit

Suomen setlementtiliike vastustaa kaikenlaista sortoa ja rasismia17.5.2018 16:47Tiedote

Olemme saaneet lukea ja nähdä mediasta järkyttäviä tapahtumia, joissa romanitaustaiselta henkilöltä kielletään huoltoaseman kassapalvelut, koska hän on romani. Kun tämä tapaus sai julkisuutta, on vastaavia tapauksia tullut esille useita. Romanit joutuvat usein arjessaan kohtaamaan erottelua ja syrjintää. Yksittäiset romanit joutuvat kantamaan raskasta taakkaa harteillaan jonkun toisen tekemisistä tai tekemättä jättämisestä. Tällainen ihmisten erottelu ja profilointi ei sovi yhteiskuntaamme, tällaiselle toiminnalle emme saa antaa jalansijaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme