Messukeskus

Kuka on Vuoden nuori suunnittelija 2018?

Jaa

Vaatesuunnittelun opiskelijoille suunnattu Vuoden nuori suunnittelija 2018 -kilpailu on käynnistynyt. Tämän vuoden kilpailutehtävänä on suunnitella tulevaisuuden takki ja raatiin on kutsuttu uutena jäsenenä Emilia Hernesniemi.

Vuoden nuori suunnittelija 2017: Heidi Karjalainen. Kuva: Messukeskus.
Vuoden nuori suunnittelija 2017: Heidi Karjalainen. Kuva: Messukeskus.

Suomen pitkäikäisin ja arvostetuin suunnittelukilpailu Vuoden nuori suunnittelija järjestetään nyt jo 24. kerran. Tänä vuonna raatiin on kutsuttu vierailevana tuomariston jäsenenä R/H Studion luova johtaja Emilia Hernesniemi. R/H Studio on nouseva ja voimakkaasti kansainvälistyvä suomalainen muotibrändi.

- Haluan auttaa suunnittelijaa, joka aikoo vakavasti ponnistaa muotimaailmaan ilman suuren yrityksen luomia turvarakenteita. Käsitys siitä, miltä tuntuu lähteä liikkeelle tänään ja rakentaa oma suunnittelijabrändi nykymaailman ehdoilla, on harvinaista koko maailmassa ja etenkin Suomessa, arvioi Emilia Hernesniemi. 

Takki paljastaa suunnittelijan kyvyt

Kilpailutehtävänä on tänä vuonna ideoida ja luonnostella oma näkemys teemasta ”Tulevaisuuden takki”. Arvioinnissa raati arvostaa teknisiä innovaatioita ja materiaalien uusiokäyttöä ja materiaalit voivat rikkoa perinteisen tekstiilin rajoja. Tämän tarkemmin tehtävänantoa ei rajata, eli takki voi olla joko sisä- tai ulkokäyttöön, miehelle tai naiselle, arkeen tai juhlaan. Tai jopa kaikkea tätä yhtä aikaa.

- Takki on tärkeä suomalainen vientituote vaateteollisuudessa. Takin suunnittelu tuo esiin suunnittelijan kyvyt, sillä suunnittelijan pitää hallita takin ulkonäön, materiaalin ja istuvuuden haasteet, kuvailee raadin jäsen, muotitaiteilija Ritva Falla.                            

Kilpailusta vauhtia uralle

Vuoden nuori suunnittelija -kilpailu avaa upeita mahdollisuuksia voittajalle. Viime vuoden voittaja Heidi Karjalainen sai suunnitella itsenäisyyspäivän juhlapuvun rouva Jenni Haukiolle ja vuoden 2016 voittaja Anni Raasmaja suunnitteli kilpailutyönään esiintymisasun muusikko Paula Vesalalle. Vuoden 2015 voittaja Rolf Ekroth puolestaan on luomassa näyttävää kansainvälistä uraa päästyään muun muassa miestenmuotitapahtuma Pitti Uomoon yhtenä kahdeksasta suomalaisesta suunnittelijasta.

- Sain kilpailusta tosi hyvää kokemusta ja oman urakehityksen kannalta voitto on tietysti hyvä lisämeriitti, Heidi Karjalainen kertoo.

Kilpailun kulku

Kilpailuun voivat osallistua vaatesuunnittelun opiskelijat. Raati valitsee kilpailuun lähetetyistä ehdotuksista 3-5 finalistia, joiden tekijät haastatellaan. Vuoden nuori suunnittelija -voittaja julkistetaan syksyllä 2018 ja hän saa 5000 euron arvoisen palkinnon, jonka lahjoittaa Suomen Messusäätiö. Lisäksi voittaja saa osaston lokakuisilla I love me -messuilla sekä sisääntulon messujen muotinäytöksissä.

Kilpailun raadissa ovat:

-        Ritva Falla, palkittu muotitaiteilija

-        Taru Marjamaa, muodin sanansaattaja, Suomen ELLE-lehden pitkäaikainen päätoimittaja

-        Hammi Mettinen, palkittu muotisuunnittelija

-        Katri Niskanen, vaatesuunnittelija

-        Nina Nuorivaara, muotitoimittaja ja stylisti

-        Jaakko Selin, toimittaja, raadin puheenjohtaja

-        Mari Talka, vaatesuunnittelija

-        Emilia Hernesniemi, R/H Studion luova johtaja, vieraileva raadin jäsen vuonna 2018

Vuoden nuori suunnittelija on Suomen Messujen ideoima ja Suomen Messusäätiön rahoittama kilpailu suomalaisille vaatetussuunnittelun opiskelijoille. Tavoitteena on löytää uusia ideoita ja ratkaisuja vaatesuunnitteluun sekä kannustaa nuoria suunnittelijoita ja nostaa esiin suomalaista vaatetusteollisuutta.

Suomen Messusäätiö jakaa vuosittain noin 400 000 eurolla stipendejä, apurahoja ja palkintoja. Tunnettuja Messusäätiön palkintoja ovat Vuoden nuori suunnittelija -palkinnon ohella mm. Kaj Franck -muotoilupalkinto ja Habitare-suunnittelukilpailu.

I love me on tyylin, hyvän olon ja itsestä huolehtimisen tapahtumakokonaisuus, joka järjestetään 19.–21.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtumassa vierailee vuosittain yli 50 000 kävijää.

 

Lisätietoja:

Vuoden nuori suunnittelija -kilpailu: Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, riikka.luomanpaa@messukeskus.com, p. 050 540 4231

Kuvia aiemmista voittajista vapaasti median käyttöön Messukeskuksen kuvapankissa (kuvakorissa voittajat 2015-2017): https://messukeskus.mediabank.fi/fi/collection/view_share_link/7815b5e0250d0736d9f5da096db5efe9

Kilpailu netissä: www.iloveme.fi/vuodennuorisuunnittelija

Kuvat

Vuoden nuori suunnittelija 2017: Heidi Karjalainen. Kuva: Messukeskus.
Vuoden nuori suunnittelija 2017: Heidi Karjalainen. Kuva: Messukeskus.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Maatalouskonemessuilla hurjasti koneuutuuksia ja koeajoalue18.10.2018 12:40Tiedote

Ensimmäistä kertaa Helsingissä järjestettävät MaatalousKonemessut esittelee maatalouskoneuutuudet ja maatalouden tuotantopanokset. Tapahtumaan osallistuu yli 250 yritystä. Konekeskon ilmoittauduttua messuille, kaikki suuret konekauppiaat ovat mukana tapahtumassa. Suurimmassa alan sisänäyttelyssä voi tutustua uusiin maatalouskoneisiin ja ulkona koeajoalueella voi ottaa tuntumaa uusiin traktoreihin. MaatalousKonemessut järjestetään 15. – 17.11.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

Autokorjaamo-messuilla Marilyn, Nuuskija ja Formula Student -autot16.10.2018 15:30Tiedote

Autokorjaamo-messujen demoalueella kurkistetaan tulevaisuuteen ja tutustutaan robottiauto Marilyniin, liikenteenkin päästöjä mittaavaan Nuuskijaan ja alan oppilaitosten kehittämiin upeisiin Formula Student -autoihin. Tietovarikon tietoiskut päivittävät korjaamo-alan ammattilaisten tiedot ja tubettaja Lakko ottaa nuorison haltuunsa. Autokorjaamo-messut järjestetään perjantaista lauantaihin 9. – 10.11. Messukeskuksessa Helsingissä. Käytössä on Messukeskuksen kolme hallia.

Nuoria kiinnostaa ilmastonmuutos, tasa-arvo, mielenterveys ja vaikuttaminen16.10.2018 13:02Tiedote

Kallion lukion opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat jo seitsemättä kertaa nuortenohjelman Helsingin Kirjamessuille 25.-28.10.2018. Tänä vuonna opiskelijoiden suunnittelemaa ja toteuttamaa ohjelmaa voi seurata uudistuneella Kallio-lavalla. Ohjelmassaan KirjaKallio uppoutuu kirjallisuuden maailmaan ja käy ajankohtaista keskustelua ympäröivästä maailmasta. Neljällä messupäivällä on kullakin oma teemansa. Aiheita pohditaan messupäivien kirjahaastatteluissa ja niihin syvennytään kunkin päivän paneelikeskustelussa klo 12.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme