Aluehallintovirasto

Kuljettajakorttitiedot on tallennettava myös tilapäisistä kuljettajista

Jaa

Työnantajan on jäljennettävä kuljettajakortin ajo- ja lepoaikatiedot vähintään kolmen viikon välein niiltä viikoilta, joilla kuljettaja on työssä.

”Tämä koskee myös yritystä, joka käyttää vuokrattua tai määräaikaista kuljettajaa. Ajo- ja lepoaikatiedot on tallennettava jokaisen kuljettajan osalta”, muistuttaa tarkastaja Ville Gröndahl Pohjois-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueelta.

Kuljettajia vuokrattaessa henkilöstövuokrausyritys ja käyttäjäyritys voivat sopia siitä, kumpi vastaa tietojen tallentamisen teknisestä toteutuksesta. Pääasia on, että tiedot tallennetaan säännöllisesti ja säilytetään vähintään 12 kuukautta niiden kirjaamisen jälkeen sekä kuljetusyrityksessä että henkilöstöpalveluyrityksessä.

Ajopiirturin tiedot lukittava yrityskortilla ennen ajoneuvon käyttöönottoa

Aluehallintovirastot haluavat muistuttaa kuljetusyrityksiä yrityskortin tärkeydestä kuljetusyritystä koskevien tietojen tallentamisessa. Kuljetusyrityksen ajo- ja lepoaikatietojen yksilöimiseksi yrityksen on lukittava digitaalisen ajopiirturin tiedot yrityskortilla ennen ajoneuvon käyttöönottoa. Kuljetusyrityksen tulee hankkia yrityskortti Ajovarma Oy:ltä, ellei ole sellaista jo hankkinut.

Digitaalisen ajopiirturin tiedot on jäljennettävä kahden kuukauden välein

Yrityksen on jäljennettävä omaa yritystään koskevat ajo- ja lepoaikatiedot ajoneuvon digitaalisesta ajopiirturista. Tiedot on jäljennettävä Suomessa olevasta ajoneuvosta vähintään kahden kuukauden välein. Lisäksi tiedot on jäljennettävä, kun yritys luovuttaa ajoneuvon pois omasta hallinnasta tai poistaa digitaalisen ajopiirturin käytöstä. Ulkomailla olevasta ajoneuvosta tiedot on jäljennettävä ajoneuvon tultua Suomeen.

Tiedot on säilytettävä vuoden ajan

Ajossa käytetyt alkuperäiset piirturilevyt tulee säilyttää ajon päätyttyä vähintään vuoden ajan kuljettajakohtaisessa aikajärjestyksessä. Digitaalisista ajopiirtureista kopioidut tiedot on säilytettävä vähintään 12 kuukautta niiden kirjaamisen jälkeen.

Ajo- ja lepoaikoja valvotaan 1 600 tarkastuksella

Aluehallintovirastojen työsuojelun vastuualueet valvovat ajo- ja lepoaikoja yrityksissä, jotka harjoittavat ajo- ja lepoaika-asetuksen alaista tavara- tai henkilöliikennettä. Valtakunnallisessa valvontahankkeessa tehdään vuosina 2021–2022 yrityksiin yhteensä noin 1 600 ajo- ja lepoaikatarkastusta.

Työsuojelun vastuualueet lähettävät tarkastettaville yrityksille tietopyynnöt yritystä koskevien ajo- ja lepoaika-aineiston toimittamista varten. Tiedot on luovutettava viranomaisen pyytämässä muodossa ja maksutta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tarkastaja Ville Gröndahl, 0295 017 612, etunimi.sukunimi@avi.fi
Pohjois-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoTyösuojelu − tervettä työtä!
Työsuojeluviranomaisena huolehdimme siitä, että työ Suomessa on terveellistä, turvallista ja reilua. Valvomme työn tekemistä työpaikoilla. Annamme myös ohjausta ja neuvontaa sekä kannustamme työpaikkoja omaehtoiseen, ennaltaehkäisevään työsuojelutyöhön.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Regionförvaltningsverket i Södra Finland utredde beredskapen inför coronapandemin hos kommuner och samkommuner inom social- och hälsovården22.1.2021 12:00:00 EETTiedote

Inom social- och hälsovården har man förberett sig på att coronapandemin eskalerar, men det har funnits skillnader t.ex. i fråga om erhållandet av testresultat och spårning av infektioner. De största orosmomenten hänför sig till att omsorgs- och vårdpersonalen insjuknar och att sjukdomen sprids till vårdhem. Uppgifterna framgår av en färsk rapport.

Sammankomstbegränsningarna i Päijänne-Tavastland förlängs till 15 februari – tillställningar med över 10 personer förbjudna, även mindre bör undvikas21.1.2021 13:01:00 EETTiedote

Södra Finland Enligt den bedömning som Päijänne-Tavastlands sjukvårdsdistrikts regionala coronasamordningsgrupp gjort är de nuvarande sammankomstbegränsningarna nödvändiga i distriktet även under de kommande veckorna. Regionförvaltningsverket i Södra Finland förlänger begränsningarna av offentliga tillställningar och allmänna sammankomster i Päijänne-Tavastland sjukvårdsdistrikts område till och med den 15 februari 2021. Det är skäl att undvika alla sammankomster alltid då det är möjligt.

Päijät-Hämeen kokoontumisrajoitukset jatkuvat 15.2. asti – yli 10 hengen tilaisuudet kielletty, pienempiäkin tulisi välttää21.1.2021 13:00:00 EETTiedote

Etelä-Suomi Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueellisen koronakoordinaatioryhmän arvion mukaan nykyiset kokoontumisrajoitukset ovat alueella tarpeen myös tulevina viikkoina. Etelä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskevia rajoituksia 15.2.2021 asti. Kaikkia kokoontumisia on syytä välttää aina kun se on mahdollista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme