Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Kuka Suomessa voi vaurastua? Danske Bank kysyi tätä suomalaisilta

Jaa

Suomalaiset uskovat, että koulutus oikeisiin ammatteihin tuottaa parhaat mahdollisuudet vaurastua. Todennäköisimmin vaurastuminen onnistuu yritysjohtajalta, lakimieheltä tai lääkäriltä.

Varmin tie vaurastumiseen on suomalaisten arvion mukaan oikein valittu ala. Eniten suomalaiset uskovat yritysjohtajan, lääkärin, juristin ja huippu-urheilijan vaurastumiseen. Danske Bankin YouGovilla teettämän tutkimuksen mukaan yli 50 prosenttia suomalaisista pitää näiden ryhmien edustajien vaurastumisen todennäköisyyttä erittäin suurena. Suomalaiset uskovat myös poliitikoiden vaurastumiseen, jonka todennäköisyyttä 46 prosenttia pitää suurena. Tavallisen suomalaisen vaurastumiseen uskoo 18 prosenttia suomalaisista.

Tutkimuksen mukaan vauraus merkitsee suomalaisille taloushuolista vapaata elämää.

”Tulot ovat tärkeä osa ihmisten taloudellisessa tilanteessa. Silti kuva ei ole niin yksinkertainen kuin voisi ajatella. Suomalaisille vauraus merkitsee eniten tilannetta, jossa ei tarvitse huolehtia rahasta. Tätä voi kutsua taloudelliseksi mielenrauhaksi. Tällaista vaurautta kaikkien suomalaisten pitäisi pystyä rakentamaan”, sanoo varallisuudenhoidon johtaja Kimmo Laaksonen Danske Bankista.

Todennäköiset vaurastujat kerryttävät omaisuutensa palkkatuloilla, suomalaiset arvioivat. Palkkatulot ovat todennäköisin keino vaurastua kaikille yritysjohtajalle, lakimiehelle, lääkärille, urheilijalle, poliitikolle ja insinöörille.

”Tulos osoittaa suomalaisten uskovan perinteisesti korkeatuloisena pidettyihin ammatteihin vaurauden synnyttäjänä. Tulos on ennakoitava, mutta jättää varjoonsa monia muita tapoja vaurastua ja saavuttaa taloudellista mielenrauhaa”, Laaksonen toteaa.

Sijoittamisen merkitys liian pieni

Suomalaiset eivät itse koe voivansa vaurastua. Tutkimuksen mukaan vain 11 prosenttia uskoo voivansa suurella tai erittäin suurella todennäköisyydellä vaurastua jossain vaiheessa elämäänsä. Todennäköisimmiksi vaurastumiskeinoikseen suomalaiset arvioivat säännöllisen säästämisen ja kulukurin sekä lottovoiton.

”Suomalaiset eivät usko, että voivat vaurastua palkkatuloillaan. Sijoittamalla vaurastumiseen uskoo 18 prosenttia suomalaisista. Tämän osuuden pitäisi olla suurempi, sillä säännöllisellä säästämisellä ja sijoittamisella vauraus kertyy todennäköisemmin kuin lottovoitolla”, Laaksonen sanoo.

Laaksosen mukaan sijoittamisen merkitystä vaurauden luomisessa kannattaisi tukea myös pitkäjänteisillä veroratkaisuilla, jotka asettavat eri sijoitusmuodot tasa-arvoiseen asemaan. Hän uskoo, että nyt hallituksessa oleva osakesäästötili antaisi paitsi lisävälineen tuottavaan sijoittamiseen myös signaalin sijoittamisen tärkeydestä.

”Kyse ei ole jo rikkaiden tukemisesta. Esitetty osakesäästötili hyödyttäisi tavallisia suomalaisia, jotka ovat vasta aloittamassa osakesijoittamista”, Laaksonen sanoo.

Tieto tutkimuksesta

Tämän kyselytutkimuksen Danske Bankille on toteuttanut YouGov Finland. Tutkimukseen vastasi 1507 suomalaista 30.10.-2.11. Kyselin virhemarginaali kokonaistuloksissa n 2,3 prosenttia.

Vain prosentti uskoo tavallisella suomalaisella olevan suuri mahdollisuus vaurastua ja 17% pitää mahdollisuutta kohtalaisena, loput vähäisinä tai olemattomina.

Yritysjohtajan, lakimiehen, lääkärin, huippu-urheilijan ja myös poliitikon vaurastumismahdollisuuksiin uskotaan eniten, noin 90% uskoo heidän vähintään kohtalaisiin mahdollisuuksiin vaurastua.

11 prosenttia suomalaisista uskoo voivansa suurella tai erittäin suurella todennäköisyydellä vaurastua jossain vaiheessa elämäänsä. Todennäköisimmiksi vaurastumiskeinoiksi suomalaiset sanovat säännöllisen säästämisen ja kulukurin (46 prosenttia), lottovoiton (39 prosenttia), säännöllisen työssä käymisen nuoresta pitäen (23 prosenttia) ja perinnön (22 prosenttia).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kimmo Laaksonen, varallisuudenhoidon johtaja, Danske Bank, 050 324 5006, kimmo.laaksonen@danskebank.fi

Josi Tikkanen, lehdistöpäällikkö, Danske Bank, 050 326 9701, josi.tikkanen@danskebank.fi

Tietoja julkaisijasta

Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Televisiokatu 1
00075 DANSKE BANK

010 546 0000https://danskebank.fi

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi

Danske Bank on pohjoismainen yleispankki, jolla on vahvat alueelliset juuret ja tiivis yhteys ympäröivään maailmaan. Olemme yli 145 vuoden ajan auttaneet kotitalouksia ja yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa. Tarjoamme henkilö-, yritys- ja instituutioasiakkaille pankkipalveluiden lisäksi henki- ja eläkevakuutuksia, varainhoitoa, kiinteistönvälitys- ja leasing-palveluita.

Haluamme tuottaa pitkäaikaista arvoa kaikille sidosryhmillemme - asiakkaillemme, sijoittajille sekä yhteisöille joiden osana toimimme – ja tavoitteemme on tulla tunnetuksi luotetuimpana taloudellisena kumppanina, joka auttaa tekemään taloudellisista päätöksistä ja arjen pankkiasioinnista helppoa.

Danske Bank -konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Kööpenhaminassa. www.danskebank.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Danske Bankin ennuste: Hallituksen työllisyystavoitteen saavuttaminen vaikeaa – kasvun hyytyminen ja rakenteellinen työttömyys esteenä17.6.2019 10:00:00 EESTTiedote

Suomen talous kehittyy nyt heikommin kolmen kasvuvuoden jälkeen, arvioivat Danske Bankin ekonomistit suhdannekatsauksessaan. Talouskehitys vaikeuttaa uuden hallituksen työllisyystavoitteen saavuttamista ja johtaa lisävelkaantumiseen. Maailmatalouden näkymät ovat kauppasodan sumentamat ja markkinakorot pysyvät matalalla.

Lähes 50 000 muovikorttia kuukaudessa vaihtuu yhteen sovellukseen ja laitteeseen - helpottaa asiointia sadoissa palveluissa ja verkkokaupoissa12.6.2019 08:00:00 EESTTiedote

Danske Bank on lanseerannut uuden Danske ID -tunnistussovelluksen, jonka kautta pankin asiakkaat kirjautuvat pankin palveluiden lisäksi satoihin erilaisiin palveluihin ja verkkokauppoihin. Jo 100 000 pankin asiakasta on ottanut sovelluksen käyttöönsä. Tunnistussovelluksen lisäksi tarjolla on myös tunnuslukulaite heille, jotka eivät käytä älypuhelinta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme