Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kulosaaren tilapäisten päiväkotipaviljonkien rakentaminen alkaa

Jaa

Helsingin kaupunki rakentaa Päiväkoti Kulosaaren ja Daghemmet Domuksen tarpeisiin kaksi tilapäistä paviljonkirakennusta osoitteeseen Werner Wirénin tie 3. Työmaa korttelitalon vieressä pyritään käynnistämään ensi viikon (viikko 25) alussa.

Paviljonki, Arkkitehtitoimisto Rauhalammi Oy
Paviljonki, Arkkitehtitoimisto Rauhalammi Oy

Kohteen rakennusluvasta ja aloittamisoikeudesta päätettiin tänään

Ensimmäisen paviljongin valmistumista kiirehditään elokuuksi. Toinen paviljonki on tarkoitus ottaa käyttöön lokakuussa. Rakennusluvan mukaan paviljongit voivat olla tontilla 5 vuotta.

Rakennusluvasta päätti kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto 14.6. 2019.

Työmaa pyritään käynnistämään jo ensi viikolla. Ennen kuin päästään rakentamaan, aidataan tontti, valmistellaan tarvittavia huolto- ja saattoliikenteen kulkuväyliä sekä suojataan ja kaadetaan puita.

Syksyn tilajärjestelyjä ja toimintaa suunnitellaan

Alueen koulut ja päiväkodit päivittävät paraikaa suunnitelmiaan syksyä varten, koska tiloissa on tavanomaista enemmän käyttäjiä. Päiväkodit tiedottavat perheille syksyn järjestelyistä hyvissä ajoin ennen elokuun alkua.

Kaupunki haluaa turvata paviljongeilla kulosaarelaisten lähipalveluita. Daghemmet Domus -päiväkoti saa uudet tilat, koska nykyisten tilojen kunto ei ole hyvä, eikä niihin voi sijoittaa pienimpiä lapsia lainkaan. Brändön koulurakennuksen tilat Ståhlbergintie 2:ssa eivät riitä nykyiselle käyttäjämäärälle ja sieltä siirtyy ryhmiä paviljonkiin. Paviljonkiin saadaan myös 28 paikkaa Päiväkoti Kulosaarelle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja rakentamisesta:
Projektinjohtaja Jari Miettinen
Helsingin kaupunki/ kaupunkiympäristö
p. 09 310 36973, jari.miettinen@hel.fi

Lisätietoa päiväkotitiloista:
Johtava arkkitehti Vera Schulman (19.6. asti)
Helsingin kaupunki/ kasvatus ja koulutus
p. 09 310 20777, vera.schulman@hel.fi

Kuvat

Paviljonki, Arkkitehtitoimisto Rauhalammi Oy
Paviljonki, Arkkitehtitoimisto Rauhalammi Oy
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kumpulanmäen arkkitehtuurikilpailun voittanut ehdotus on ”Kaupungin porteilla – Tiedon portailla”11.10.2019 15:00:00 EESTTiedote

Kumpulanmäen arkkitehtuurikilpailun voittajaksi on valittu ehdotus ”Kaupungin porteilla – Tiedon portailla”, jonka tekijöiksi paljastuivat Schauman & Nordgren Architects Oy, MASU Planning Oy ja Schauman Arkkitehdit Helsinki Oy. Tuomaristo oli voittajasta yksimielinen. Lisäksi tuomaristo päätti jakaa kunniamaininnan nimimerkille ”Banana Split”, jonka tekijät ovat Arkkitehdit Rudanko+Kankkunen Oy ja Nomaji maisema-arkkitehdit Oy.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme