Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan esityslista julkaistu. Listalla uusi Kalasataman kirjasto

Jaa
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan seuraavan kokouksen (ti 31.1.) esityslista on julkaistu. Lautakunta päättää muun muassa uuden Kalasataman kirjaston sijainnista Redin kauppakeskukseen.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päättää tiistaina 31.1. uuden Kalasataman kirjaston tarveselvityksestä ja sijoittumisesta kauppakeskus Rediin. Metroaseman yhteydessä ja lähellä Kalasataman asuinaluetta sijaitseva Redin kauppakeskus on alueen asukkaille hyvä sijainniltaan. Kauppakeskus tuo potentiaalisesti myös lisää uusia ja ei-perinteisiä kirjastoasiakkaita keskuksen yhteyteen tulevaan uuteen kirjastoon. 

Uusi Kalasataman kirjasto tulee olemaan 38. kirjasto Helsingissä. Kalasataman kirjaston myötä Helsingin kirjastoverkon toimipisteiden lukumäärä kasvaa nyt ensimmäistä kertaa 2000-luvulla. 

Kalasatama on yksi suurimpia rakennettavia alueita Helsingissä, missä tulee asumaan noin 30 000 asukasta ja työpaikkoja tulee olemaan noin 10 000.  

”Kaupunki haluaa vahvistaa kulttuuripalveluita kaikkialla kaupungissa. Kalasatamaan ennustetaan muuttavan runsaasti lisää lapsiperheitä ja vanhuusväestön määrä tulee kasvamaan. Kirjasto on tärkeä lähipalvelu. Haluamme huolehtia siitä, että kaikilla on mahdollisuus päästä kulttuurin ja kirjojen pariin”, sanoo kulttuurin ja vapaa-ajan lautakunnan puheenjohtaja ja toimialan apulaispormestari Paavo Arhinmäki 

Lautakunta päättää myös, että Kalasataman kirjasto ja Kallion kirjasto, ovat yksi hallinnollinen yksikkö. Mikäli lautakunta hyväksyy esityksen, Kallion kirjastonjohtaja, Erna Marttila, on myös Kalasataman kirjaston johtaja. 

Uuden kirjaston konsepti muotoutuu käyttäjälähtöisesti, kaupunkilaisia kuunnellen.  
Helmikuun aikana kirjaston työntekijät jalkautuvat Kauppakeskus Rediin, jossa järjestetään erilaisia pop-up-työpajoja. Lisäksi Kerro kantasi -verkkopalvelussa voi jakaa ideoita, toiveita ja näkemyksiä 14.2. lähtien. 
 

Tiistain 31.1. lautakunnan esityslista, tiedot lautakunnan jäsenistä ja aiempien kokousten päätösasiakirjat löytyvät Helsingin kaupungin verkkosivulta:

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Essi Eranka
viestintä- ja markkinointipäällikkö
kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
essi.eranka@hel.fi
p. 040 5681369

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Grammy-palkittu meksikolaistähti Lila Downs ensimmäistä kertaa Suomeen20.3.2023 12:07:27 EET | Tiedote

Maailman merkittävimpiin latinalaismuusikoihin lukeutuva laulaja-lauluntekijä Lila Downs vierailee Savoy-teatterissa sunnuntaina 10. syyskuuta. Suomen-vierailu on artistin ensimmäinen. Meksikolaisen misteekkiäidin ja skotlantilais-amerikkalaisen isän lapsi Lila Downs kasvoi kahden kulttuurin vaikutuspiirissä, Yhdysvaltain Minnesotassa ja Meksikon Oaxacassa. Monikulttuurinen tausta kuuluu hänen musiikissaan, joka sisältää kaikuja meksikolaisista rancheroista, boleroista, jazz-standardeista, hip-hopista ja pohjoisamerikkalaisesta folkista. Downs käyttää lauluissaan espanjan ja englannin lisäksi useita Amerikan alkuperäiskansojen kieliä, kuten sapoteekin-, misteekin- ja taraskinkieliä. Downsin laulut kertovat usein Meksikon historiasta ja nykypäivästä aiheinaan muun muassa kapitalismikritiikki, ympäristöongelmat, huumesodat ja alkuperäiskansojen vaikea tilanne. Lila Downs tunnetaan laulujensa lisäksi myös lavakarismastaan ja monivivahteisesta lauluäänestään. ”Downsin ääni taipuu hämmästyt

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme