Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokous 22.9.

Jaa

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan seuraavan kokouksen esityslista on julkaistu.

Kokouksen esityslista, tiedot lautakunnan jäsenistä ja aiempien kokousten päätösasiakirjat löytyvät Helsingin kaupungin verkkosivulta: https://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/paatoksenteko/kulttuuri-ja-vapaa-aika-lautakunta/kulttuuri-ja-vapaa-aika-paatosasiakirjat 

Esityslistalla muun muassa:

Asia 3 

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan esitys kaupunginhallitukselle liikunnan ja kulttuurin laitosavustuksien jaosta vuoden 2021 Helsingin kaupungin talousarvioon. Vuonna 2021 talousarvioon eriteltyjä liikunnan laitosavustuksia esitetään jaettavaksi kuudelle laitokselle tai säätiölle yhteensä 14 612 983 euroa ja kulttuurin laitosavustuksia esitetään jaettavaksi neljälle säätiölle yhteensä 22 902 000 euroa. Avustuksilla lisätään kaupungin vetovoimaa, asukkaiden elämänlaatua, toimintakykyä ja oman elämän hallintaa. Avustuksin tuetaan toimintaa, joka monipuolistaa kaupungin omaa palvelutarjontaa.

Asia 4

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta esittää kaupunginhallitukselle kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan vuoden 2021 talousarvioehdotuksen ja vuosien 2021–2023 taloussuunnitelmaehdotuksen.
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta ymmärtää, että koronapandemian taloudellisten vaikutusten vuoksi investointiohjelmaa on tarve sopeuttaa, mikä tarkoittaa hankkeiden myöhentämistä suunnitellusta. Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta pitää tärkeänä, että tiukemmassakin taloudellisessa tilanteessa toteutetaan hankkeita, jotka parantavat asuinalueiden vetovoimaa ja torjuvat eriarvoistumista. Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta toivoo, että toteutukseen päätyvien hankkeiden osalta vielä arvioidaan tilaohjelmia niin, että toteutettavissa hankkeissa voidaan toteuttaa useamman käyttäjän tarpeita. Tämä tarkoittaa nykyistä merkittävästi tiiviimpää toimialojen yhteistyötä palveluverkon suunnittelussa. Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta haluaa kiinnittää erityistä huomiota koulurakennusten suunnitteluun tavalla, joka tukee myös kulttuurin, vapaa-ajan ja kansalaistoiminnan tarpeita.

Yhteyshenkilöt

Essi Eranka
viestintä- ja markkinointipäällikkö
kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
essi.eranka@hel.fi
p. 040 5681369

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

KUTSU aamiaisinfoon Savoy-teatteriin keskiviikkona 28.10. klo 9.3027.10.2020 10:18:48 EETKutsu

Tervetuloa lehdistöaamiaiselle huomenna keskiviikkona 28.10. klo 9.30 Savoy-teatteriin Julkistamme syyskuussa 2021 ensi-iltansa saavan musikaalin, joka on Savoy-teatterin ja Sublime Music Agencyn kaikkien aikojen suurin tuotanto. Savoy-teatterissa tuotettavan musikaalin ensi-ilta on 1.9.2021. Päärooleihin on kiinnitetty kansainvälisiä ja kotimaisia musiikkiteatterin huippusolisteja. Lehdistöaamiaisella esitetään tanssi- ja laulukohtaus teoksesta, ja pääsette tapaamaan produktion kotimaisia esiintyjiä. Paikalla ovat myös ohjaaja, kapellimestari ja koreografi. Tilaisuus kestää noin 40 minuuttia. Tanssiesitys alkaa 9.35, joten saavuthan ajoissa paikalle! Ilmoittautumiset 27.10. klo 18 mennessä: sirpa.hynninen@hel.fi Turvallisuus: Kutsumme Savoyn aamiaisinfoon vain rajallisen määrän kutsuvieraita. Tulethan paikalle maski päällä. Tullessasi saat aulassa aamiaisen mukaasi saliin, jossa istutaan turvavälein tilavassa katsomossa. Kuvaaminen on sallittua koko ajan, ja yksittäisiä haastatteluja

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme