Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kukat ovat aukeamassa Haagan Alppiruusupuistossa

Jaa

Alppiruusujen eli rodojen kukinta on pikku hiljaa alkamassa Haagan Alppiruusupuistossa. Yleensä kukinta ajoittuu kesäkuun 10. päivän jälkeen, mutta nyt poikkeuksellisen lämmön vuoksi puiston atsaleat ovat jo täydessä kukassa. Alppiruusutkin ovat heräilemässä kukintaan, joka ei ole tänä vuonna yhtä runsas kuin viime vuonna.

Alppiruusuja Haagan Alppiruusupuistossa, kuva: Roy Koto
Alppiruusuja Haagan Alppiruusupuistossa, kuva: Roy Koto

”On hyvin tavallista, että alppiruusujen (kuten muidenkin kasvien) kukinta vaihtelee huomattavasti vuosittain. Alppiruusujen kukkanuput kehittyvät jo syksyllä, ja kuluneen kesän olosuhteet (mm. kukinnan runsaus) ja syksyn säät vaikuttavat kukkanuppujen kehittymiseen. Viime kesänä alppiruusujen kukinta oli lähestulkoon kaikkien aikojen runsainta, ja siksi on hyvin ymmärrettävää että pensaiden voima ei ole riittänyt vastaavan kukkaloiston kehittämiseen tänä vuonna. Tämän kesän välivuosi kukinnassa on siis aivan luonnollista eikä kerro siitä että alppiruusujen vointi olisi huono”, kertoo kasviasiantuntija Satu Tegel kaupunkiympäristön toimialalta.

Alueelle rakennetut käytävät ja pitkospuut tarjoavat monipuolisen verkoston kukkien katselemiseen. Kukkaloistoa voi ihailla myös ylhäältä katselulavoilta, joihin pääsee pyörätuolillakin. Puiston pääreitit ovat esteettömät. Puistossa on puiston historiaa ja alppiruusuja esittelevät opastaulut.

Rodopuisto on vaikuttava elämys ennen kesäkuun puoliväliä. Rodopuistossa käy kukinta-aikaan tuhansia vierailijoita eri puolilta maailmaa. Puistoon on kukinnan ajaksi tuotu siirrettäviä käymälöitä, jotta siellä voi viipyä rauhassa vaikka piknikin merkeissä pidemmänkin aikaa.

Puistokävely: Alppiruusujen lumoa Haagassa keskiviikkona 13.6.2018 klo 18–19.30 Lähtöpaikka: Alppiruusupuiston pääopastaulu, Laajasuontien mutkan kohdalta sisään.

Tässä lisätietoa Alppiruusupuistosta: http://vihreatsylit.fi/alppiruusupuisto/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Elina Nummi
projekinjohtaja
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 050 388 1410
etunimi.sukunimi@hel.fi

Kuvat

Alppiruusuja Haagan Alppiruusupuistossa, kuva: Roy Koto
Alppiruusuja Haagan Alppiruusupuistossa, kuva: Roy Koto
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Asukas- ja yrityspysäköinti käyttöön 1.11.2018 Munkkivuoressa, Niemenmäessä, Kivihaassa ja koko Etelä-Haagassa15.10.2018 19:27Tiedote

Helsingin kantakaupungissa käytössä oleva asukas- ja yrityspysäköinti laajenee marraskuussa Munkkivuoreen, Niemenmäkeen, Kivihakaan ja koko Etelä-Haagaan. Muutos tarkoittaa, että pysäköintiin kadunvarsipaikoilla tarvitaan arkisin kello 8–20 marraskuun alusta alkaen asukas- tai yrityspysäköintitunnus. Ilman pysäköintitunnusta katujen varsilla voi pysäköidä pysäköintikiekkoa käyttäen enintään neljä tuntia arkisin kello 8–20. Pysäköintiä ei ole rajoitettu ilta- ja yöaikaan kello 20–8 eikä viikonloppuisin. Liikkeiden edustoilla säilyy asiointipaikkoja, joilla voi pysäköidä lyhytaikaisesti ilman tunnusta.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 12.10.201812.10.2018 16:23Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-10-12_Ylja_14_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 26.10.2018 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme