Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kulttuuri- ja kirjastojaosto päättää 29.4.2021 kahden eri kulttuuriavustuksen saajista - jaossa 2,6 M€

Jaa

Kulttuuri- ja kirjastojaoston huhtikuun kokous pidetään torstaina 29.4.2021. Kokouksessa päätetään kaupunginosista, joissa tapahtuviin hankkeisiin myönnetään seuraavaksi kolmivuotiskaudeksi yhteensä 1,8 miljoonaa euroa Helsingin mallin mukaiseen kulttuuritoimintaan. Kokouksessa päätetään myös niistä kulttuurisektorin toimijoista, joille myönnetään avustusta iäkkäiden ihmisten kulttuuritoiminnan edistämiseksi.

Helsingin mallin rahoitusta myönnetään kolmivuotiskaudeksi 2022-2024. Mallilla halutaan edistää alueellista osallistavaa kulttuurityötä. Ehdotuksen mukaan rahoitus kohdennettaisiin erillisen haun perusteella taide- ja kulttuurihankkeille, jotka tehtäisiin kaupunginosissa Tapulikaupunki-Suutarila, Pihlajamäki-Pihlajisto, Malmi ja Kontula yhdessä alueen toimijoiden kanssa.

Kokouksessa päätetään myös vuonna 2021 jaettavasta avustuksesta iäkkäiden ihmisten kulttuuritoiminnan edistämiseksi. Avustusta haki 49 toimijaa ja sitä ehdotetaan myönnettäväksi 22 hakijalle. Jaossa on yhteensä 850 000 euroa.

Lue lisää esityslistasta, joka on julkaistu Helsingin kaupungin verkkosivuilla. Sivuilta löytyvät myös tiedot kulttuuri- ja kirjastojaoston jäsenistä ja varajäsenistä. 

Kulttuurijaoston puheenjohtaja on Tuomas Finne (SDP).
Kevätkauden viimeinen jaoston kokous järjestetään tiistaina 18.5.2021.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Veikko Kunnas
kumppamuuspäällikkö
Kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
puh. 040 3341204

Sari Lehikoinen
viestintäasiantuntija
kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
puh. (09) 31085504, 050 5188720

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme