Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kulttuuri- ja kirjastojaoston 17.3.2020 kokouksen päätöstiedote

Jaa

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaoston 17.3. kokouksen päätöstiedote on julkaistu Helsingin kaupungin verkkosivuilla.

Kulttuuri- ja kirjastojaos piti tärkeänä, että Helsingin taide- ja kulttuuritoiminta ei vaarannu koronavirustilanteen vuoksi. Se linjasi, että taide- ja kulttuuriavustukset myönnetään korona-viruksen aiheuttaman erityistilanteen vuoksi siten, että hakijan alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen avustus voidaan käyttää samaan tai samankaltaiseen tarkoitukseen myös 31.5 2021 saakka. 

Jos koronavirustilanne sitä edellyttää, voi avustusta sopeuttaa muuttuneeseen tilanteeseen. Näin toimittaessa on tarpeen ottaa huomioon, ettei avustuksen käyttö ole ristiriidassa avustuspäätöksen käyttötarkoituksen tai avustusehtojen kanssa. Koronavirustilanteeseen liittyviin toiminnan muutoksiin ei tarvitse hakea erillistä päätöstä, mutta muutoksista tulee pitää kirjaa ja ne tulee kuvata avustuksen käytöstä raportoitaessa.


Lue kokouksen koko päätöstiedote Helsingin kaupungin verkkosivuilla. Sieltä löytyvät myös tiedot jaoston jäsenistä ja varajäsenistä. 

Jaoston puheenjohtaja on Tuomas Finne (SDP). 

Seuraava kokous järjestetään 26.5.2020.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sari Lehikoinen
viestintäasiantuntija
kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
p. (09) 31085504, 050 5188720

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uusia kulttuurin ja vapaa-ajan palveluja helsinkiläisille – kirjakasseja, veistoskävelyreittejä ja historiakuvia Helsingistä 20.3.2020 15:43:13 EETTiedote

Helsingin kaupunki on lähtenyt etsimään ja luomaan uusia tapoja tuottaa palveluja. Eilen torstaina kerroimme uusista digitaalisista palveluista, kuten Virtuaalisesta Annantalosta, kaupunginorkesterin esitysten striimauksesta ja museonäyttelyiden podcasteista. Maanantaina 23.3. käynnistyy myös muita uusia kulttuurin ja vapaa-ajan palveluja.

Kurssit, harrastusryhmät ja yli 100 hengen yleisötilaisuudet perutaan13.3.2020 18:36:12 EETTiedote

Torstaina 12.3. Helsingin kaupunki päätti peruuttaa yli 500 hengen yleisötilaisuudet. Tänään perjantaina 13.3. kaupunki on päättänyt peruuttaa myös yli 100 hengen sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet toistaiseksi. Lisäksi kirjastojen, kulttuurikeskusten sekä liikunta- ja nuorisopalvelujen itse järjestämät harrastusryhmät, kurssit ja ohjattu vapaa-ajan toiminta perutaan tai siirretään myöhempään ajankohtaan. Kaupungin uimahallit tullaan sulkemaan toistaiseksi lauantaista 14.3. alkaen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme