Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kulosaaren tilapäisen päiväkotirakennuksen sijoituspaikkaa selvitetään

Jaa

Helsingin kaupunki selvittää tilapäisen opetus- ja päiväkotirakennuksen sijoittamista Kulosaareen. Sen ensisijaisena sijoituspaikkana tutkitaan nyt Werner Wirénin tien eteläpään rakentamatonta tonttia.Tulevan rakennuksen tiloja käyttävät Daghemmet Domus -päiväkoti, Brändö gymnasium -lukio ja päiväkoti Kulosaari.

Ensisijainen sijoituspaikka on korttelitalon eteläpuolella.
Ensisijainen sijoituspaikka on korttelitalon eteläpuolella.

Daghemmet Domus -päiväkoti (Kulosaarentie 4) tarvitsee uudet tilat, koska nykyisten tilojen kunto ei ole hyvä, eikä niihin voi sijoittaa pienimpiä lapsia lainkaan. Brändö gymnasium -lukion ja ala-asteen koulurakennuksen (Ståhlbergintie 2) tilat eivät riitä nykyiselle oppilasmäärälle, ja lisätilaa tarvitaan 50 oppilaalle. Päiväkoti Kulosaari kaipaa myös lisää tilaa. Kaupunki haluaa turvata rakennuksella kulosaarelaisten lähipalveluita.

Rakennukselle on harkittu tänä keväänä useita sijoituspaikkoja. Sitä suunniteltiin ensin Juliuksenpuiston yhteyteen. Asukkailta saadun palautteen, Itäväylän läheisyyden ja luonnonsuojelullisten syiden vuoksi kaupunki arvioi sijoituspaikkaa uudelleen. Suunnitteluun otettiin ensin Risto Rytin puisto ja myöhemmin myös Werner Wirénin tien eteläpäässä oleva asuinkerrostalolle kaavoitettu tontti.

Rakennukselle haetaan lähiviikkoina tilapäistä rakennuslupaa viideksi vuodeksi. Luvasta päättää kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto. Sijoituspaikan selvityksen tilannetta esitellään jaostolle tänään 17. toukokuuta, mutta kohteen rakennusluvasta päätetään myöhemmässä kokouksessa.

Rakennus on suunniteltu otettavaksi käyttöön elokuussa. Tämä edellyttäisi hyvin nopeaa suunnittelua, luvitusta ja rakentamista. Tarvittaessa kaupunki etsii väliaikaisia tiloja Kulosaaren alueella käytettäviksi ennen rakennuksen valmistumista.

Kaupunki järjesti alueen asukkaille tiedotustilaisuuden suunnittelun etenemisestä perjantaina 17. toukokuuta. Asiasta laadittavia tiedotteita voi seurata kaupunkiympäristön verkkosivuilla www.hel.fi/kaupunkiymparisto ja kouluille ja päiväkodeille lähetettäviä kutsuja ja tiedotteita osoitteessa www.hel.fi/talotiedot.

17 uutta paviljonkia käyttöön tänä vuonna

Helsingissä on meneillään vilkas tilapäisten päiväkoti-, leikkipuisto- ja koulupaviljonkien rakentamisen vuosi. Suunnitteilla ja rakenteilla on 17 uutta paviljonkia kouluille, päiväkodeille ja leikkipuistoille.

Valtaosa paviljongeista rakennetaan väistötiloiksi, mutta joillakin alueilla niihin saadaan myös uusia päiväkotitiloja. Useimmat paviljongit tarvitaan nopeasti käyttöön jo elokuussa 2019.

Paviljonkien suuri tarve johtuu siitä, että tänä vuonna on meneillään useita päiväkotien ja koulujen peruskorjauksia, laajennustöitä ja purkavia korjaustöitä. Myös väestönkasvusta johtuen tarvitaan uusia koulu- ja päiväkotipaikkoja. Varhaiskasvatukseen osallistuvien lasten osuuden odotetaan lisäksi kasvavan, mikä lisää tilatarpeita.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektinjohtaja Jari Miettinen
Helsingin kaupunki
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 36973
jari.miettinen@hel.fi

Kuvat

Ensisijainen sijoituspaikka on korttelitalon eteläpuolella.
Ensisijainen sijoituspaikka on korttelitalon eteläpuolella.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme