Messukeskus

Kuka on Vuoden nuori suunnittelija 2018?

Jaa

Vaatesuunnittelun opiskelijoille suunnattu Vuoden nuori suunnittelija 2018 -kilpailu on käynnistynyt. Tämän vuoden kilpailutehtävänä on suunnitella tulevaisuuden takki ja raatiin on kutsuttu uutena jäsenenä Emilia Hernesniemi.

Vuoden nuori suunnittelija 2017: Heidi Karjalainen. Kuva: Messukeskus.
Vuoden nuori suunnittelija 2017: Heidi Karjalainen. Kuva: Messukeskus.

Suomen pitkäikäisin ja arvostetuin suunnittelukilpailu Vuoden nuori suunnittelija järjestetään nyt jo 24. kerran. Tänä vuonna raatiin on kutsuttu vierailevana tuomariston jäsenenä R/H Studion luova johtaja Emilia Hernesniemi. R/H Studio on nouseva ja voimakkaasti kansainvälistyvä suomalainen muotibrändi.

- Haluan auttaa suunnittelijaa, joka aikoo vakavasti ponnistaa muotimaailmaan ilman suuren yrityksen luomia turvarakenteita. Käsitys siitä, miltä tuntuu lähteä liikkeelle tänään ja rakentaa oma suunnittelijabrändi nykymaailman ehdoilla, on harvinaista koko maailmassa ja etenkin Suomessa, arvioi Emilia Hernesniemi. 

Takki paljastaa suunnittelijan kyvyt

Kilpailutehtävänä on tänä vuonna ideoida ja luonnostella oma näkemys teemasta ”Tulevaisuuden takki”. Arvioinnissa raati arvostaa teknisiä innovaatioita ja materiaalien uusiokäyttöä ja materiaalit voivat rikkoa perinteisen tekstiilin rajoja. Tämän tarkemmin tehtävänantoa ei rajata, eli takki voi olla joko sisä- tai ulkokäyttöön, miehelle tai naiselle, arkeen tai juhlaan. Tai jopa kaikkea tätä yhtä aikaa.

- Takki on tärkeä suomalainen vientituote vaateteollisuudessa. Takin suunnittelu tuo esiin suunnittelijan kyvyt, sillä suunnittelijan pitää hallita takin ulkonäön, materiaalin ja istuvuuden haasteet, kuvailee raadin jäsen, muotitaiteilija Ritva Falla.                            

Kilpailusta vauhtia uralle

Vuoden nuori suunnittelija -kilpailu avaa upeita mahdollisuuksia voittajalle. Viime vuoden voittaja Heidi Karjalainen sai suunnitella itsenäisyyspäivän juhlapuvun rouva Jenni Haukiolle ja vuoden 2016 voittaja Anni Raasmaja suunnitteli kilpailutyönään esiintymisasun muusikko Paula Vesalalle. Vuoden 2015 voittaja Rolf Ekroth puolestaan on luomassa näyttävää kansainvälistä uraa päästyään muun muassa miestenmuotitapahtuma Pitti Uomoon yhtenä kahdeksasta suomalaisesta suunnittelijasta.

- Sain kilpailusta tosi hyvää kokemusta ja oman urakehityksen kannalta voitto on tietysti hyvä lisämeriitti, Heidi Karjalainen kertoo.

Kilpailun kulku

Kilpailuun voivat osallistua vaatesuunnittelun opiskelijat. Raati valitsee kilpailuun lähetetyistä ehdotuksista 3-5 finalistia, joiden tekijät haastatellaan. Vuoden nuori suunnittelija -voittaja julkistetaan syksyllä 2018 ja hän saa 5000 euron arvoisen palkinnon, jonka lahjoittaa Suomen Messusäätiö. Lisäksi voittaja saa osaston lokakuisilla I love me -messuilla sekä sisääntulon messujen muotinäytöksissä.

Kilpailun raadissa ovat:

-        Ritva Falla, palkittu muotitaiteilija

-        Taru Marjamaa, muodin sanansaattaja, Suomen ELLE-lehden pitkäaikainen päätoimittaja

-        Hammi Mettinen, palkittu muotisuunnittelija

-        Katri Niskanen, vaatesuunnittelija

-        Nina Nuorivaara, muotitoimittaja ja stylisti

-        Jaakko Selin, toimittaja, raadin puheenjohtaja

-        Mari Talka, vaatesuunnittelija

-        Emilia Hernesniemi, R/H Studion luova johtaja, vieraileva raadin jäsen vuonna 2018

Vuoden nuori suunnittelija on Suomen Messujen ideoima ja Suomen Messusäätiön rahoittama kilpailu suomalaisille vaatetussuunnittelun opiskelijoille. Tavoitteena on löytää uusia ideoita ja ratkaisuja vaatesuunnitteluun sekä kannustaa nuoria suunnittelijoita ja nostaa esiin suomalaista vaatetusteollisuutta.

Suomen Messusäätiö jakaa vuosittain noin 400 000 eurolla stipendejä, apurahoja ja palkintoja. Tunnettuja Messusäätiön palkintoja ovat Vuoden nuori suunnittelija -palkinnon ohella mm. Kaj Franck -muotoilupalkinto ja Habitare-suunnittelukilpailu.

I love me on tyylin, hyvän olon ja itsestä huolehtimisen tapahtumakokonaisuus, joka järjestetään 19.–21.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtumassa vierailee vuosittain yli 50 000 kävijää.

 

Lisätietoja:

Vuoden nuori suunnittelija -kilpailu: Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, riikka.luomanpaa@messukeskus.com, p. 050 540 4231

Kuvia aiemmista voittajista vapaasti median käyttöön Messukeskuksen kuvapankissa (kuvakorissa voittajat 2015-2017): https://messukeskus.mediabank.fi/fi/collection/view_share_link/7815b5e0250d0736d9f5da096db5efe9

Kilpailu netissä: www.iloveme.fi/vuodennuorisuunnittelija

Kuvat

Vuoden nuori suunnittelija 2017: Heidi Karjalainen. Kuva: Messukeskus.
Vuoden nuori suunnittelija 2017: Heidi Karjalainen. Kuva: Messukeskus.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, 65 exhibitions and 1500 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

PulPaper 2021 siirtyy kahdella viikolla15.5.2019 14:03:37 EESTTiedote

Metsäteollisuuden johtava kansainvälinen tapahtuma PulPaper järjestetään seuraavan kerran Messukeskuksessa Helsingissä 27.29.4.2021. Tapahtuman ajankohtaa on siirretty kahdella viikolla aiemmin ilmoitetusta, jotta vältetään päällekkäisyys Saksassa järjestettävän suuren teollisuustapahtuman kanssa. Messukeskuksessa samaan aikaan PulPaperin kanssa on myös kemian- ja bioalan huipputapahtuma ChemBio Finland ja kemianalan huippuseminaari Helsinki Chemicals Forum. Samanaikaiset tapahtumat tuovat synergiaetuja niin alan kävijöille kuin yrityksillekin.

ChemBio Finland 2021 siirtyy kahdella viikolla15.5.2019 13:11:54 EESTTiedote

ChemBio Finland 2021 järjestetään kahden vuoden kuluttua Messukeskuksessa Helsingissä 27.-28.4.2021 ensimmäistä kertaa samanaikaisesti metsäteollisuuden johtavan kansainvälisen PulPaper-tapahtuman kanssa. Nyt jo toistamiseen ChemBio Finland –tapahtuman yhteydessä on Helsinki Chemicals Forum. Tapahtuman ajankohta siirtyy aiemmin ilmoitetusta ajankohdasta huhtikuun loppuun, jotta vältetään päällekkäisyys Saksassa järjestettävän suuren teollisuustapahtuman kanssa. Samanaikaiset tapahtumat tuovat synergiaetuja niin kävijöille kuin yrityksillekin. ChemBio Finland –tapahtuma koostuu Kemian Päivien luennoista, bioalan seminaareista ja muusta ohjelmasta sekä kemian ja bioalan näyttelystä, johon viime kerralla osallistui 144 yritystä. ChemBio Finland järjestetään joka toinen vuosi. Vuonna 2019 tapahtumassa vieraili yli 4 200 ammattilaista. PulPaper 2018:ssa oli yli 9 200 kävijää yli 50 maasta. Tapahtuma käsitti metsäteollisuuden osa-alueet laajasti huomioiden myös pakkaus-, energia- ja kemiante

Kuljetus-Logistiikka 2019 -messuílla synergia toi vahvuutta11.5.2019 16:35:00 EESTTiedote

Kuljetus-Logistiikka 2019 -messuilla Helsingissä esiteltiin neljän vuoden tauon jälkeen kattavasti raskasta kalustoa ja hyötyajoneuvoja. Esillä oli lisäksi trukkeja ja päällirakenteita sekä logistiikka- ja kuljetusalan palveluja. Tapahtuma tavoitti hyvin alan ammattilaiset ja kävijöitä oli kolmen päivän aikana15 500. Tapahtumaan osallistui 216 yritystä. Kuljetus-Logistiikka 2019 -messut järjestettiin 9. – 11.5.2019 Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme