Messukeskus

Kuka on Vuoden nuori suunnittelija 2018?

Jaa

Vaatesuunnittelun opiskelijoille suunnattu Vuoden nuori suunnittelija 2018 -kilpailu on käynnistynyt. Tämän vuoden kilpailutehtävänä on suunnitella tulevaisuuden takki ja raatiin on kutsuttu uutena jäsenenä Emilia Hernesniemi.

Vuoden nuori suunnittelija 2017: Heidi Karjalainen. Kuva: Messukeskus.
Vuoden nuori suunnittelija 2017: Heidi Karjalainen. Kuva: Messukeskus.

Suomen pitkäikäisin ja arvostetuin suunnittelukilpailu Vuoden nuori suunnittelija järjestetään nyt jo 24. kerran. Tänä vuonna raatiin on kutsuttu vierailevana tuomariston jäsenenä R/H Studion luova johtaja Emilia Hernesniemi. R/H Studio on nouseva ja voimakkaasti kansainvälistyvä suomalainen muotibrändi.

- Haluan auttaa suunnittelijaa, joka aikoo vakavasti ponnistaa muotimaailmaan ilman suuren yrityksen luomia turvarakenteita. Käsitys siitä, miltä tuntuu lähteä liikkeelle tänään ja rakentaa oma suunnittelijabrändi nykymaailman ehdoilla, on harvinaista koko maailmassa ja etenkin Suomessa, arvioi Emilia Hernesniemi. 

Takki paljastaa suunnittelijan kyvyt

Kilpailutehtävänä on tänä vuonna ideoida ja luonnostella oma näkemys teemasta ”Tulevaisuuden takki”. Arvioinnissa raati arvostaa teknisiä innovaatioita ja materiaalien uusiokäyttöä ja materiaalit voivat rikkoa perinteisen tekstiilin rajoja. Tämän tarkemmin tehtävänantoa ei rajata, eli takki voi olla joko sisä- tai ulkokäyttöön, miehelle tai naiselle, arkeen tai juhlaan. Tai jopa kaikkea tätä yhtä aikaa.

- Takki on tärkeä suomalainen vientituote vaateteollisuudessa. Takin suunnittelu tuo esiin suunnittelijan kyvyt, sillä suunnittelijan pitää hallita takin ulkonäön, materiaalin ja istuvuuden haasteet, kuvailee raadin jäsen, muotitaiteilija Ritva Falla.                            

Kilpailusta vauhtia uralle

Vuoden nuori suunnittelija -kilpailu avaa upeita mahdollisuuksia voittajalle. Viime vuoden voittaja Heidi Karjalainen sai suunnitella itsenäisyyspäivän juhlapuvun rouva Jenni Haukiolle ja vuoden 2016 voittaja Anni Raasmaja suunnitteli kilpailutyönään esiintymisasun muusikko Paula Vesalalle. Vuoden 2015 voittaja Rolf Ekroth puolestaan on luomassa näyttävää kansainvälistä uraa päästyään muun muassa miestenmuotitapahtuma Pitti Uomoon yhtenä kahdeksasta suomalaisesta suunnittelijasta.

- Sain kilpailusta tosi hyvää kokemusta ja oman urakehityksen kannalta voitto on tietysti hyvä lisämeriitti, Heidi Karjalainen kertoo.

Kilpailun kulku

Kilpailuun voivat osallistua vaatesuunnittelun opiskelijat. Raati valitsee kilpailuun lähetetyistä ehdotuksista 3-5 finalistia, joiden tekijät haastatellaan. Vuoden nuori suunnittelija -voittaja julkistetaan syksyllä 2018 ja hän saa 5000 euron arvoisen palkinnon, jonka lahjoittaa Suomen Messusäätiö. Lisäksi voittaja saa osaston lokakuisilla I love me -messuilla sekä sisääntulon messujen muotinäytöksissä.

Kilpailun raadissa ovat:

-        Ritva Falla, palkittu muotitaiteilija

-        Taru Marjamaa, muodin sanansaattaja, Suomen ELLE-lehden pitkäaikainen päätoimittaja

-        Hammi Mettinen, palkittu muotisuunnittelija

-        Katri Niskanen, vaatesuunnittelija

-        Nina Nuorivaara, muotitoimittaja ja stylisti

-        Jaakko Selin, toimittaja, raadin puheenjohtaja

-        Mari Talka, vaatesuunnittelija

-        Emilia Hernesniemi, R/H Studion luova johtaja, vieraileva raadin jäsen vuonna 2018

Vuoden nuori suunnittelija on Suomen Messujen ideoima ja Suomen Messusäätiön rahoittama kilpailu suomalaisille vaatetussuunnittelun opiskelijoille. Tavoitteena on löytää uusia ideoita ja ratkaisuja vaatesuunnitteluun sekä kannustaa nuoria suunnittelijoita ja nostaa esiin suomalaista vaatetusteollisuutta.

Suomen Messusäätiö jakaa vuosittain noin 400 000 eurolla stipendejä, apurahoja ja palkintoja. Tunnettuja Messusäätiön palkintoja ovat Vuoden nuori suunnittelija -palkinnon ohella mm. Kaj Franck -muotoilupalkinto ja Habitare-suunnittelukilpailu.

I love me on tyylin, hyvän olon ja itsestä huolehtimisen tapahtumakokonaisuus, joka järjestetään 19.–21.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtumassa vierailee vuosittain yli 50 000 kävijää.

 

Lisätietoja:

Vuoden nuori suunnittelija -kilpailu: Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, riikka.luomanpaa@messukeskus.com, p. 050 540 4231

Kuvia aiemmista voittajista vapaasti median käyttöön Messukeskuksen kuvapankissa (kuvakorissa voittajat 2015-2017): https://messukeskus.mediabank.fi/fi/collection/view_share_link/7815b5e0250d0736d9f5da096db5efe9

Kilpailu netissä: www.iloveme.fi/vuodennuorisuunnittelija

Kuvat

Vuoden nuori suunnittelija 2017: Heidi Karjalainen. Kuva: Messukeskus.
Vuoden nuori suunnittelija 2017: Heidi Karjalainen. Kuva: Messukeskus.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

I love me - kolme ohjelmantäyteistä päivää21.8.2018 09:46Tiedote

I love me -messuilla lokakuussa on luvassa runsaasti kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvää sisältöä: Suomen suurimmat muotinäytökset, kampaus- ja meikkidemoja, tyylivinkkejä ja stailausta sekä ryhmäliikuntaa, joogaa ja näytetunteja erilaisista tanssilajeista. Ohjelmissa puhutaan uskaltamisesta ja omien voimavarojen löytämisestä, ravintoremontista, sotesta ja ikääntymisestä. Tapahtuman upea ohjelma on julkistettu nettisivuilla www.iloveme.fi.

Lemmikkipesä, valaisevat seinäpaneelit ja sammutuspeitteen sisältävä kännykkäteline – Habitare esittelee startup-yritykset omalla alueellaan20.8.2018 10:35Tiedote

Habitare elää ajassa ja tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä. Sisustusmaailman uusinta uutta löytyy Habitaren startup-alueelta, jossa esiintyy 12 uraansa aloittelevaa yritystä tai uusia, kiehtovia sisustus- ja kalusteideoita esittelevää yritystä. Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 12.–16.9.2018.

ELO-säätiö ja Messukeskus tiivistävät yhteistyötään16.8.2018 14:00Tiedote

Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELO-säätiö ja Messukeskus tiivistävät yhteistyötään. Uusi yhteistyösopimus kattaa vuodet 2019-2022, joiden aikana Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -suomenmestaruuskilpailut sekä Suomen Bocuse d’Or karsintakilpailut kilpaillaan Messukeskuksessa. Pitkän tähtäimen tavoitteena on saada Bocuse d’Or Europe 2022 -kokkikilpailu Suomeen ja pidettäväksi Messukeskuksessa.

Kuka ansaitsee Rakkaudesta kirjaan -tunnustuksen vuonna 2018?2.8.2018 12:10Tiedote

Helsingin Kirjamessuilla jaetaan vuosittain Rakkaudesta kirjaan -tunnustuspalkinto lukemisharrastuksen hyväksi tehdystä tärkeästä työstä. Palkinnon saaja voi olla yksityishenkilö tai yhteisö, joka on pitkään ja ansiokkaasti edistänyt lukemisharrastuksen ja kirjallisuuden asemaa tai muuten omalla toiminnallaan tehnyt kirjallisuutta tunnetuksi. Tunnustuksen saaja julkistetaan Helsingin Kirjamessujen avajaisissa 25.10.2018 nyt jo 18. kerran.

Kirjamessut onnittelee opiskelupaikan saaneita ja kutsuu 9000 fuksia kirjamessuille28.6.2018 01:00Tiedote

Helsingin Kirjamessut kutsuu Helsingin yliopistosta, Aalto-yliopistosta ja Helsingin Taideyliopistosta opiskelupaikan saaneet uudet opiskelijat, fuksit ja mursut, kirjamessuille ja jakaa heille yliopistojen kautta veloituksettomat kutsukortit. Tavoitteena on saada pääkaupunkiseutulaiset ja seudulle muuttavat uudet opiskelijat tulemaan Suomen suurimpaan kirjallisuustapahtumaan ja löytämään sen rikkaan tarjonnan. Helsingin Kirjamessut järjestetään 25. – 28.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme