Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokous 14.2.

Jaa
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan seuraavan kokouksen esityslista on julkaistu.

Kokouksen esityslista, tiedot lautakunnan jäsenistä ja aiempien kokousten päätösasiakirjat löytyvät Helsingin kaupungin verkkosivulta: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kulttuuri-ja-vapaa-aika-poytakirjat 

Esityslistalla muun muassa:

Asia 9: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle Helsinki Stadion Management Oy:n Pitäjänmäen kaupunginosassa sijaitsevan Pajamäenkentän kehityshanketta koskevasta lainahakemuksesta.

Esityksen mukaan kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta kannattaa omalta osaltaan ilmoitetuilla kokonaiskustannuksilla ja esitetyllä rahoitussuunnitelmalla 316 000 euron lainan myöntämistä Helsinki Stadion Management Oy:lle kaupungin urheilu- ja ulkoilulaitosrahaston varoista kymmenen (10) vuoden laina-ajalla käytettäväksi osarahoituksena Pajamäenkentän jalkapallo-olosuhteiden parantamiseksi.

Asia 11: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle KKOY Helsingin MPK:n liikuntahallin rakentamista koskevasta lainahakemuksesta.

Esityksen mukaan kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta kannattaa omalta osaltaan ilmoitetuilla kokonaiskustannuksilla ja esitetyllä rahoitussuunnitelmalla 660 000 euron lainan myöntämistä KKOY Helsingin MPK:lle 15 vuoden laina-ajalla käytettäväksi osarahoituksena uuden liikuntahallin rakentamiseksi.

KKOY Helsingin MPK:n liikuntahallihanke parantaa mailapelien pelaamisen mahdollisuuksia sekä eri ikäryhmien liikkumismahdollisuuksia Koillis-Helsingissä.

KKOY Helsingin MPK:n hakemuksen mukaan yhtiö haluaa rakentaa nykyisen ylipainehallin paikalle 36 metriä leveän, 64,28 metriä pitkän ja energiatehokkaan sekä teräsrunkoisen liikuntahallin. Uuteen kiinteistöön on suunniteltu rakennettavaksi kaksi tennis- ja padel-kenttää sekä kolme sulkapallokenttää. Tiloihin sijoitetaan myös siirreltäviä pöytätennispöytiä. Liikuntahallin rakentamisaikataulu ei ole selvillä, mutta sen on arvioitu kestävän neljä kuukautta.

Lautakunnasta lisätietoja:

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Essi Eranka
viestintä- ja markkinointipäällikkö
kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
essi.eranka@hel.fi
p. 040 5681369

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Hur ser världen ut genom Jörn Donners lins? – en unik fotoutställning öppnas i Villa Hagasund28.3.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

Jörn Donner reste runt om i världen redan på 1950- och 1960-talen och tog otaliga fotografier under sina resor. Fotografierna som upptäcktes först efter Jörn Donners bortgång visas nu på Villa Hagasund 31.3 - 3.9.2023 i en unik, postumt kuraterad utställning. Invigningsdagen för utställningen Jörn Donner – På resa 1951–68 infaller på månadens sista fredag som på sedvanligt vis är museets gratisdag.

Miltä maailma näyttää Jörn Donnerin linssin läpi? —ainutlaatuinen valokuvanäyttely avautuu Hakasalmen huvilassa28.3.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

Jörn Donner matkusti jo 1950- ja 1960-luvuilla ympäri maailmaa ja otti matkoillaan lukemattomia valokuvia. Kuvat löytyivät vasta Donnerin kuoleman jälkeen, ja nyt niistä postuumisti kuratoitu ainutlaatuinen kokoelma on nähtävillä Hakasalmen huvilassa 31.3.–3.9.2023. Näyttelyn Jörn Donner – Matkalla 1951–68 avajaispäivänä on ilmaisperjantain mukaisesti vapaa pääsy.

Yrjönkadun uimahallin iso allastila suljetaan laattakorjausten vuoksi24.3.2023 15:30:00 EET | Tiedote

Uimahallin kuntokartoituksessa allastiloista löytyi akuutteja korjauksen tarpeessa olevia laattoja. Välttämättömät laattakorjaukset aloitetaan varotoimenpiteenä, ja hallin kevätkausi päättyy normaalia aiemmin. Halli aukeaa uudelleen jälleen syksyllä. Asiakkaille korvataan jo ostetut liput. Yrjönkadun uimahallin tiloissa järjestettävät liikuntakurssit jatkuvat normaalisti kevään loppuun.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme