HKL

Kulku etuovista muuttuu osassa raitiovaunuja

Jaa

HKL rajoittaa matkustajien kulkua etuovesta etummaisen ovipuolen osalta nivelraitiovaunuissa niin, että vain toinen ovilehti on matkustajien käytössä. Tarkoituksena on suojata kuljettajia altistumiselta koronavirukselle. Etuovista kyytiin nousevien matkustajien tulee käyttää etuoven vasenta puolta. Muut ovet ovat kokonaan matkustajien käytössä.

Rajaaminen koskee vain vanhempia nivelraitiovaunuja, joissa ohjaamo on muita vaunumalleja avoimempi. Etuoven etummaisen osan sulkemisella saadaan ohjaamoalueelle pääsy estettyä.

Kuljettajien asiakaspalvelutehtävät on lopetettu jo aiemmin viruksen leviämisen estämiseksi.

Kun matkustat joukkoliikenteessä, huolehdithan henkilökohtaisesta käsihygieniastasi. Huomioithan, että pysäytysnappia ei ole välttämätöntä tässä tilanteessa painaa, vaan kuljettajat avaavat kaikki vaunun ovet kaikilla pysäkeillä, jos se vain turvallisuussyistä on mahdollista. Myös metroissa ovet avautuvat kaikilla asemilla automaattisesti eli oven avausnappiin ei tarvitse koskea.


Lisätietoa joukkoliikenteestä ja koronaviruksesta HSL:n sivuilla www.hsl.fi/korona.

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot

HKL, liikennöintiyksikön johtaja Arttu Kuukankorpi, p. 040 505 2226

Tietoja julkaisijasta

HKL
HKL
PL 53250
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

(09) 310 1071http://www.hkl.fi

HKL vastaa raitiovaunujen ja metrojen liikennöinnistä, kaupunkipyöristä sekä joukkoliikenneinfran eli ratojen, asemien ja varikoiden hoidosta ja kehittämisestä. HKL – kaupungin paras liike.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HKL

Käräjäoikeus: HKL:llä oli oikeus purkaa metron automatisointisopimukset31.3.2020 14:38:23 EESTTiedote

Helsingin käräjäoikeus on tänään 31.3. antanut välituomion metron automatisointiin liittyvässä oikeuskäsittelyssä. Päätöksen mukaan HKL:llä oli oikeus purkaa sopimukset metron automatisoinnista Siemensin kanssa, metrovarikon laajennusosan automatisointisopimusta lukuun ottamatta. Käräjäoikeuden näkemyksen mukaan automatisointiprojektin viivästykset johtuivat Siemensin vastuulla olevista syistä. Käräjäoikeuden välituomiosta ei voi valittaa. Tämä tarkoittaa sitä, että käräjäoikeus jatkaa seuraavaksi taloudellisten vaatimusten käsittelyä.

Raitiovaununkuljettajat rajoittavat toistaiseksi asiakaspalvelua13.3.2020 17:24:20 EETTiedote

HKL pyrkii suojaamaan kuljettajiaan virustartunnoilta rajoittamalla toistaiseksi kuljettajien asiakaspalvelua. Apua ja neuvoja matkustamiseen saa tarvittaessa HSL:n asiakaspalvelusta, p. 09 4766 4000. HKL toivoo myös, että matkustajat mahdollisuuksien mukaan välttäisivät oleskelua vaunun etuosassa. Asiakaspalvelun rajoittamiseen on päädytty, jotta yhteiskunnan toiminnan kannalta tärkeä raitiovaunuliikenne häiriintyisi mahdollisten sairastapausten seurauksena mahdollisimman vähän.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme